Forskare får 15 miljoner dollar för att försöka återuppliva den ulliga mammuten, men varför?

0
55

& nbsp;

10 000 f.Kr.

Den majestätiska ullmammoten försvann för över 4000 år sedan, men om en uppsättning forskare får sin vilja kommer de att ta tillbaka den. Genetiker, ledda av Harvard Medical Schools George Church, syftar till att väcka den ulliga mammuten till liv som liknar något ur en Jurassic Park -film.

Planen fick en betydande ökning även denna vecka, eftersom forskarna fick nästan 15 miljoner dollar i finansiering för projektet. Men den nyheten och denna idé skapade också en hård etisk debatt. Och för alla Jeff Goldblum -fans där ute tänker jag på detta citat: “ Dina forskare var så upptagna av om de kunde eller inte, de slutade inte tänka på om de skulle. ”

För att vara tydlig tänker företaget inte göra några DNA-klonförsök och vill istället skapa en “ kallresistent elefant med alla de biologiska kännetecknen hos den ulliga mammut. ” I grund och botten en afrikansk elefant och ullig mammuthybrid som ser identisk ut med de varelser som vandrade runt jorden för 4000 år sedan. Giant tusks and all.

Forskarna tror att deras arbete kan hjälpa till att vända effekterna av klimatförändringar och global uppvärmning, för att inte tala om hjälp i förväg studier inom genteknik.

En labbodlad ullaktig mammutkalv kan hamna på jorden under de kommande sex åren om denna start får sitt sätt och lyckas lyckas. Det här är stora nyheter, och vi får vänta och se vad som händer. Avslutningsvis hoppas projektet att “ av-utrotas ” andra arter och så småningom skapa en inventering av genetiskt material från hotade arter.

via CNN