De bästa spelmonitorerna från 2021: Game Your Way

0
122
Asus

Innehållsförteckning

Vad du ska leta efter i en spelmonitor 2021
Bästa spelmonitor överlag: Asus ROG Strix XG27UQ
Bästa budgetspelsmonitor: Acer Nitro XF243Y
Bästa 4K-spelmonitor: LG C1 48-tums OLED
Bästa krökt spelmonitor: Samsung Odyssey Neo G9
Bästa 144Hz spelmonitor: Gigabyte M27Q
Bästa 240 Hz spelmonitor: Samsung Odyssey G7

Vad ska du leta efter i en spelmonitor 2021

Du kan spela videospel på nästan vilken bildskärm som helst, men om du köper en bildskärm speciellt för spel är det några funktioner du bör fokusera din uppmärksamhet på. Hur mycket utrymme du har att spara och din budget är bra utgångspunkter, men det finns andra aspekter som du kanske inte har tänkt på.

Det finns ett direkt samband mellan hur kraftfull din speldatorn är och vilken bildskärm som är rätt för dig. Om din maskinvara inte är tillräckligt kraftfull för att köra de flesta spel i 4K har du det bättre med en skärm med lägre upplösning som gör det mesta av din installation och sparar pengar.

RELATERAD Vad är en bildskärms uppdateringsfrekvens och hur ändrar jag den?

Det är också viktigt att du förstår uppdateringsfrekvenser eller hur snabbt skärmen uppdateras per sekund. Uppmätt i hertz (Hz) börjar uppdateringsfrekvensen på cirka 60 Hz på skärmar som är avsedda för kontorsbruk och kan gå upp till 360 Hz på den mest konkurrenskraftiga spelmonitorn. Högre uppdateringsfrekvenser gör rörelsen mer flytande (särskilt i snabba spel), vilket minskar ögonspänningen och är generellt mer lyhörd.

Variabel uppdateringshastighet (VRR) -teknologi som NVIDIA ’ s G-Sync och AMD ’ s FreeSync är också viktigt för att eliminera skärmavbrott. Denna teknik hjälper till att jämna ut prestandadynkarna genom att be monitorn vänta eller kopiera ramar så att skärmen bara uppdateras när grafikkortet är klart. Enkelt uttryckt, köp inte en bildskärm för spel som inte stöder VRR.

Ofta måste ett val göras mellan skärmar med hög uppdateringshastighet avsedd för konkurrenskraftigt flerspelarspel och långsammare högupplösta skärmar som är utformade för att få dina enspelarupplevelser att se så bra ut som möjligt. Du kanske också vill överväga en HDR-kompatibel skärm för att uppleva högre toppljusstyrka och ett bredare färgomfång.

Slutligen finns det estetik och ergonomi. Du kanske inte vill ha RGB -lampor på varje yta, och du kanske vill använda ett VESA -fäste för att sätta din bildskärm på en justerbar arm. Det här är allt du bör tänka på innan du checkar ut.

Med allt detta ur vägen, här är våra spelmonitorrekommendationer.

Bästa spelmonitor överlag: Asus ROG Strix XG27UQ

Asus

Fördelar < /p>

 • ✓ Spela spel i 4K -upplösning upp till 144 Hz
 • ✓ Adaptiv synk-VRR och G-Sync-kompatibel
 • ✓ Använder DisplayPort 1.4 och DSC för spel med hög bildruta i 4K
 • ✓ Kompatibel med VESA -fästen

Nackdelar

 • ✗ HDR -prestanda är dålig
 • ✗ En bildskärm som försöker göra lite av allt
 • ✗ Tjocka ramar och tvivelaktiga & quot; gamer & quot; styling

Med 4K-spel inom räckhåll tack vare AI-driven uppsamplingsteknik som NVIDIAs DLSS, är det en bra tid att köpa en 2160p-skärm. Asus ROG Strix XG27UQ är en bra allroundmaskin med bred appell för dem som vill spela i 4K och också vill ha högre uppdateringshastigheter i flerspelarspel.

Med en 27-tums 144Hz IPS-panel och en svarstid på 1 millisekund (ms) låter XG27UQ dig förbli konkurrenskraftig i flerspelartitlar samtidigt som du skruvar upp ögonen när du känner för att göra det. Monitorn använder adaptiv synkroniserings-VRR och är G-Sync-kompatibel på mjukvarunivå.

