De beste gamingmonitoren van 2021: game op jouw manier

0
52
Asus

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een gamingmonitor in 2021
Algemeen beste gamingmonitor: Asus ROG Strix XG27UQ
Beste budget-gamingmonitor: Acer Nitro XF243Y
Beste 4K-gamingmonitor: LG C1 48-inch OLED
Beste gebogen gamingmonitor: Samsung Odyssey Neo G9
Beste 144Hz-gamingmonitor: Gigabyte M27Q
Beste 240Hz-gamingmonitor: Samsung Odyssey G7

Waar moet u op letten bij een gamingmonitor in 2021

Je kunt op vrijwel elke monitor videogames spelen, maar als je een monitor koopt die speciaal voor gaming is bedoeld, zijn er een paar functies waar je je aandacht op moet richten. Hoeveel ruimte je over hebt en je budget zijn goede uitgangspunten, maar er zijn andere aspecten waar je misschien niet aan hebt gedacht.

Er is een directe correlatie tussen hoe krachtig je gamecomputer is en welke monitor voor jou geschikt is. Als uw hardware niet krachtig genoeg is om de meeste games in 4K te spelen, bent u beter af met een monitor met een lagere resolutie die het meeste uit uw installatie haalt en u geld bespaart.

GERELATEERDWat is de vernieuwingsfrequentie van een monitor en hoe kan ik deze wijzigen?

Het is ook van vitaal belang dat u de verversingsfrequenties begrijpt, of hoe snel het scherm per seconde wordt bijgewerkt. Gemeten in hertz (Hz), beginnen de verversingsfrequenties bij ongeveer 60 Hz op monitoren die zijn ontworpen voor kantoorgebruik en kunnen ze oplopen tot 360 Hz op de meest competitieve gamingmonitor. Hogere verversingsfrequenties maken bewegingen vloeiender (vooral in snelle games), verminderen de vermoeidheid van de ogen en reageren over het algemeen beter.

Variabele verversingssnelheid (VRR)-technologie zoals NVIDIA's G-Sync en AMD's FreeSync is ook belangrijk voor het elimineren van screen tearing. Deze technologie helpt prestatiedalingen weg te werken door de monitor te vertellen te wachten of frames te dupliceren, zodat het scherm alleen wordt bijgewerkt wanneer de grafische kaart gereed is. Simpel gezegd, koop geen monitor voor gaming die geen VRR ondersteunt.

Vaak moet er een keuze worden gemaakt tussen monitoren met een hoge verversingssnelheid die zijn ontworpen voor competitieve multiplayer-games, en langzamere schermen met een hoge resolutie die zijn ontworpen om uw singleplayer-ervaringen er zo goed mogelijk uit te laten zien. Je kunt ook een HDR-compatibel scherm overwegen om een ​​hogere piekhelderheid en een breder kleurengamma te ervaren.

Ten slotte zijn er esthetiek en ergonomie. Misschien wilt u niet op elk oppervlak RGB-verlichting en wilt u misschien een VESA-montage gebruiken om uw monitor op een verstelbare arm te plaatsen. Dit zijn allemaal dingen waar u rekening mee moet houden voordat u afrekent.

Met dat alles uit de weg, hier zijn onze aanbevelingen voor gamingmonitoren.

Beste gamingmonitor in het algemeen: Asus ROG Strix XG27UQ

Asus

Pros< /p>

 • ✓ Speel games in 4K-resolutie tot 144 Hz
 • ✓ Adaptieve synchronisatie VRR en G-Sync compatibel
 • ✓ Gebruikt DisplayPort 1.4 en DSC voor gamen met hoge framerate bij 4K
 • ✓ Compatibel met VESA-bevestigingen

Nadelen

 • ✗ HDR-prestaties zijn slecht
 • ✗ Een monitor die van alles een beetje probeert
 • ✗ Dikke randen en dubieuze “gamer” styling

Met 4K-gaming binnen handbereik dankzij AI-gestuurde upsampling-technologie zoals NVIDIA's DLSS, is het een goed moment om een ​​2160p-monitor te kopen. De Asus ROG Strix XG27UQ is een goede allrounder met een brede aantrekkingskracht voor mensen die willen gamen in 4K en ook hogere verversingssnelheden willen in multiplayer-games.

Met een 27-inch 144Hz IPS-paneel en een responstijd van 1 milliseconde (ms), stelt de XG27UQ je in staat competitief te blijven in multiplayer-titels terwijl je de eye-candy ophaalt wanneer je daar zin in hebt. De monitor maakt gebruik van adaptive sync VRR en is op softwareniveau compatibel met G-Sync.

