Home Svenska De bästa tjänsterna för att avbryta oönskade prenumerationer och förhandla räkningar

De bästa tjänsterna för att avbryta oönskade prenumerationer och förhandla räkningar

0
Ivan Marc/Shutterstock.com < /figure>

Du kan hitta prenumerationer för nästan vad som helst nuförtiden, och de kan snabbt läggas till om du tappar koll på dem. Lyckligtvis finns det tjänster som kan hitta och avbryta dina oönskade prenumerationer och till och med hjälpa till att förhandla fram lägre priser för dina räkningar och hjälpa dig att bättre hantera din ekonomi.

RELATERAD De bästa Chrome -tilläggen som hjälper dig att spara pengar online

Dessa tjänster kan hantera allt från Netflix -prenumerationer till kabelräkningar, men de hanterar vanligtvis inte prenumerationer på mobilappar eller spel. För dessa måste du besöka Apple App Store eller Google Play Store och hantera dina prenumerationer manuellt därifrån. Trots detta är tjänsterna ett bra sätt att börja spara pengar, utvärdera dina månadsräkningar och få en större bild av din grundläggande ekonomiska hälsa.

Update, 9/15 /21: Kontrollerat innehållet för noggrannhet. Ersatte ny länk för Clarity Money.

Innehållsförteckning

Hur fungerar prenumerationsavbokningstjänster?
Ekonomiskt stöd via text: Trim
En kraftfull ekonomisk hälsa Instrumentpanel: Truebill
Backas av Goldman Sachs: Clarity Money
Perfekt för Bill Management: Hiatus

Hur fungerar prenumerationsavbokningstjänster?

När du registrerar dig för en av dessa tjänster, som vanligtvis drivs av en AI -assistent, ansluter du den till ditt kreditkort eller bankkonto. Sedan kommer den att skanna dina avgifter och leta efter de som återkommer och varnar dig. I sin tur kommer du att meddela tjänsten vilken du vill behålla och vilka du vill bli av med, och tjänsten avbryter dessa prenumerationer.

På samma sätt, för förhandlingar om räkningar, kommer du att ladda upp dina räkningar till tjänsten, och det kommer att kontakta varje företag och göra vad det kan för att sänka dina skyldiga belopp eller räntor. Detta händer vanligtvis genom att byta dig till en bättre plan. Vissa tjänster kan göra ändringarna automatiskt för dina räkning, medan andra kan begära din godkännandestämpel först. Hur som helst kommer de att meddela dig om det är en lyckad förhandling.

Tjänsterna själva betalas genom att ta en procentandel av det belopp du sparade under det första året (och om det inte kan spara dig någonting kommer det inte att debitera dig något). Priserna varierar naturligtvis beroende på företag, men varierar allt från 33-50%. Det finns inget sätt att kringgå dessa avgifter om tjänsten sparar pengar, men åtminstone får du fortfarande lite extra kontanter varje månad. Ironiskt nog erbjuder dessa tjänster alla prenumerationsplaner som låser upp tillgång till alla funktioner som ekonomiska coacher, förhandlingar om medicinska räkningar och automatiska kreditkortbetalningar.

Ekonomiskt bistånd via Text: Trim

Trim

Trim (gratis, med eventuella avgifter) är en av de ursprungliga prenumerationsavbokningstjänsterna, även om det har använts ytterligare funktioner för pengahantering under åren. Det märker sig själv som ett finansiellt hälsoföretag och kan hjälpa till att förhandla fram kabelräkningar, interneträkningar och kreditkort APR. Det kan också analysera dina transaktioner och ge grundläggande råd utöver att avbryta dina oönskade prenumerationer.

Att registrera ett konto hos Trim är gratis. Det låter dig komma åt verktyg som fakturapåminnelser och en skuldkalkylator och hantera dina prenumerationer från instrumentpanelen utan att spendera en krona. Du kommer helt enkelt att ansluta ditt telefonnummer och din finansiella information; tjänsten kommer att skura dina inköp och varna dig för återkommande avgifter via text. Trim kommer inte att debitera dig något om det inte kan spara några pengar. Om det gör det kommer tjänsten att debitera dig en “ framgångsavgift ” 33% av ditt totala årliga sparande.

