Den afghanske aktivisten Amina Zia Massoud forventer at India støtter motstandsstyrker som kjemper mot Taliban

0
134

Delvis revne plakater med bildet av den drepte Northern Alliance-lederen Ahmad Shah Massoud pryder en vegg i Kabul, Afghanistan 12. september 2021. (AP)

Påstår at India er Afghanistan &# 8217; s “ allværsvenn ”, fremtredende afghansk aktivist og forfatter Amina Zia Massoud har uttrykt håp om at New Delhi vil støtte motstandsstyrkene som kjemper mot Taliban i den krigsherjede nasjonen.

I et intervju til WION -nyhetskanalen, Amina, niesen til den avdøde mektige militære kommandanten Ahmad Shah Massoud, som også kalles ‘ Løven av Panjshir ’ for å ha ledet den sterkeste motstanden mot Taliban, sa, “ Vi er takknemlige for dette utrolige forholdet vi har hatt til India gjennom årene. ”

Når han snakket om Indias rolle i Afghanistan, bemerket Amina at India har vært “ Afghanistas allværsvenn &#8221 ;.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

“ I løpet av den første tiden da Taliban kom til makten, var familien min i Kabul, og vi dro på den første flyturen til New Delhi. Så jeg tilbrakte to år av barndommen min i New Delhi. Personlig har jeg et spesielt bånd til India. Når det gjelder deres rolle, forventer jeg at India støtter en motstand, ” ble den afghanske aktivisten sitert i intervjuet i en pressemelding fra WION fredag.

“ Jeg vet at den indiske regjeringen ikke tror på et Taliban -regime. Det jeg forventer av den indiske regjeringen er å ikke anerkjenne Taliban -regimet som legitimt, ” sa hun.

Amina sa at hun forventer at India skal hjelpe afghanske flyktninger og støtte en motstand i hele landet.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer < p>Amina snakket om Talibans påstander om å fange Panjshir og avviste disse påstandene fra motstandsstyrkene, og sa at motstanden fortsatt pågår, den fortsetter. Dessverre kan vi ikke si så mye om Panjshir, vi kan ikke snakke om det, for gjennom denne måneden har det vært mange falske nyheter fra begge sider som har påvirket det som har foregått. ”

“ Kommunikasjonslinjer er kuttet, det samme har internett. men jeg kan fortelle deg sikkert at motstanden fortsatt pågår i Panjshir Panjshir er en veldig vanskelig provins å fange, hovedsakelig på grunn av geografien, og jeg tror Taliban skjønner det. ”

< p>Tidligere denne måneden hadde Taliban sagt at de hadde beslaglagt Panjshir, den siste provinsen som ikke var i deres kontroll, etter at de overtok den amerikanskstøttede Afghanistan-regjeringen i august. Imidlertid hevdet den nordlige motstandsfronten ledet av Ahmad Massoud at kampene fortsatt pågår.

Reagerer på rapporter om at Pakistan hjalp Taliban i Panjshir, sa Amina, “ Det er bekymringsfullt om det ’ sant, for øyeblikket vet vi fremdeles ikke, dette er fortsatt påstander. Imidlertid, hvis noen av disse påstandene viser seg å være sanne, er dette veldig bekymringsfullt. det påvirker Afghanistans suverenitet. ”

7. september gikk hundrevis av afghanske demonstranter, inkludert kvinner iført hijab, ut i gatene i Kabul og sang “ død til Pakistan ” og fordømmer Islamabads inngrep så vel som luftangrep fra flyene i Panjshir -provinsen til støtte for Taliban.

I den største demonstrasjonen den afghanske hovedstaden har sett siden Taliban tok makten i forrige måned, ropte aktivister til støtte for motstandsfolk i holdout -provinsen Panjshir og sang mot Pakistan, som de ser på som å blande seg i Afghanistans indre anliggender. < /p>

https://open.spotify.com/embed-podcast/show/0ygP4jm9c9SdqUM3C6DycM

Svar på en forespørsel om Taliban som skal ha nådd Pakistan og inngått en byttehandel ‘ Panjshir for Kashmir, sa Amina, “ Taliban har alltid vært veldig nær Pakistan, dette er ingen hemmelighet . Basen deres var Pakistan gjennom disse årene. Dette er ikke overraskende for noen afghaner eller noen i det internasjonale samfunnet. Dette er dokumentert bevis. Men samtidig er dette en påstand og må bekreftes. ”

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste verdensnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.