Deze monitor vertrouwt op Display Stream Compression om hoge framerates in 4K te bereiken via een DisplayPort 1.4-connector. Er zijn ook twee HDMI 2.0-poorten aanwezig, die beide beperkt zijn tot 4K bij 60Hz. De monitor heeft een basis DisplayHDR 400-certificering, maar verwacht in dit opzicht niet veel, aangezien 400 nits sowieso nauwelijks helderder zijn dan SDR.

Qua kleurnauwkeurigheid dekt de monitor 125% sRGB en 90% DCI-P3, hoewel je een monitorkalibratietool nodig hebt om echt nauwkeurige kleuren te krijgen.

Beste algemene gamingmonitor

Asus ROG Strix XG27UQ

Met 4K-mogelijkheden, een responstijd van 1 milliseconde en G-Sync-functies zal deze gamingmonitor zeker in de smaak vallen.

Amazon

$ 1049,66

Beste budgetgamingmonitor: Acer Nitro XF243Y

Acer

Pros

 • ✓ Full HD (1080p) gamingmonitor met een verversingssnelheid tot 165 Hz
 • ✓ AMD FreeSync Premium en NVIDIA G-Sync compatibel
 • ✓ Snelle responstijd van maximaal 0,5 ms
 • ✓ Scherpe, ingetogen styling en dunne randen voor een moderne look

Nadelen

 • ✗ Teleurstellende HDR-prestaties
 • ✗ Grotere monitoren met een hogere resolutie kosten slechts matig meer

Als je op zoek bent naar een budgetmonitor, heb je waarschijnlijk ook een budget-gaming-pc. Voor veel gamers met weinig geld is 1080p nog steeds de gewenste doelresolutie, want zelfs als ze een 4K-monitor kopen, zal hun hardware dit niet ondersteunen. Dus bespaar het geld en pak in plaats daarvan de Acer Nitro XV242Y.

24 inch is de ideale plek voor veel gamers die hardwarebeperkingen moeten afwegen tegen bureauruimte. De Acer compenseert zijn gebrek aan pixels met tal van andere functies, waaronder een verversingssnelheid tot 165 Hz en compatibiliteit met NVIDIA G-Sync en AMD FreeSync Premium voor ondersteuning met variabele verversingssnelheid.

De stijl is zo ingetogen dat de monitor in vrijwel elke kamer past, met dunne randen rond de rand van het scherm en een ergonomische standaard met ongeveer 120 mm hoogteverstelling, 90 graden draaibaar en de mogelijkheid om een ​​volledige 360 ​​te draaien -graden. Op de achterkant vind je een VESA-montagepatroon, een enkele DisplayPort 1.2-poort en twee HDMI 2.0-poorten.

De monitor is DisplayHDR 400-gecertificeerd, wat betekent dat hij voldoende helder wordt in SDR-toepassingen, maar de HDR-prestaties zijn teleurstellend. Begrijpelijk omdat er ergens voor deze prijs moet worden opgeofferd.

Beste budgetgamingmonitor

Acer Nitro XF243Y

Als je gameprestaties wilt, maar niet veel geld te besteden hebt, geeft Acer's Nitro-monitor je een snelle respons en een geweldige verversingssnelheid.

Amazon

$ 229.99

Best 4K Gaming Monitor: LG C1 48-inch OLED

LG

Voordelen

 • ✓ Verbluffende OLED-beeldkwaliteit in 4K bij 120 Hz
 • ✓ Uitstekende HDR-ondersteuning, inclusief HDR10 en Dolby Vision
 • ✓ Brede ondersteuning voor variabele verversingssnelheid, waaronder FreeSync Premium en G-Sync
 • ✓ TV betekent native apps en ook geweldige ondersteuning voor console-gaming

Nadelen

 • ✗ 48-inch vereist behoorlijk wat ruimte
 • ✗ Niet geschikt voor andere monitortaken zoals kantoorwerk
 • ✗ Inbranden is een risico

De LG C1 is een van de beste televisies die je vandaag kunt kopen. Het heeft een zelfemitterend 120 Hz OLED-paneel, volledige 4K-resolutie, ondersteuning voor G-Sync en FreeSync Premium, en opmerkelijk lage invoerlatentie, waardoor het een ideaal gamingscherm is. Het is ook verkrijgbaar in een 48-inch model, waarbij LG belooft dat 42-inch modellen onderweg perfect zijn voor een grote monitor op je bureau.

Een 48-inch monitor voor pc-gaming klinkt misschien belachelijk, maar als je de ruimte hebt voor een matige opening tussen jezelf en het scherm, zul je niet teleurgesteld zijn. Het OLED-paneel zorgt voor perfecte, diepe zwarttinten, terwijl de HDR-prestaties veel andere monitoren in deze prijsklasse te schande maken.