Trim erbjuder också en premiumabonnemang för $ 99 per år (med en 14-dagars gratis provperiod, förstås). Detta ger dig bank- och räkningsförhandlingar, enkla besparingar med ett FDIC-försäkrat högavkastningskonto med en årlig bonus på 4%, obegränsad e-poståtkomst till personalen för finansiella coacher, förhandlingar om medicinska räkningar, avbokning av abonnemang och automatiska kreditkortbetalningar. < /p> Testa Trim

En kraftfull instrumentpanel för finansiell hälsa: Truebill

Truebill

Truebill (gratis, med eventuella avgifter) kan hjälpa dig att hantera dina prenumerationer, men det har också massor av robusta ekonomihanteringsverktyg. Dessa är perfekta för att hjälpa dig att lära dig mer om och förbättra din övergripande ekonomiska hälsa. Det erbjuder också vackra mobilappar för både iOS och Android, så att du kan kontrollera din ekonomi var du än är.

Det finns en sammanfattningssida på tjänstens instrumentpanel där du kan se en allmän ögonblicksbild av de finansiella konton du har anslutit (som dina kreditkort, kontanter eller investeringsbalanser). Du kan också spåra kommande räkningar från den här sidan. Prenumerationsdelen visar dig alla dina prenumerationer och visar kommande förfallodagar i den inbyggda kalendern. Du kan också se rapporter som visar dina månatliga intäkter och utgifter och fördelar dina fakturakostnader. Tjänsten har också verktyg för att sänka dina räkningar och sätta upp sparmål.

Truebill -appen är gratis och du kommer inte att debiteras något om företaget inte kan spara några pengar . Om den kan spara dig pengar kommer den dock att debitera dig 40% av ditt första års besparingar. Det finns också en premiumplan med ett alternativ som du väljer själv (mellan $ 3- $ 12 per månad) som öppnar fler alternativ för dig. Premiumförmåner inkluderar saldo -synkronisering, premiumchatt, en avboknings concierge, obegränsade budgetar och smarta besparingar.

Prova Truebill

Uppbackad av Goldman Sachs: Clarity Money

Clarity Money

Med Clarity Money (gratis, med eventuella avgifter) kan du minska dina räkningar, bli av med oönskade prenumerationer och bättre hantera din ekonomiska hälsa. Den AI-drivna tjänsten är en bra startpunkt för att ta kontroll över din ekonomi, men det är också en som kommer att växa med dig tack vare dess artilleri av funktioner. Istället för att bara visa dig dina utgifter får du en handlingsbar plan som hjälper dig att kontrollera och organisera din ekonomi.

Clarity Money kan förhandla fram alla slags räkningar för dig från en mängd olika tjänsteleverantörer, och det gör ett bra jobb att hitta tillgängliga rabatter och kuponger. Om det är framgångsrikt att spara pengar kommer det bara att ta 33% av ditt första års besparingar (vilket är knutet till Trim som den lägsta avgiften), och det tar inte#8217 en krona om det inte kan spara pengar. Det finns till och med en gratis följeslagare för iOS och Android (även om den är under namnet Marcus av Goldman Sachs, eftersom det är den som äger Clarity) som är full av vackra enkla sjökort och listor som hjälper dig att se all din ekonomi i sitt sammanhang, så att du bättre kan förstå din ekonomi på ett ögonblick.

Prova Clarity Money

Perfekt för Bill Management: Hiatus

Hiatus

Även om Hiatus (gratis, med möjliga avgifter) lägger mest fokus på räkningar, som för din inteckning eller kreditkort, kan den analysera vilka finansiella konton du ansluter den till. Därifrån kan tjänsten rekommendera en personlig handlingsplan för att sänka dina räkningar och priser genom maskinens intelligensteknik.

Tjänsten övervakar regelbundet dina konton och söker efter bättre priser. Det kan också hjälpa dig med en mängd olika räkningar, inklusive medicinska räkningar, studielån och refinansiering av billån. Hiatus ger kontextualiserade råd som är skräddarsydda för din budget som är lätta för dig att agera på. Det finns också en app (för både iOS och Android) som gör det enkelt att hantera prenumerationer, se dina anslutna konton och visa råd med en blick.

Hiatus tar inget betalt om det ’ kan inte spara pengar. Men om det gör det debiterar det 50% av ditt årliga sparade belopp. Hiatus har också en premiumnivå, men företaget anger inte beloppet på sin webbplats (även om sidan Användarvillkor nämnde ett betal-vad-du-vill-alternativ, liksom det faktum att det förbehåller sig rätten att ändra hastighet och frekvens). Om du bestämmer dig för att ta fram den till synes dynamiska premiumplanen ger den dig tillgång till finansiella verktyg för att fastställa budgetar, förhandla räkningar och förbättra ditt ekonomiska välbefinnande.

Prova Hiatus