Facebook slår tillbaka mot WSJ: ”Missbedömer motiv”

0
46

Facebook tar sitt ansvar som global plattform och tar problemen som följer med det på stort allvar. Det är kontentan i ett blogginlägg som sociala medier-jättens chef för globala frågor, Nick Clegg, har skrivit i svallvågorna av en rad granskande artiklar i Wall Street Journal. Enligt Clegg missbedömer WSJ Facebooks motiv och arbete. Bland annat menar han att tidningens bild av att sociala medier-jätten gör internutredningar som man sedan struntar i, är fel. ”Det hade varit oroväckande om Facebook inte gjorde den här typen av utredningar i första taget”, skriver han och tillägger att man gör utredningarna för att ”se oss själva i spegeln och ställa de svåra frågorna om hur människor interagerar med sociala medier”. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.