S och MP: ”Vi satsar 23 miljarder på välfärden”

0
44

Magdalena Andersson (S) och Åsa Lindhagen (MP) skriver på DN Debatt att de kommer satsa 23 miljarder kronor på välfärden i höstbudgeten som presenteras under måndagen. ”Välfärden ska få fler medarbetare, bättre arbetsvillkor och högre kompetens”, skriver de och pekar ut fyra övergripande prioriteringar för budgeten som totalt innehåller reformer för 74 miljarder kronor. De fyra prioriteringarna är: snabbare klimatomställning, fler i arbete, trygghet för alla och en stärkt välfärd. ”Under pandemin samlades hela samhället för att möta krisen med brett och konstruktivt samarbete. Nu ska vi ta oss an de problem som Sverige står inför efter pandemin på samma sätt”, skriver de. Magdalena Andersson (S), finansminister Åsa Lindhagen (MP), biträdande finansminister