Denna bildskärm är beroende av Display Stream Compression för att uppnå höga bildhastigheter i 4K via en DisplayPort 1.4 -kontakt. Det finns också två HDMI 2.0 -portar, som båda är begränsade till 4K vid 60Hz. Monitorn har en grundläggande DisplayHDR 400 -certifiering, men förvänta dig inte mycket i detta avseende eftersom 400 nits är knappt ljusare än SDR ändå.

När det gäller färgenoggrannhet täcker monitorn 125% sRGB och 90% DCI-P3, även om du kommer att behöva använda ett skärmkalibreringsverktyg för att få riktigt exakt färg.

Bästa spelmonitor totalt

Asus ROG Strix XG27UQ

Med 4K-funktioner, en svarstid på 1 millisekund och G-Sync-funktioner kommer den här spelmonitorn säkert att tillfredsställa.

Amazon

$ 1049,66

Bästa budgetspelsmonitor: Acer Nitro XF243Y

Acer

Fördelar

 • ✓ Spelmonitor i Full HD (1080p) med upp till 165Hz uppdateringsfrekvens
 • ✓ AMD FreeSync Premium och NVIDIA G-Sync-kompatibla
 • ✓ Snabb responstid på upp till 0,5 ms
 • ✓ Skarp, diskret stil och tunna ramar för ett modernt utseende

Nackdelar

 • ✗ Besviken HDR -prestanda
 • ✗ Större bildskärmar med högre upplösning kostar bara måttligt mer

Om du letar efter en budgetmonitor har du förmodligen också en budget -spel -dator. För många kontantfyllda spelare är 1080p fortfarande den föredragna målupplösningen, eftersom även om de köper en 4K-bildskärm, kommer deras hårdvara inte att stödja den. Så spara pengar och ta Acer Nitro XV242Y istället.

24 tum är en bra plats för många spelare som behöver balansera hårdvarubegränsningar med skrivbord. Acer kompenserar för sin brist på pixlar med många andra funktioner, inklusive en uppdateringshastighet på upp till 165 Hz och kompatibilitet med NVIDIA G-Sync och AMD FreeSync Premium för stöd för variabel uppdateringshastighet.

Stylingen är underdimensionerad nog att monitorn kan passa i nästan alla rum, med tunna ramar runt skärmkanten och ett ergonomiskt stativ med cirka 120 mm höjdjustering, 90 graders vridning och möjligheten att vrida hela 360 -grader. På baksidan hittar du ett VESA -monteringsmönster, en enda DisplayPort 1.2 -port och två HDMI 2.0 -portar.

Skärmen är DisplayHDR 400 -certifierad, vilket innebär att den blir mycket ljus i SDR -applikationer men HDR -prestanda är en besvikelse. Begripligt eftersom uppoffringar måste göras någonstans vid denna prispunkt.

Bästa budgetspelsmonitor

Acer Nitro XF243Y

Om du vill ha spelprestanda men inte har en massa pengar att spendera, kommer Acers Nitro-skärm att ge dig ett snabbt svar och en bra uppdateringsfrekvens.

Amazon

$ 229,99

Bästa 4K Gaming Monitor: LG C1 48-tums OLED

LG

Fördelar

 • ✓ Fantastisk OLED -bildkvalitet i 4K vid 120Hz
 • ✓ Utmärkt HDR -stöd, inklusive HDR10 och Dolby Vision
 • ✓ Stöd för variabel uppdateringsfrekvens inklusive FreeSync Premium och G-Sync
 • ✓ TV betyder inbyggda appar och bra stöd för konsolspel också

Nackdelar

 • ✗ 48-tum kräver en hel del utrymme
 • ✗ Olämplig för andra bildskärmsuppgifter som kontorsarbete
 • ✗ Inbränning är en risk

LG C1 är en av de bästa tv -apparaterna du kan köpa idag. Den har en självutsläppande 120 Hz OLED-panel, full 4K-upplösning, stöd för G-Sync och FreeSync Premium och anmärkningsvärt låg ingångslatens som gör den till en idealisk spelskärm. Den finns också i en 48-tums modell, med LG som lovar att 42-tums modeller är på väg & perfekt för en stor bildskärm på ditt skrivbord.

En 48-tums bildskärm för PC-spel kan låta löjligt, men om du har plats för ett måttligt gap mellan dig själv och displayen kommer du inte att bli besviken. OLED -panelen säkerställer perfekta, djupa svarta, medan HDR -prestanda gör många andra bildskärmar i den här prisklassen till skam.

