Höjdpunkter: På PM Modis födelsedag administrerar Indien över 2 miljarder Covid-19-vaccindoser

0
44

En hälsoarbetare administrerar Covishield-vaccinet mot Covid-19 under en särskild vaccinationsinsats i Hyderabad, fredag. (AP)

Ett rekord på premiärminister Narendra Modis födelsedag, Indien administrerade mer än 2 miljoner Covid-19-vaccindoser på fredagen, sade uppgifter från unionens hälsoministerium. Enligt data som delas på Co-WIN-portalen var det totala antalet skott som administrerades på fredagen till 19:40 22231 319.

På Twitter sa fackförbundets hälsominister Mansukh Mandaviya (på hindi): ”En gåva till premiärministern för hälsoarbetare och människor i landet. På premiärministern Narendra Modis födelsedag idag har Indien korsat den historiska siffran att administrera 2 crore vaccindoser på en dag och sätter nytt rekord. Bra gjort Indien! ”

BJP hade bett sina enheter över hela landet att hjälpa till att få ett stort antal människor vaccinerade denna dag. En 20-dagars megahändelse-“Seva och Samarpan Abhiyan”-har också planerats av BJP för att markera hans 20 år i public service. Under detta mega -uppsökande program som kommer att pågå fram till den 7 oktober – dagen då Modi svurits in som chef för Gujarat 2001 – kommer partiet att hålla massiva renlighetskampanjer och bloddonationskampanjer och skicka fem vykort till premiärministern för att gratulera honom för hans ansträngningar.

Live Blog

President Ram Nath Kovind, Amit Shah, Rajnath Singh, Rahul Gandhi och andra ledare önskar PM Modi på hans födelsedag; alla gåvor som premiärministern tar emot kommer att auktioneras ut på regeringens webbplats; Följ detta utrymme för de senaste nyheterna:

21:25 (IST) 17 sep 2021 Hemant Soren önskar PM Modi på födelsedagen

Jharkhand Chief Minister Hemant Soren hälsade på fredag ​​premiärminister Narendra Modi på hans 71 -årsdag och önskade honom ett långt, hälsosamt och lyckligt liv.

19:25 (IST) 17 september 2021 Sulabh genomför renhetsdrivningar för att markera Modis födelsedag

Sulabh International firade premiärminister Narendra Modis 71 -årsdag i fredags genom att organisera renhetsdrev på 71 platser i Uttar Pradesh. Den icke -statliga organisationen som driver ett toalettnät över hela landet utförde enheter i Lucknow, Varanasi, Allahabad, Agra, Kanpur och Jhansi, bland annat i Uttar Pradesh för att markera dagen som “Swachhta Divas”, sade ett pressmeddelande. “Som en icke -statlig organisation som arbetade inom sanitets- och vattenområden i mer än 50 år arbetade vi med alla partner – i linje med premiärministerns vision – för att ta ODF Indien till nästa nivå för sin hållbarhet”, säger Bindeshwar Pathak, grundare av Sulabh. Sanitet och social reform, som formellt lanserade det rikstäckande programmet praktiskt taget, sa. “Vi applåderar Narendra Modi för att ha gett ledarskap när det gäller att ta itu med frågor som är avgörande för kvinnor och flickor”, tillade han. –PTI

18:19 (IST) 17 september 2021 PM: s 71 -årsdag: 100 BJYM -kontor öppnade av förbundsminister Kapil Patil

Fackföreningsminister Kapil Patil invigde i fredags 100 Bharatiya Janata Yuva Morcha -kontor för att markera PM Modis 71 -årsdag, rapporterade nyhetsbyrån PTI. Vid en funktion i Badlapur sa Patil att ytterligare 200 kontor kommer att öppnas under de kommande två dagarna. Han invigde också 11 “Rupee One” -kliniker i sin Lok Sabha -valkrets Bhiwandi. Thane -enheten i BJP lanserade en “Seva Saptah” (servicevecka) för att fira Modis födelsedag.

