BJP vil danne neste regjering i Telangana: Shah

0
44

Amit Shah.

Fagforenings innenriksminister Amit Shah uttrykte fredag ​​tillit til at BJP ville danne regjering i Telangana etter det neste forsamlingsvalget – planlagt til 2024 – og vil fremstå som en seriøs politisk utfordrer i staten.

Han talte på en funksjon i byen Nirmal for å feire frigjøringsdagen – da den tidligere staten Hyderabad, styrt av Nizams, ble slått sammen med India i 1948.

Shah trente våpnene sine på All India Majlis-e-Ittehadul Muslimeen (AIMIM) under sin tale og påsto at det Asaduddin Owaisi-ledede partiet jobber med det regjerende Telangana Rashtra Samiti (TRS). “Vi er ikke redde for AIMIM. TRS og AIMIM er sammen, og kongressen kan ikke ta AIMIM. Bare BJP kan motvirke AIMIM. CM feirer ikke engang frigjøringsdagen. Hvorfor ikke? Hva er han redd for? Han vil ikke anerkjenne og ære ofrene til frihetskjempere? ” Shah bemerket.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

BJP har krevd at frigjøringsdagen – 17. september – bli offisielt omdøpt til Telangana Liberation Day.

Shah sa at frigjøringen av Hyderabad bare var mulig på grunn av innsatsen fra daværende innenriksminister Sardar Vallabhbhai Patel. “Når BJP kommer til makten, vil vi feire frigjøringsdagen for Telangana fordi vi ikke er redde for AIMIM. Telangana fikk frihet 13 måneder etter at India fikk uavhengighet, ”sa Shah.

Shahs besøk blir sett på som en moralforsterker for den statlige BJP -enheten foran Huzurabad -avstemningen. Setet ble ledig etter at tidligere helseminister Eatala Rajender trakk seg da han ble droppet fra kabinettet etter påstander om landgraving. Deretter meldte han seg inn i BJP.

Under sitt besøk dukket Shah også opp i ‘ Praja Sangram ’ Yatra holdt av BJP Telangana -president Bandi Sanjay – som også er Lok Sabha -parlamentsmedlem fra Karimnagar.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.