Modi första CM efter självständigheten för att uppmärksamma klimatförändringarna: Amit Shah

0
50

Förbundets inrikesminister Amit Shah. (Arkiv)

UNION HOME -minister Amit Shah på fredagen sa att premiärminister Narendra Modi var den första chefsministern sedan självständigheten som uppmärksammade klimatförändringarna. Han sa att vid den tiden var det väldigt få som uppmärksammade problemet.

Shah talade vid ett evenemang i Nanded, Maharashtra, där han planterade en planta på CRPF -utbildningscentret för att fira premiärministerns födelsedag .

“Narendra Modi var landets första chefsminister efter självständigheten som uppmärksammade klimatförändringarna eftersom det var väldigt få människor i världen som uppmärksammade det. Människor brukade bygga vägar, byggnader, ordna med dricksvatten, skapa strukturer för utbildning, utveckling skedde på alla områden. Men när Shri Narendra Modi var Gujarats chefsminister skapade han först avdelningen för klimatförändringar i regeringen, säger MHA till Shah. ”Detta var första gången i Indien som regeringen uppmärksammade klimatförändringarna.”

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.