Du kan också använda den som en TV för filmer, program och konsolspel. Det är verkligen värt priset jämfört med bildskärmar.

RELATERAD Hur man underhåller en OLED-TV för att förhindra inbränning och mer

Det finns dock några saker att tänka på om du lutar mot att välja en C1 som spelmonitor. OLED-inbränning är en ständigt närvarande risk, särskilt för statiska skrivbordselement som en aktivitetsfält eller skrivbordsikoner. Du behöver också ett HDMI 2.1 -kompatibelt grafikkort för att dra nytta av 4K HDR -spel på upp till 120 Hz, annars är du begränsad till 60 Hz.

LG C1 används bäst för spel- och videoändamål, så du kommer förmodligen inte att lita på den som din enda bildskärm för arbete och andra datorrelaterade uppgifter. Var noga med att ta hand om det som med någon annan OLED -skärm om du går den här vägen.

Bästa 4K Gaming Monitor

LG C1

En tv som spelmonitor kan tyckas ovanlig, men LG C1 har många fantastiska saker på gång och 48-tums modellen kan sitta på ett skrivbord som en bildskärmsersättning.

Amazon

$ 1246,99

Bästa krökt spelmonitor: Samsung Odyssey Neo G9

Samsung

Fördelar

 • ✓ Fantastisk 49-tums ultrabred skärm med Mini-LED-bakgrundsbelysning
 • ✓ Utmärkt HDR -prestanda och kontrastförhållande
 • ✓ VRR-stöd för G-Sync och FreeSync Premium Pro
 • ✓ Bild-för-bild låter dig dela skärmen med två ingångar
 • ✓ 240 Hz uppdateringsfrekvens för smörig smidig rörelse

Nackdelar

 • ✗ Ödmjuk prislapp
 • ✗ Kan kräva ett större skrivbord
 • ✗ Två skärmar på 1440p skulle vara billigare
 • ✗ Du kommer förmodligen aldrig att lämna ditt rum

Ultrawide (UW) skärmar levererar otrolig nedsänkning och Samsung Odyssey Neo G9 är en av de bästa. Med en 49-tums böjd super ultrabred panel, innehåller G9 funktioner som Mini LED-bakgrundsbelysning, quantum dot-teknik för bättre färgåtergivning, en responstid på 1 ms och en ingångsfördröjning på 2 millisekunder.

Monitorn har en upplösning på 5120 × 1440 och en uppdateringsfrekvens på upp till 240 Hz, med Samsung som hävdar ett effektivt kontrastförhållande på 1 000 000: 1 tack vare en bländande 2000 nit toppljusstyrka och 420 nit av typisk ljusstyrka i normala scener. VRR-stöd finns också, med stöd för både NVIDIA G-Sync och AMD FreeSync Premium Pro.

RELATERAD Ska du uppgradera till en ultrabred skärm?

G9 är inte bara en av de bästa i sin klass ultralika spel, men den är också perfekt för att få arbete gjort under dagen. G9 ger dig effektivt två 1440p-skärmar, sida vid sida, utan ram. Det finns till och med ett bild-för-bild-läge (PBP) som låter dig dela upp skärmen mellan två datorer, vilket kan hjälpa prislappen att verka lite lättare att svälja.

G9-krokarna upp via en enda DisplayPort 1.4 -port eller en av två HDMI 2.1 -portar, och har ett robust justerbart stativ med justerbar höjd, lutning och vridning. Det enda problemet är att den här UW -skärmen kan kosta mer än din dator!

Bästa kurvade spelmonitor

Samsung Odyssey Neo G9

Böjda och ultrabreda skärmar går hand i hand, och Odyssey Neo G9 är den bästa av båda. Spela spel, gör jobbet och allt däremellan på denna rymliga bildskärm.