18:08 (IST) 17 september 2021 PM: s 71 -årsdag: Ahmedabad medborgare planterar 71 000 plantor för att skapa 'Narendra Modi -skog' '

Ahmedabad Municipal Corporation på fredagen åtog sig att planera 71 000 plantor för att markera premiärminister Narendra Modis 71 -årsdag, med deltagare inklusive Gujarats chefsminister Bhupendra Patel. Trädplantagen, baserad på japanska tekniker för att säkerställa att de växer nära varandra så att tomten liknar en skog, utfördes nära Lal Bahadur Shastri -sjön, sade tjänstemän. –PTI

17:45 (IST) 17 sep 2021 På PM Modis födelsedag administrerar Indien över 2 miljarder Covid-19-vaccindoser

Sätter rekord på premiärminister Narendra Modi & rsquo; På sin födelsedag administrerade Indien mer än 2 crore Covid-19-vaccindoser på fredagen, sa unionens hälsoministeriets uppgifter. Centralregeringen siktar på att vaccinera rekordmånga personer idag för att markera premiärminister Narendra Modis 71 -årsdag.

16:24 (IST) 17 september 2021 Kongressen önskar Modi på födelsedagen men säger att landet betalar pris för sina 'misslyckanden'

Kongressen fredag ​​önskade premiärministern Narendra Modi på hans 71-årsdag men sade att Indien betalar priset för sina “misslyckanden” på flera fronter och därför ses dagen som “arbetslöshetsdag”, “anti-bondedag” och “dag med höga priser” “. Kongressledaren Rahul Gandhi utvidgade sina önskemål till premiärministern på Twitter. “Grattis på födelsedagen, Modi ji”, sa han. För den indiska ungdomskongressen och NSUI var det “nationell arbetslöshetsdag”.

Aktivister i ungdomsflygeln i Indiens största oppositionens kongressparti protesterar mot vad de säger är ökande arbetslöshet i landet, samtidigt som premiärminister Narendra Modis 71 -årsdag är “National Arbetslöshetens dag” i New Delhi. (Foto: REUTERS)

16:11 (IST) 17 sep 2021 Uttarakhand CM planterar träd på PM Modis födelsedag

Uttarakhands chefsminister Pushkar Singh Dhami planterade på fredagen ett träd på sin officiella bostad här för att markera premiärminister Narendra Modis födelsedag. Under planteringen sa Dhami att Modi hade gett landet en distinkt identitet i världen på grund av sin funktionsstil. “Landet utvecklas på alla fronter under hans viljestarka ledarskap,” sa han. –PTI

16:01 (IST) 17 sep 2021 Yogi Adityanath önskar PM Modi god hälsa, långt liv

Uttar Pradesh chefsminister Yogi Adityanath hälsade PM Modi på hans 71 -årsdag och önskade honom ett långt liv och god hälsa.

< blockquote class = "twitter-tweet">

'अंत्योदय से आत्मनिर्भर भारत' की दिव्य संकल्पना को साकार कर हे यशस्वी प्रधानमंत्री श्i nar nar nar nar nar nar nar nar nar />
प्रभु श्री राम की कृपा से आपको घर्घायु व उत्तम स्वास्थ्य की प्राप्ति हो। आजीवन माँ भारती की सेवा का परम सौभाग्य आपको प्राप्त होता रहे। pic.twitter.com/GVmq1N3JjM

& mdash; Yogi Adityanath (@myogiadityanath) 16 september 2021

15:28 (IST) 17 september 2021 hälsar Patnaik PM på hans födelsedag, önskar honom god hälsa

Odishas chefsminister Naveen Patnaik på fredagen önskade premiärminister Narendra Modi på hans 71-årsdag.

14:27 (IST) 17 sep 2021 Daglig Covid-19-vaccination passerar 1-crore-märket för fjärde gången

Dagliga covid-19-vaccinationer passerade ett-crore-märket för fjärde gången på mindre än en månad, vilket tog det totala antalet doser som administrerats i landet till över 78 crore, sade unionens hälsoministerium på fredagen. Hälsaminister Mansukh Mandaviya sa att detta är den snabbaste takten i vilken en crore doser har administrerats. “På PM @Narendra Modi Jis födelsedag, fram till 13:30, har landet passerat gränsen för 1 crore -vaccin, det snabbaste hittills, och vi går kontinuerligt framåt. Jag tror att vi alla idag kommer att göra ett nytt rekord av vaccination och ge det som en gåva till premiärministern “, sa han i en tweet på hindi tillsammans med hashtagsna” VaccineSeva “och” HappyBdayModiji “. (PTI)

13:33 (IST) 17 september 2021 Modi är den mest populära ledaren i mänsklighetens historia: Tejasvi Surya på PM: s födelsedag

Riksdagsledamot från Bengaluru och nationell president för & nbsp; Bharatiya Janata Party Yuva Morcha (BJYM) Tejasvi Surya hyllade premiärminister Narendra Modi på fredagen som & ldquo; den mest populära ledaren i mänsklighetens historia & rdquo ;. Surya talade på en ungdomskonklav organiserad av BJYM på Karnavati -klubben i Ahmedabad.