Je kunt hem ook gebruiken als tv voor films, shows en console-gaming. Het is echt de prijs waard in vergelijking met monitoren.

GERELATEERDEen OLED-tv onderhouden om inbranden en meer te voorkomen

Er zijn echter enkele dingen waar u rekening mee moet houden als u neigt naar het kiezen van een C1 als gamingmonitor. OLED-inbranding is een altijd aanwezig risico, met name voor statische bureaubladelementen zoals een taakbalk of bureaubladpictogrammen. Je hebt ook een HDMI 2.1-compatibele grafische kaart nodig om te profiteren van 4K HDR-gaming tot 120 Hz, anders ben je beperkt tot 60 Hz.

De LG C1 wordt het best gebruikt voor gaming- en videodoeleinden, dus u zult er waarschijnlijk niet op willen vertrouwen als uw enige monitor voor werk en andere computergerelateerde taken. Zorg er wel voor dat u er net zo voor zorgt als elk OLED-scherm als u deze route volgt.

Beste 4K-gamingmonitor

LG C1

Een televisie als gamingmonitor lijkt misschien ongebruikelijk, maar de LG C1 heeft veel geweldige dingen in huis en de 48-inch model kan op een bureau worden geplaatst als vervanging voor een monitor.

Amazon

$1246,99

Beste gebogen gamingmonitor: Samsung Odyssey Neo G9

Samsung

Pros

 • ✓ Prachtig 49-inch ultrabreed scherm met mini-LED-achtergrondverlichting
 • ✓ Uitstekende HDR-prestaties en contrastverhouding
 • ✓ VRR-ondersteuning voor G-Sync en FreeSync Premium Pro
 • ✓ Met Picture-by-Picture kunt u het scherm delen met twee ingangen
 • ✓ 240 Hz verversingssnelheid voor boterzachte bewegingen

Nadelen

 • ✗ Oogstrelend prijskaartje
 • ✗ Heeft mogelijk een groter bureau nodig
 • ✗ Twee 1440p-monitoren zouden goedkoper zijn
 • ✗ Je komt waarschijnlijk nooit uit je kamer

Ultrawide (UW) monitoren leveren ongelooflijke onderdompeling en de Samsung Odyssey Neo G9 is een van de beste. Met een 49-inch gebogen super-ultrabreed paneel, biedt de G9 functies zoals mini-LED-achtergrondverlichting, quantum dot-technologie voor betere kleurreproductie, een responstijd van 1 ms en een invoervertraging van 2 milliseconden.

De monitor heeft een resolutie van 5120×1440 en een verversingssnelheid tot 240 Hz, waarbij Samsung een effectieve contrastverhouding van 1.000.000:1 claimt dankzij een verblindende piekhelderheid van 2000 nit en 420 nits typische helderheid in normale scènes. VRR-ondersteuning is ook aanwezig, met ondersteuning voor zowel NVIDIA G-Sync als AMD FreeSync Premium Pro.

GERELATEERDMoet u upgraden naar een ultrabrede monitor?

De G9 is niet alleen de beste ultrawide gaming in zijn klasse, maar hij is ook perfect om overdag werk gedaan te krijgen. De G9 geeft je in feite twee 1440p-monitoren, naast elkaar, zonder rand. Er is zelfs een Picture-by-Picture (PBP)-modus waarmee je het scherm tussen twee computers kunt splitsen, waardoor het prijskaartje misschien wat gemakkelijker te slikken lijkt.

De G9-haken omhoog via een enkele DisplayPort 1.4-poort of een van de twee HDMI 2.1-poorten, en is voorzien van een robuuste verstelbare standaard met instelbare hoogte, kanteling en draaibaarheid. Het enige probleem is dat deze UW-monitor meer kan kosten dan uw computer!

Beste gebogen gamingmonitor

Samsung Odyssey Neo G9

Gebogen en ultrabrede monitoren gaan hand in hand, en de Odyssey Neo G9 is het beste van beide. Speel games, werk gedaan en alles daartussenin op deze ruime monitor.

