”Merkels bedrift ovanlig – men många problem olösta”

0
48

Efter 16 år som tysk förbundskansler lämnar Angela Merkel sin post efter valet nästa vecka. Hon gör det på eget initiativ och med starka popularitetssiffror, vilket är en sällsynt bedrift. I en lång text i vänstertidningen The New Statesman skriver Jeremy Cliffe om Merkels ledarstil och eftermäle. Där framkommer en bild av en skicklig men försiktig ledare, som i hög grad har försökt undvika konflikt och konfrontation. Följden har blivit att många av Tysklands problem blivit olösta, skrive Cliffe. Infrastrukturmässigt och digitalt släpar Tyskland, som är Europas största ekonomi, märkligt långt efter. Läs texten via länken nedan. Varje helg rekommenderar Omni-redaktionen några läsvärda längre reportage från olika delar av världen. Ämnesvalen kan variera från vecka till vecka. Långläsning är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner, intervjuer och långläsning som publiceras varje helg.