Surya önskade premiärministern på hans 71 -årsdag, & ldquo; Det är min stora förmögenhet och möjlighet att fira premiärminister Narendra Modis födelsedag på hans födelseort. När jag anlände till flygplatsen Sardar Vallabhbhai Patel International (SVPI) i morse fick jag gåshud när jag insåg vilken typ av stora ledare och tänkare som Gujarat har producerat. Vår premiärminister är den mest populära demokratiskt valda ledaren i mänsklighetens historia. & Rdquo; Läs mer

13:14 (IST) 17 sep 2021 hälsar Dalai Lama PM Modi på hans födelsedag

Dalai Lama på fredagen önskade premiärminister Narendra Modi på hans 71-årsdag och gratulerade honom till det ökande förtroende han hade fört bland folket, trots utmaningar som Covid-19-pandemin. I sitt brev till statsministern sade Dalai Lama också att Indiens framgångar, som den mest folkrika demokratiska nationen i världen, gynnar inte bara befolkningen i landet, utan bidrar också till utvecklingen av världen som helhet.

“Jag hälsar dig hjärtligt på din födelsedag. Må du fortsätta leva ett långt och hälsosamt liv”, önskade han Modi. Han sade att som någon som bryr sig mycket om detta land, “gratulerar jag dig till det växande förtroendet du har skapat, trots utmaningar som Covid-19-pandemin som har drabbat människor runt om i världen”. (PTI)

12:11 (IST) 17 sep 2021 PM Modi gav värdiga liv åt dem som berövats sina rättigheter i årtionden: Amit Shah

Fackförbundets inrikesminister Amit Shah hälsade på fredagen premiärminister Narendra Modi på hans födelsedag och sa att han inte bara gav landet idén att tänka i förväg och uppfylla sitt beslut med hårt arbete utan också gjorde det till verklighet. I Modi, sade han, har landet fått en stark och avgörande ledare som gav ett värdigt liv åt dem som berövades sina rättigheter i årtionden. Statsministern fyllde 71 år på fredagen.

“Modi ji gav inte bara landet tanken på att tänka i förväg och uppfylla sin beslutsamhet med hårt arbete, utan gjorde det också till verklighet”, sa Shah i en serie tweets på hindi. Inrikesministern sa att Modi förde dem som berövades sina rättigheter i utvecklingsströmmarna. Statsministern har visat världen hur folkälskande ledarskap är, sa han. Shah sa att Modi har presenterat ett unikt exempel på parallell samordning av säkerhet, fattigas välfärd, utveckling och historiska reformer. Statsministerns beslutsamhet och engagemang har skapat en ny energi och förtroende hos landsmännen, på grund av vilket landet går mot självförtroende genom att sätta nya rekord, sa han. (PTI)

11:43 (IST) 17 september 2021 Kerala CM utökar födelsedagsönskningar till PM Modi

Keralas överminister Pinarayi Vijayan hälsade på fredagen premiärminister Narendra Modi på hans 71 -årsdag och önskade honom “god hälsa och lycka”. & ldquo; Hjärtliga födelsedagshälsningar till Hon'ble PM @narendramodi ji. Önskar dig god hälsa och lycka, & rdquo; Vijayan twittrade.

10:59 (IST) 17 sep 2021 Önskar honom ett långt och hälsosamt liv: Stalin till premiärminister Modi

​​Tamil Nadu chefsminister MK Stalin, på fredag, önskade premiärminister Narendra Modi på hans 71 -årsdag. & ldquo; Önskar honom ett långt och hälsosamt liv, & rdquo; Stalin twittrade.

10:37 (IST) 17 sep 2021 Rajnath Singh önskar premiärminister Modi på hans födelsedag

Försvarsminister Rajnath Singh sa att Narendra Modi har skrivit många nya kapitel inom utveckling och gott styre under sin tid och önskat att han skulle uppfylla sin dröm att göra Indien till ett starkt, välmående och stolt land.