Amazon

$ 1399,99

Bästa 144 Hz spelmonitor: Gigabyte M27Q

Gigabyte

Fördelar

 • ✓ 1440p IPS -panel på upp till 170Hz
 • ✓ AMD FreeSync Premium och NVIDIA G-Sync-kompatibla
 • ✓ 0,5 ms responstid, 92% DCI-P3 och 140% sRGB-täckning
 • ✓ KVM -switch för användning av bildskärmen med flera datorer och en enda uppsättning kringutrustning

Nackdelar

 • ✗ Besviken HDR -prestanda
 • ✗ Tvivelaktig estetik
 • ✗ Stativet kan inte vridas eller vridas

Om din dator är blygsam och du tycker om konkurrenskraftiga flerspelartitlar är en 1440p upplösning som Gigabyte M27Q ett utmärkt värdeförslag. För bara blyg för $ 300 kan du ha en 27-tums bildskärm som uppdateras med upp till 170 Hz, med skarpt utseende och en svarstid på 0,5 millisekunder. ’

RELATERAD Hur du får din 120Hz- eller 144Hz -skärm att använda sin annonserade uppdatering Betygsätt

M27Q stöder AMD FreeSync Premium och är G-Sync-kompatibel för VRR-spel och har en praktisk KVM-switch som gör det möjligt att använda bildskärmen med flera datorer och en enda uppsättning kringutrustning.

Slutligen är monitorn kompatibel med 100 × 100 VESA-fästen, eller så kan du använda det medföljande stativet med 130 mm höjdjustering och en +20-graders till -5-graders lutning (men ingen vridning eller vridning). Det finns DisplayHDR 400-certifiering, 140% sRGB-täckning och 92% DCI-P3-täckning för start.

M27Q utstrålar Gigabyte ’ s “ gamer ” styling, som inte kommer att falla alla i smaken, men det är ett gediget val för alla som letar efter den där 1440p/144Hz sweet spot.

Bästa 144Hz Gaming Monitor

Gigabyte M27Q

Ibland behöver du en specifik och hög uppdateringshastighet, beroende på hur konkurrenskraftiga spelen du spelar. Gigabytes 144 Hz-skärm ger dig de specifikationer du behöver för att vara i toppen av ditt spel.

Amazon

$ 296,76

Best 240Hz Gaming Monitor: Samsung Odyssey G7

Samsung

< p> Fördelar

 • ✓ 1440p -spel på 240 Hz med en responstid på 1 ms
 • ✓ Stöd för AMD FreeSync Premium Pro och NVIDIA G-Sync
 • ✓ QLED -teknik innebär bättre färgåtergivning
 • ✓ 1000R -kurva och DisplayHDR 600 för uppslukande spel

Nackdelar

 • ✗ Det finns billigare alternativ där ute
 • ✗ Böjda skärmar passar inte alla
 • ✗ & quot; Infinity Core & quot; belysning på baksidan är en förvärvad smak

Om konkurrenskraftigt spel är ditt främsta problem när du väljer en ny bildskärm, bör du titta på en 240 Hz -skärm som Samsung Odyssey G7. Denna 27-tums 1440p-skärm handlar om 240 Hz uppdateringsfrekvens, med en 1 millisekunds svarstid och en VA-panel som uppdateras upp till 240 gånger per sekund.

Skärmen finns i både 27-tums och 32 -tums modeller, med endast $ 100 prisskillnad — även om vi skulle välja 27-tums modellen för den högre pixeltätheten. Det finns stöd för AMD FreeSync Premium Pro och NVIDIA G-Sync, medan bildskärmens kurva hjälper dig att fördjupa dig i vad du än spelar.

Precis som Odyssey Neo G9 (vår favoritböjda bildskärm) levererar G7 imponerande HDR -prestanda och är certifierad för DisplayHDR 600. Den använder också quantum dot -teknik i panelen för bättre färgåtergivning, även om det inte finns någon Mini LED -bakgrundsbelysning i just den här modellen.

Om du gillar tanken på en höguppdateringsfrekvens men inte har G7 -pengar, kanske du vill överväga något liknande 1080p ViewSonic Elite XG270 istället.

Bästa 240 Hz spelmonitor

Samsung Odyssey G7

Om du vill bli en professionell spelare måste du ha det bästa av det bästa när det gäller spelmonitorer. Odyssey G7 har en uppdateringsfrekvens på 240 Hz, en svarstid på 1 ms och allt annat du kan önska.

Amazon

$ 636,89

LÄS NÄSTA

 • & rsaquo; Här är hur stora iPhone 13 -batterierna är
 • & rsaquo; Vad är Instagram Messenger -rum?
 • & rsaquo; Så här tar du bort ett användarkonto på Mac
 • & rsaquo; Så här konfigurerar eller inaktiverar du automatisk uppspelning i Windows 11
 • & rsaquo; Hur Razers nya tangentbord eliminerar inmatningsfördröjning