Home Norsk Utdanningssekretær Amit Khare er ekspert på Explained-Live i dag

Utdanningssekretær Amit Khare er ekspert på Explained-Live i dag

0

Amit Khare

Det har gått et år siden senteret kunngjorde den nye nasjonale utdanningspolitikken (NEP) for å transformere skole og høyere utdanning.

Politikken dokumentet gir et ambisiøst forslag om å erstatte 10+2 -strukturen i skoleopplæringen med et 5+3+3+4 -system med grunnleggende, forberedende, mellomtrinn og videregående opplæring. I høyere utdanning ville det treårige bachelorprogrammet nå være et år lenger, men studenter som ønsket å gå av midtveis, kunne med passende sertifisering.

Utenlandske universiteter vil kunne etablere campus her, og en enkelt myndighet vil erstatte forskriftsmessige myndigheter som UGC og AICTE.

Når vi lærer å leve i en pandemisk forandret verden, har tiden for implementering av endringene kanskje kommet. Så, hvordan vil det å gå på skole og høyskole endre seg i løpet av det neste året? Hvor forberedt er Indias institusjoner, lærere og studenter på endringene?

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Indian Express har invitert sekretær for høyere utdanning Amit Khare til å svare på noen av disse kritiske spørsmålene. Som sekretær for høyere utdanning var han med på å forme NEP. Det siste året har han også vært den sentrale personen i regjeringen som har til oppgave å dempe pandemiens innvirkning på utdanningssektoren.

Expert Guest i den siste utgaven av Express Explained.Live, en unik serie av forklarende samtaler som The Indian Express er vert for, vil Khare være i samtale med Ritika Chopra, seniorassistentredaktør, The Indian Express.

📣 Indian Express er nå på Telegram . Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste forklarte nyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.