10:22 (IST) 17 sep 2021 'Under ditt ledarskap gör landet stadiga framsteg': Smriti Irani på PM Modis födelsedag

Förmedlade födelsedagshälsning till premiärministern, sade fackföreningsministern för kvinnor och barnutveckling Smriti Irani, “förkroppsligandet av engagemang och renhet och den framgångsrika premiärministern i landet som ägnade sitt liv åt folkets välfärd. Grattis Narendra Modi ji på födelsedagen. Under ditt ledarskap gör landet stadiga framsteg. Jag ber om ditt långa liv och god hälsa. & Rdquo;

09:39 (IST) 17 sep 2021 'Tryggt att ha ett sådant ledarskap vid sådana utmanande tider': FM Sitharaman önskar PM Modi

Finansminister Nirmala Sitharaman tog till Twitter för att hälsa premiärministern när han fyllde 71 år. “Hälsningar till premiärministern Narendra Modi på hans födelsedag idag. Mina böner för hans långa och friska liv. Hängivenhet till Maa Bharati har väglett hans steg. Mycket lugnande att ha ett sådant ledarskap vid sådana utmanande tider. Ärade att tjäna under hans ledning, twittrade & rdquo; Sitharaman.

09:29 (IST) 17 sep 2021 BJP har en stor händelse på PM Narendra Modis födelsedag

Ledare för den härskande BJP har uppmanats att marknadsföra Covid-19-jabs och statstjänstemän har fått beskedet att fördubbla den dagliga räntan. BJP, som har satt upp ett mål på 2 crore doser för idag, har utbildat cirka åtta lakh volontärer. Under det 20 dagar långa megaprogrammet som kommer att pågå till den 7 oktober – Narendra Modi svor in som Gujarats chefsminister den dagen 2001 – kommer partiet att hålla massiva renlighetskampanjer och bloddonationskampanjer och skicka fem crore vykort till premiärministern att gratulera honom för hans ansträngningar som “partimedlemmar förbinder sig till public service”.

Konstnärer gör målningar av PM Narendra Modi för att önska honom på hans födelsedag, på Lalbaug, i Mumbai på torsdag. (Foto: PTI)

Hälsoläger kommer att hållas i distrikt medan maten kommer att delas ut under 'Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana', där kvinnliga ledare spelar en nyckelroll. På Gandhi Jayanti, den 2 oktober, kommer en massiv renhetskampanj att hållas och ett offentligt meddelande kommer att skickas ut, vilket uppmuntrar användningen av Khadi och lokala produkter. Barn som har blivit föräldralösa på grund av covid kommer att registreras av BJP-arbetarna så att de kan få förmåner från PM-CARES-fonden.

Enligt BJP kommer alla gåvor som premiärministern får att auktioneras ut på regeringens webbplats- pmmemontos.gov.in.

Önskemål strömmade in från hela landet på premiärminister Narendra Modis 71 -årsdag. ”Grattis på födelsedagen och bästa hälsningar till Indiens premiärminister Narendra Modi. Jag önskar dig god hälsa och ett långt liv och fortsätter att tjäna nationen med din välkända anda 'Aharnisham Sevamahe', ”twittrade president Kovind.

Inrikesminister Amit Shah hyllade premiärministern Modi och sa att han inte bara gav landet idén att tänka i förväg och bevisa sitt beslut med hårt arbete utan också gjorde det till verklighet. Fackföreningsminister för vägtransporter och motorvägar Nitin Gadkari bad om premiärministerns hälsa och långa liv. “Grattis på födelsedagen, kära Narendra bhai. Den enorma patriotismen, beredskapen att arbeta hårt, förmågan att fatta beslut och det självförtroende du visar för att ta Indien till högsta ära är oöverträffat. Må du hålla dig frisk och leva länge och under ditt ledarskap drömmen om det självständiga Indien kommer att gå i uppfyllelse, “twittrade Gadkari.

Rahul Gandhi önskade honom också på hans födelsedag och höll sitt budskap kort och enkelt:” Grattis på födelsedagen, Modi ji. ”

  • indianen Express -webbplatsen har fått gröna betyg för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd

  • Taggar:
  • BJP
  • COVID-19
  • Covid-19-vaccin
  • PM Narendra Modi