Forklaret: Pakker ut telekomreformen

0
49

Fagforeningsministrene Ashwini Vaishnaw, Anurag Thakur orienterte pressen. (Ekspressfoto: Anil Sharma)

15. september godkjente unionskabinettet et sett med ni strukturelle og prosessuelle reformer for å ivareta kortsiktige likviditetsbehov samt langsiktige spørsmål om teleselskaper. Selv om selskapene har ønsket flyttingen velkommen, er analytikere skeptiske til å overleve et treakters telemarked, med mindre det er en vesentlig økning i tariffene.

Les også | 4-års moratorium for AGR-avgifter vil gi telekommunikasjon lindring for øyeblikket, men kan ikke stoppe blødningen i balansen

Hvordan vil reformene påvirke telekommunikasjonene? ​​

Blant alle tiltakene, et av de mest avgjørende og betimelige, som analytikere sier vil gi kortsiktig lettelse til gjeldsbelastede Vodafone Idea og Bharti Airtel, er et fireårig moratorium på betaling av kontingent som oppstår på grunn av Høyesteretts dom 1. september 2020 om justert bruttoinntekt (AGR). Ytterligere et fireårig moratorium for betaling av spektrum som er kjøpt i tidligere auksjoner, unntatt auksjonen i 2021, vil også trolig gi lettelse.

Selv om regjeringen vil kreve renter hvis selskapene velger moratorium, føler analytikere det kan gi telekomsektoren en pust på omtrent 45 000 millioner kroner per år de neste fire årene.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Tiltak som strømlinjeforming av auksjonskalenderen og fjerning av brukskostnader (SUC) fra auksjoner vil også sannsynligvis redusere avgiften, samtidig som telekommunikasjonsselskapene hjelper til med å planlegge auksjonskjøpet. For at telekommunikasjonene skal dra fordel av den reduserte SUC, må de imidlertid kjøpe mer spektrum i kommende auksjoner, sa analytikere.

Redaksjonelt

Hvor langt kan tiltakene forventes å hjelpe til med å redde Vodafone Ideas marked?

Selv om regjeringen insisterer på at disse tiltakene ville være for alle, er det Vodafone Idea, med en nettogjeld på nær Rs 1,9 lakh crore, som vil tjene mest på den nærmeste tiden, sa eksperter. Selskapet vil imidlertid ha behov for å skaffe tilstrekkelig kapital raskt og gå for en betydelig økning i 4G-tariff for forhåndsbetalte kunder.

< p>“Onus overgår nå til selskapet for å lykkes med å fullføre sin forsinkede kapitalinnhenting, akselerere nettverksinvesteringer, dempe tap av abonnenter og (til slutt) øke ARPUer (gjennomsnittlig inntekt per bruker), som alle kommer med en god del utfordringer og usikkerheter, ”sa Citi Research i et notat.

Vodafone Idea må også avverge økt konkurranse fra Reliance Jio Infocomm og Bharti Airtel, som har mer pusterom og håndterbar gjeldssituasjon. “Alternativet til moratorium er åpent for alle. Mens Vodafone Idea fokuserer på vekkelse, som er en mulighet nå, kan Reliance Jio og Bharti Airtel gå tilbake til å være mer aggressive enten det gjelder tilbud om bedre nettverk og tjenester eller ekstremt konkurransedyktige tariffer og tillegg, sier en bransjeveteran .

Hvordan påvirker reformene regjeringens økonomi?

Regjeringen har insistert på at siden alle tilbudene om moratorium er utført med netto nåverdi beskyttet, vil den få et inntektstap de neste fire regnskapsårene, selv om to av de tre private aktørene velger det.

For inneværende regnskapsår hadde regjeringen estimert kvitteringer på 53 987 millioner kroner fra bruksgebyrer, lisensavgifter og andre avgifter. Hoveddelen av dette må imidlertid glemmes i fire regnskapsår når telekommunikasjonene velger moratorium.

På slutten av moratoriumsperioden vil regjeringen ha gitt teleoperatøren en mulighet til å betale renter som oppstår ved utsettelse av betaling via egenkapital, og etter valg av regjeringen, å konvertere forfallet til egenkapital. Dette, sier eksperter, vil være en utfordring for regjeringen å laste ned innsatsen senere hvis markedsforholdene ikke blir bedre.

Best of Explained

Klikk her for mer

Men hvordan ble den økonomiske tilstanden til telekommunikasjonene forverret?

Det startet stort sett med den forskjellige juridiske tolkningen av AGR. For å forstå dette må man gå tilbake til 1999, da regjeringen bestemte seg for å skifte fra en fast til en inntektsdelingsmodell for telekomsektoren. Telespillere ville betale en viss prosentandel av sin AGR, tjent på inntekter fra telekom og ikke-telekom, som lisens og frekvensavgift.

Lettelsen av dette regulatoriske miljøet førte til at en rekke spillere entret kampen. På sitt høyeste hadde India mer enn 14 nasjonale og regionale teletjenesteleverandører.

Ikke gå glipp av Explained | Forklaret: Hva er bra med en ‘ dårlig bank ’

I 2003 økte Department of Telecom (DoT) kravet om AGR -betalinger. Det sa at alle inntekter tjent med telekommunikasjon som utbytte fra datterselskaper, renter på kortsiktige investeringer, penger trukket som handelsrabatter, rabatt for samtaler og andre, som var utover inntektene fra teletjenester, ville bli inkludert for beregning av AGR.

Telekommunikasjonene henvendte seg til Telecom Disputes Settlement Appellate Tribunal (TDSAT), som i juli 2006 bestemte at saken må sendes tilbake til regulatoren TRAI for ny høring. TDSAT avviste regjeringens påstand, og senteret flyttet Høyesterett. Mens saken fortsatt pågikk, kansellerte Høyesterett i 2012 122 telelisenser i 2G -svindelsaken. Dette førte til en fornyelse, med spektrum nå tildelt gjennom auksjoner.

En rickshaw-trekker snakker i mobiltelefonen mens han venter på kunder foran reklametavler som tilhører teleselskaper i Kolkata i 2014 (Reuters Foto: Rupak De Chowdhuri, File)

Hva var Høyesteretts dom?

I 2019 ga Høyesterett den første dommen i saken og mente at DoTs definisjon av AGR var den riktige, og at telekommunikasjonene måtte betale AGR, renter og straff ved manglende betaling.

Dommens stokk da telekomsektoren var under stress på grunn av intens konkurranse fra Reliance Jio Infocomm, som gjorde sitt inntog i 2016. Jio Infocom sto igjen med kontingenter på mer enn 58 000 millioner kroner, som nå har ballooned til 62 000 millioner kroner, mens Airtel måtte betale mer enn 43 000 millioner kroner som AGR betaler da dommen ble avsagt i 2019. Selv om begge spillerne har betalt noe av dette til DoT, må de fortsatt samle inn penger for å betale resten enten nå, eller fire år senere hvis de velger moratorium.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklarere i innboksen

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste forklarte nyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.