Amazon

$ 1.399,99

Beste 144Hz-gamingmonitor: Gigabyte M27Q

Gigabyte

Pros

 • ✓ 1440p IPS-paneel tot 170 Hz
 • ✓ AMD FreeSync Premium en NVIDIA G-Sync compatibel
 • ✓ 0,5 ms responstijd, 92% DCI-P3 en 140% sRGB-dekking
 • ✓ KVM-switch voor gebruik van de monitor met meerdere computers en een enkele set randapparatuur

Nadelen

 • ✗ Teleurstellende HDR-prestaties
 • ✗ Twijfelachtige esthetiek
 • ✗ De standaard draait of draait niet

Als uw pc bescheiden is en u van competitieve multiplayer-titels houdt, is een monitor met een resolutie van 1440p zoals de Gigabyte M27Q een uitstekende waardepropositie. Voor slechts $ 300 heb je een 27-inch monitor die ververst tot 170 Hz, met een scherp uiterlijk en een responstijd van 0,5 milliseconde.’

GERELATEERDHoe u uw 120Hz- of 144Hz-monitor de geadverteerde vernieuwing kunt laten gebruiken Beoordeel

De M27Q ondersteunt AMD FreeSync Premium en is G-Sync-compatibel voor VRR-gaming, en is voorzien van een handige KVM-switch die het mogelijk maakt om de monitor met meerdere computers en een enkele set randapparatuur te gebruiken.

Ten slotte is de monitor compatibel met 100 & 215;100 VESA-montages, of u kunt de meegeleverde standaard gebruiken met 130 mm hoogteverstelling en +20 graden tot -5 graden kantelen (maar niet draaien of draaien). Er is DisplayHDR 400-certificering, 140% sRGB-dekking en 92% DCI-P3-dekking om op te starten.

De M27Q ademt Gigabyte's “gamer” styling, die niet naar ieders smaak zal zijn, maar het is een solide keuze voor iedereen die op zoek is naar die 1440p/144Hz sweet spot.

Beste 144Hz gamingmonitor

Gigabyte M27Q

Soms heb je een specifieke en hoge verversingssnelheid nodig, afhankelijk van hoe competitief de games zijn die je speelt. De 144Hz-monitor van Gigabyte geeft je de specificaties die je nodig hebt om aan de top van je spel te zijn.

Amazon

$ 296,76

Best 240Hz Gaming Monitor: Samsung Odyssey G7

Samsung

< p>Voordelen

 • ✓ 1440p gaming op 240 Hz met een responstijd van 1 ms
 • ✓ Ondersteuning voor AMD FreeSync Premium Pro en NVIDIA G-Sync
 • ✓ QLED-technologie betekent betere kleurweergave
 • ✓ 1000R-curve en DisplayHDR 600 voor meeslepend gamen

Nadelen

 • ✗ Er zijn goedkopere opties die er zijn
 • ✗ Gebogen displays zijn niet naar ieders smaak
 • ✗ “Infinity Core” verlichting aan de achterkant is een verworven smaak

Als competitief gamen je grootste zorg is bij het kiezen van een nieuwe monitor, moet je kijken naar een 240Hz-monitor zoals de Samsung Odyssey G7. Deze 27 inch 1440p monitor draait helemaal om de 240 Hz verversingssnelheid, met een responstijd van 1 milliseconde en een VA-paneel dat tot 240 keer per seconde ververst.

De monitor is beschikbaar in zowel 27-inch als 32-inch -inch-modellen, met slechts een prijsverschil van $ 100, hoewel we het 27-inch-model zouden kiezen voor de hogere pixeldichtheid. Er is ondersteuning voor AMD FreeSync Premium Pro en NVIDIA G-Sync, terwijl de curve van de monitor je helpt om je onder te dompelen in wat je ook speelt.

Net als de Odyssey Neo G9 (onze favoriete gebogen monitor), levert de G7 indrukwekkende HDR-prestaties en is hij gecertificeerd voor DisplayHDR 600. Hij maakt ook gebruik van quantum dot-technologie in het paneel voor een betere kleurreproductie, hoewel er geen Mini LED-achtergrondverlichting in zit. dit specifieke model.

Als je het idee van een monitor met hoge verversingssnelheid leuk vindt, maar geen G7-geld hebt, kun je in plaats daarvan iets als de 1080p ViewSonic Elite XG270 overwegen.

Beste 240Hz-gamingmonitor

Samsung Odyssey G7

Als je een professionele gamer wilt worden, moet je het beste van het beste hebben als het gaat om gamingmonitoren. De Odyssey G7 heeft een verversingssnelheid van 240 Hz, een responstijd van 1 ms en alles wat je maar wilt.

Amazon

$ 636,89

Read next

 • & rsaquo; Hier is hoe groot de iPhone 13-batterijen zijn
 • › Wat zijn Instagram Messenger-kamers?
 • › Een gebruikersaccount op Mac verwijderen
 • › AutoPlay configureren of uitschakelen op Windows 11
 • › Hoe de nieuwe toetsenborden van Razer de invoerlatentie elimineren