Skandalöst prissatta Lucid Air EV blir imponerande 520 mils EPA-rankat intervall

0
56
Lucid Motors

< p> Loppet för snygga elbilar med den längsta räckvidden värms upp, och i veckan bekräftade Lucid Motors att dess avancerade Lucid Air fick ett officiellt EPA-betyg på 520 miles per laddning. För dem som håller koll är det mer än 100 mil längre än Tesla med längsta räckvidd.

Med detta sagt gäller 520-milsbetyget endast för den otroligt prissatta 2022 Lucid Air Dream Edition, som levereras med 19-tums hjul och flera uppgraderingar till en iögonfallande $ 169.000. Det finns också en billigare modell med 133 färre hästkrafter som bara får 516 miles per laddning, vilket fortfarande är längre än de flesta elbilar på vägen idag.

Hur som helst är detta en stor vinst för företaget eftersom det syftar till att få fordon på vägen 2022 och börja tävla med Tesla, Audi och andra. Dessutom säger Lucid att det nu har de högsta MPGe-betygen för EPA: s stora fordonsklass, med Air och Grand Touring med 19-tums hjul, klassade till 130 MPGe i staden eller cirka 132 MPGe på motorvägar.

EPA betygsatte också Lucids andra trimmodeller för den kommande Lucid Air 2022. Dessa betyg kommer in på 481 miles för Dream Edition med 21-tums hjul, 471 för Dream Edition Performance, och som vi sa ovan, 516 miles per laddning för Lucid Air Grand Touring-modellen.

Behåll Tänk på att precis som din körsträcka kan variera på ett gasfordon, kan körsträckan variera av flera olika skäl på elfordon. Ändå får den här typen av körsträcka i staden eller på långa vägresor den dyra Lucid Air till ett spännande fordon.

Sist men inte minst, om prislappen på 170 000 dollar är för hög för dig, planerar Lucid att släppa en mer prisvärd basmodell senare nästa år, från cirka 77 400 dollar.

via The Verge