Verdensnyheter i dag: 5 overnattinger fra hele verden

0
49

Øverst til høyre, med klokken: Hundrevis av migrerende sangfugler krasjer i NYC-skyskrapere, USAs utenriksminister Anthony Blinken, protesterer mot Taliban, en Taliban-jagerfly på afghansk flyplass. (Bilder via Twitter/Melissa Breyer, Reuters, AP)

Her er en oversikt over de beste utviklingene rundt om i verden i dag.

1. USA kjemper for å begrense nedfallet etter avtalen mellom Indo-Pacific

USA kalte Frankrike en viktig partner i Indo-Stillehavet, kommentarer som dukket opp for å dempe fransk sinne etter at USA, Australia og Storbritannia inngikk en avtale om å forsyne Australia med ubåter.

Avtalen, som er designet for å motvirke Kinas voksende innflytelse i Indo-Stillehavet, har gjort Frankrike sint, fordi den erstatter en lukrativ avtale som landet hadde inngått med Australia om å bygge en ny ubåtflåte til en verdi av 40 milliarder dollar.

https : //images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

2. Afghanistans finansdepartement jobber med å få lønn fra offentlig sektor

Taliban-tjenestemenn ankommer en pressekonferanse for å kunngjøre et fungerende kabinett for den nye Taliban-regjeringen i Kabul tirsdag 7. september 2021. (Victor J. Blue/The New York Times)

Afghanistans regjering jobber med å løse en rekke problemer som har holdt lønningene til ansatte i offentlig sektor, sa finansdepartementet torsdag, mens den nye Taliban -administrasjonen sliter med å starte den stoppede økonomien på nytt. Selv før bevegelsen grep Kabul i forrige måned, sa mange ansatte i offentlig sektor at de ikke hadde blitt betalt på flere uker, og med banker som satte strenge grenser for kontantuttak mens prisene på grunnleggende nødvendigheter stiger, står mange overfor alvorlige vanskeligheter.

< sterk> Les også | En måned siden Taliban -overtakelsen: Her er alt som har skjedd i Afghanistan

3. Joe Bidens godkjenning faller til det laveste av presidentskapet

Offentlig godkjenning av USAs president Joe Biden har sunket til det laveste nivået av hans presidentskap, med amerikanere som ser ut til å være stadig mer kritiske til hans svar på koronaviruspandemien, ifølge den siste Reuters/Ipsos meningsmåling. < /p> USAs president Joe Biden. (Foto: AP/PTI)

Den nasjonale undersøkelsen, som ble gjennomført 15.-16. September, fant at 44% av amerikanske voksne godkjente Bidens prestasjoner på kontoret, mens 50% avviste og resten ikke var sikre.

4. Hundrevis av migrerende sangfugler krasjer inn i skyskrapere i New York

Hundrevis av fugler vandrer gjennom New York City denne uken døde etter å ha krasjet inn i byens glasstårn, en masseulykke hendelse som ble belyst av en Audubon -frivillig i New York, som viste World Trade Center full av fugleskrotter.

5. Somalias president suspenderer utøvende makt til statsminister

Somalias president Mohamed Abdullahi Mohamed kunngjorde torsdag at han hadde trukket myndighetene til statsminister Mohamed Hussein Roble tilbake. Beslutningen er den siste utviklingen i en bitter strid som har kastet landet inn i en konstitusjonell krise.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste verdensnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.