Daglig briefing: Virat Kohli slutter som T20 -kaptein etter VM; Sitharaman gir 30 000 kr garanti for 'dårlig bank'

0
68

En titt på de beste nyhetene i dag, 17. september 2021.

God morgen,

< b> Big Story

Regjeringen har godkjent utvidelse av en garanti på 30 600 millioner kroner til National Asset Reconstruction Company Ltd (NARCL) for å hjelpe banksektoren med å stresse eiendeler på rundt Rs 2 lakh crore på en tidsbestemt måte. Totalt 90 000 millioner kroner av belastede eiendeler, som banker har gjort 100 prosent avsetninger i i sine regnskapsbøker, vil bli overført til NARCL i den første fasen.

Bare i Express < /b>

På statsminister Narendra Modis 71 -årsdag skriver forbundsminister Prakash Javadekar: “6. oktober fullfører han 20 års kontinuerlig kapteinskap for en valgt regjering. Han var sjefsminister i Gujarat i 13 år og har vært statsminister for verdens største demokrati, India, i syv år. Folk legger igjen denne typen makt i hendene på en leder som de tror kan løse landets problemer. ”

Fra forsiden

https: //images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

BJP kalte det et “demokratisk eksperiment” og har innledet et helt nytt departement i Gujarat, erstatte alle de eksisterende navnene, litt over et år før forsamlingsvalget i staten. Bare tre i regjeringen til sjefsminister Bhupendra Patel, en førstegangsmann som avla ed 13. september, har hatt ministerposter tidligere. I opprykkingen som involverte balanse mellom kaste og regional representasjon, og induksjon av yngre ledere, inkluderte de som ble droppet, mektig nestleder CM Nitin Patel.

Virat Kohli, akkurat som hans mentor MS Dhoni, tok til sosiale medier for å kunngjøre at han ville gå av som Indias T20I -kaptein etter T20 -VM som starter i De forente arabiske emirater 17. oktober. Kohlis uttalelse nevnte Rohit Sharma som “en vesentlig del av ledergruppen”, alt annet enn å salve sistnevnte som hans etterfølger i det korteste formatet.

Dager før Quad Summit har USAs president Joe Biden, Storbritannias statsminister Boris Johnson og Australias statsminister Scott Morrison avduket et ambisiøst sikkerhetsinitiativ -AUKUS (Australia, Storbritannia og USA), som forventes å hjelpe Australia med å skaffe atomdrevne ubåter i et forsøk på å motvirke Kinas voksende makt i den strategisk viktige Indo-Stillehavsregionen. Timer før de tre landene signerte den nye trilaterale sikkerhetsalliansen i et forsøk på å motvirke Kinas voksende selvsikkerhet i regionen, hadde Scott Morrison også ringt opp premier Narendra Modi for å informere ham om pakten.

Må lese < /p>

Etter å ha reist 70 km fra hjembyen i Biswanath Chariali for å dukke opp til opptaksprøven ved Jorhats Assam Agricultural University (AAU) i Tezpur, ble 19 år gamle Jublee Tamuli stoppet fra å gå inn i eksamenshallen ettersom hun hadde på seg en shorts . Myndighetene tillot henne å dukke opp til eksamen først etter at hun gikk med på å vikle et gardin rundt bena.

I løpet av de siste to årene, i skyggen av Covid-pandemien, har påmeldingen til regjeringsskolene i Rajasthan på tvers av klasse 1-12 økt med nesten 10 lakh . Tjenestemenn i statens direktorat for videregående opplæring sa at de regner med at antallet øker med ytterligere 1,5 til 2 lakh i løpet av de neste 15-20 dagene, ettersom tallene legges sammen. Hoppet er i tråd med den landsdekkende trenden med private skolebarn, for det meste fra landlige og fattige byområder, som går over til offentlige institutter.

Etter at 26 år gamle Bindu RD, bosatt i landsbyen H Rampura i Davanagere-distriktet, skrev en sterkt formulert e-postadresse til Karnataka-sjefsminister Basavaraj Bommai , som beklaget den dårlige veinfrastrukturen i landsbyen hennes, sa distriktets tjenestemenn lovet umiddelbar handling. I e -posten sin sa Bindu at hun ikke ville gifte seg og forlate hjemstedet sitt før veier ble bygget, da da ville det ikke være noen igjen for å kjempe for landsbyen hennes.

Kerala's Kannur University har bestemt ikke å undervise i verkene til V D Savarkar og MS Golwalkar , som var inkludert i pensum for etterutdanningen i Governance and Politics. Beslutningen fulgte anbefalingen fra en komité på to medlemmer som ble oppnevnt av universitetet for å gjennomgå pensum. Dette kommer også etter at opposisjonspartier og Venstre -akademikere hevdet at den herskende KPI (M) muliggjorde safranisering av utdanning i staten.

Og til slutt

Fra spydkastet kastet av den olympiske gullmedaljevinner Neeraj Chopra til Lovlina Borgohains boksehansker-hele 1300 gaver og minner mottatt av statsminister Narendra Modi står for tur i en kommende e-auksjon organisert av Kulturdepartementet for å markere bursdagen hans . Inntektene fra e-auksjonen går til Namami Gange-misjonen, med sikte på å bevare og forynge Ganga.

Delhi Confidential: For å markere statsminister Narendra Modis fødselsdag vil BJP lansere en tre ukers feiring og organisere en serie programmer, som starter med en bloddonasjonsleir om morgenen, som vil bli innviet av BJP-president JP Nadda. Kontoret vil også holde en spesiell fotoutstilling om livet og verkene til statsminister Modi

I dagens episode av '3 Thing' podcast diskuterer vi regjeringens hjelpepakke for telekomsektoren, desinvestering av Air India, og til slutt går vi over detaljene om Indias første dårlige bank.

Til i morgen,

Rahel Philipose og Rounak Bagchi

Express Cartoon av EP Unny.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste Live News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.