De speciale opties voor plakken in Google Spreadsheets gebruiken

0
56

Het plakken van gegevens in spreadsheets is meer dan alleen het invoegen van waarden van elders gekopieerd. Google Spreadsheets biedt verschillende Paste Special-opties. Hiermee kunt u naast waarden ook formules, voorwaardelijke opmaak en meer plakken.

Inhoudsopgave

Toegang tot Plakken speciaal in Google Spreadsheets
Speciale opties plakken in Google Spreadsheets
  Alleen waarden plakken
  Alleen opmaak plakken
   Alles plakken behalve randen
  Alleen kolombreedtes plakken
  Alleen formule plakken
  Alleen gegevensvalidatie plakken
  Alleen voorwaardelijke opmaak plakken
 &nbsp ;Plakken getransponeerd

Toegang tot plakken speciaal in Google Spreadsheets

Als opfriscursus kun je kopiëren gegevens in Google Spreadsheets op een paar eenvoudige manieren. Als je dat eenmaal hebt gedaan, krijg je toegang tot Plakken speciaal.

Om gegevens te kopiëren:

  • Klik met de rechtermuisknop op de cel(len) en selecteer “Kopiëren” in het snelmenu.
  • Selecteer de cel(len) en klik op Bewerken > Kopieer in het menu.
  • Druk op Ctrl+C op Windows of Command+C op Mac.

Plakken speciaal openen:

  • Klik met de rechtermuisknop op de cel(len) en ga naar Plakken speciaal in het snelmenu . Selecteer de plakoptie in het pop-outmenu.
  • Selecteer de cel(len) en ga naar Bewerken > Plak Speciaal in het menu. Selecteer de plakoptie in het pop-outmenu.

Speciale opties plakken in Google Spreadsheets

Hoewel sommige speciale opties voor plakken in Google Spreadsheets duidelijk genoeg lijken, zijn andere dat misschien niet. En of u nu gegevens, formules of opmaak kopieert, het is belangrijk om te weten welke plakoptie u moet selecteren.

Laten we eens kijken naar elk van de acht speciale plakopties die momenteel beschikbaar zijn en wat ze doen.

Alleen waarden plakken

Je kunt alleen waarden plakken beschouwen als plakken in platte tekst u zou gebruiken in Microsoft Excel. Deze actie plakt alleen de tekst zonder opmaak. Als de gegevens die u kopieert een formule bevatten, zal Paste Values ​​Only alleen het resultaat van de formule plakken.

Alleen opmaak plakken

Als het niet de gegevens zijn die u wilt plakken, maar de opmaak, is Paste Format Only de actie die u wilt. Dit is een alternatief voor de tool Paint Format omdat het geen gegevens zal wijzigen en alleen de opmaak zal plakken.

Alles plakken behalve randen

Mogelijk hebt u gegevens met randen, formules en andere opmaak. Paste All Behalve Borders doet precies wat de naam aangeeft. Het plakt alles wat u kopieert, inclusief gegevens en opmaak, behalve celranden. Met deze optie kunt u voorkomen dat u uw randen opnieuw opmaakt wanneer u gegevens verplaatst.

< h3>Alleen kolombreedtes plakken

Als u de tijd neemt om kolommen in Google Spreadsheets de exacte grootte te geven die u wilt, wilt u deze formaten wellicht ergens anders in uw blad plaatsen. Met Paste Columns Widths Only, het enige dat in uw geselecteerde cellen wordt geplakt, zijn de breedtes van de kolommen en niets anders.

Alleen formule plakken

Het tegenovergestelde van alleen waarden plakken waar u alleen het resultaat zien van een formule die u kopieert, Paste Formula Only plakt de formule daadwerkelijk. Een goed voorbeeld van gebruik voor deze speciale plakoptie is bij het toevoegen van totalen aan rijen of kolommen. U kunt de formule eenvoudig kopiëren en in de overige cellen plakken.

< blockquote class="admonishment_note">Opmerking:Bij het plakken van formules moeten de celverwijzingen zich automatisch aanpassen aan hun nieuwe locaties in het blad.

Alleen gegevensvalidatie plakken

Gegevensvalidatie in Google Spreadsheets kan voorkomen dat onjuiste gegevens in uw vel. Dus als u een regel voor gegevensvalidatie instelt, kunt u Alleen gegevensvalidatie plakken gebruiken om diezelfde regel naar extra cellen in uw blad te kopiëren en te plakken. Er wordt niets anders geplakt dan de gegevensvalidatie.

Alleen voorwaardelijke opmaak plakken

Met voorwaardelijke opmaak in Google Spreadsheets, u kunt dingen doen zoals lege plekken of fouten markeren en kleurschalen toepassen op basis van waarden. Als u een voorwaardelijke opmaakregel maakt die u op andere delen van uw werkblad wilt toepassen, kopieer en plak dan met Alleen voorwaardelijke opmaak plakken. Er wordt niets anders geplakt dan de voorwaardelijke opmaak.

Plakken getransponeerd

De laatste, en voor velen de handigste, van de speciale plakopties is Plakken getransponeerd. Met deze functie kunt u cellen in een kolom kopiëren en in een rij plakken of omgekeerd. In wezen kunt u hiermee een kolom naar een rij of rij naar een kolom converteren.

Advertentie

Bij het invoeren van gegevens in een spreadsheet is alles welkom dat de taak kan versnellen. Dus de volgende keer dat u gegevens, formules of opmaak wilt kopiëren en plakken, onthoud dan uw speciale plakopties in Google Spreadsheets.

LEES VOLGENDE

  • › Een afspeellijst maken op Spotify
  • › Bestanden en mappen verwijderen in Microsoft OneDrive
  • › Een map maken in Google Documenten
  • › Een Google Assistent-checklist maken (voor ochtend of bedtijd)
  • › PSA: u kunt sport- en tv-schema's zien in Outlook-agenda