Schandalig geprijsde Lucid Air EV krijgt een indrukwekkend bereik van 520 mijl EPA

0
60
Lucid Motors

< p>De race voor luxe elektrische voertuigen met het grootste bereik is aan het opwarmen, en deze week bevestigde Lucid Motors dat zijn high-end Lucid Air een officiële EPA-classificatie van 520 mijl per lading heeft ontvangen. Voor degenen die het bijhouden, dat is meer dan 100 mijl verder dan de Tesla met de langste actieradius.

Dat gezegd hebbende, de beoordeling van 520 mijl is alleen van toepassing op de waanzinnig geprijsde 2022 Lucid Air Dream Edition, die wordt geleverd met 19-inch wielen en verschillende upgrades voor een oogverblindende $ 169.000. Er is ook een goedkoper model met 133 pk minder dat slechts 516 mijl per lading haalt, wat nog steeds verder is dan de meeste EV's die tegenwoordig op de weg zijn.

Hoe dan ook, dit is een grote overwinning voor de bedrijf omdat het ernaar streeft om in 2022 voertuigen op de weg te krijgen en te gaan concurreren met Tesla, Audi en anderen. Bovendien zegt Lucid dat het nu de hoogste MPGe-classificaties heeft voor de grote voertuigklasse van de EPA, met de Air en Grand Touring met 19-inch wielen, met een nominale waarde van 130 MPGe in de stad, of ongeveer 132 MPGe op snelwegen.

De EPA beoordeelde ook de andere uitrustingsmodellen van Lucid voor de aankomende 2022 Lucid Air. Die beoordelingen komen uit op 481 mijl voor de Dream Edition met 21-inch wielen, 471 voor de Dream Edition Performance en zoals we hierboven al zeiden, 516 mijl per oplaadbeurt voor het Lucid Air Grand Touring-model.

Blijf zo doorgaan. Houd er rekening mee dat, net zoals uw kilometerstand bij een gasvoertuig kan variëren, het aantal kilometers bij elektrische voertuigen om verschillende redenen kan verschillen. Toch maakt het maken van dat soort kilometers in de stad of op lange autoritten de dure Lucid Air een opwindend voertuig.

Last but not least, als het prijskaartje van $ 170k te hoog voor je is, is Lucid van plan om later volgend jaar een meer betaalbaar basismodel uit te brengen, beginnend bij ongeveer $ 77.400.

via The Verge