BJP kommer att bilda nästa regering i Telangana: Shah

0
140

Amit Shah.

Fackförbundets inrikesminister Amit Shah uttryckte på fredagen förtroendet för att BJP skulle bilda regering i Telangana efter nästa församlingsval – planerat till 2024 – och kommer att framstå som en seriös politisk utmanare i staten.

Han talade vid en funktion i staden Nirmal för att fira Liberation Day – när den tidigare staten Hyderabad, som styrdes av Nizams, slogs samman med Indien 1948.

Shah tränade sina vapen på All India Majlis-e-Ittehadul Muslimeen (AIMIM) under sitt tal och påstod att det Asaduddin Owaisi-ledda partiet arbetar med det regerande Telangana Rashtra Samiti (TRS). ”Vi är inte rädda för AIMIM. TRS och AIMIM är tillsammans och kongressen kan inte anta AIMIM. Endast BJP kan motverka AIMIM. CM firar inte ens befrielsedagen. Varför inte? Vad är han rädd för? Han vill inte erkänna och hedra frihetskämparnas offer? ” Shah påpekade.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

BJP har krävt att Liberation Day – 17 september – döptes officiellt till Telangana Liberation Day.

Shah sa att befrielsen av Hyderabad endast var möjlig på grund av insatser från dåvarande inrikesministern Sardar Vallabhbhai Patel. ”När BJP kommer till makten kommer vi att fira Telangana Liberation Day eftersom vi inte är rädda för AIMIM. Telangana fick frihet 13 månader efter att Indien fick självständighet, säger Shah.

Shahs besök ses som en moralhöjare för den statliga BJP -enheten inför Huzurabad -omröstningen. Sätet föll ledigt efter att tidigare hälsominister Eatala Rajender avgick när han tappades från regeringen efter anklagelser om markgrepp. Han gick därefter med i BJP.

Under sitt besök gjorde Shah också ett uppträdande i ‘ Praja Sangram ’ Yatra innehas av BJP Telangana president Bandi Sanjay – som också är Lok Sabha MP från Karimnagar.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.