Hur man skapar en mobil hotspot i Windows 11

0
40

Om din Windows 11 -dator har en fungerande internetanslutning (via Ethernet, en mobilmodem, Wi-Fi eller på annat sätt) kan du dela den anslutningen som en mobil hotspot trådlöst via Wi-Fi eller Bluetooth. Så här konfigurerar du det.

Öppna först Windows -inställningar genom att trycka på Windows+i på tangentbordet. Eller så kan du öppna Start och söka efter “ Inställningar, ” klicka sedan på dess ikon.

Klicka på “ Nätverk & amp; Internet ” i sidofältet, klicka sedan på “ Mobile Hotspot ” (ignorera på/av -omkopplaren för tillfället).

I inställningarna för mobil hotspot ser du flera alternativ listade. Vi kommer att gå igenom var och en nedan.

Innan du byter “ Mobil hotspot ” På är det bäst att konfigurera hur det kommer att fungera. Klicka först på rullgardinsmenyn märkt “ Dela min internetanslutning från ” och välj källan till internet du delar. Några exempel är “ Ethernet ” och “ Wi-Fi. ”

Annons

Klicka sedan på rullgardinsmenyn märkt “ Dela över ” och välj den metod du vill använda för att dela internetanslutningen med andra enheter. Vanligtvis kan du välja “ Wi-Fi ” eller “ Bluetooth, ” men det kan finnas ett annat alternativ baserat på hur din dator är konfigurerad.

I “ Egenskaperna ” avsnittet längst ned, klicka på “ Redigera, ” och en “ Redigera nätverksinformation ” fönstret dyker upp. Med det här fönstret kan du ställa in nätverkets namn (liknande ett Wi-Fi SSID), lösenordet som folk kommer att använda för att ansluta till din hotspot och nätverksbandet (2,4 GHz, 5 GHz eller &#8220 ; Alla tillgängliga ”) om du delar via Wi-Fi. När du är klar med konfigurationen klickar du på “ Spara. ”

Slutligen, återgå till toppen av fönstret för mobila hotspots inställningar och vrid omkopplaren bredvid “ Mobile hotspot ” till “ På. ”

Efter det är du redo att ta emot inkommande anslutningar till din nya mobila hotspot.

Om du ändrar dig när som helst och vill stänga av din mobila hotspot, startar du bara Inställningar igen, navigerar till “ Network & amp; Internet, ” byt sedan “ Mobile Hotspot ” till “ Av. ”

Anslutning till din mobila hotspot

Det är enkelt att ansluta till din nya mobila hotspot i Windows 11, särskilt om du använder Wi-Fi. Starta bara enhetens Wi-Fi-inställningar och anslut till nätverket med namnet du anger i avsnittet ovan. När du ansluter anger du lösenordet som du angav i “ Redigera nätverksinformation ” fönstret under Inställningar & gt; Nätverk & amp; Internet & gt; Mobil hotspot & gt; Redigera.

Du kan ansluta till din hotspot med Bluetooth i på liknande sätt om den anslutande enheten stöder Bluetooth -internetanslutningar. Om du är värd för hotspot kan du se hur många enheter som är anslutna när som helst i Inställningar & gt; Nätverk & amp; Internet & gt; Mobil hotspot, listad längst ner i fönstret. Lycka till och glad surfning!

RELATERAT: Vad är Bluetooth?

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Här är hur stora iPhone 13 -batterierna är
  • & rsaquo; Vad är Instagram Messenger -rum?
  • & rsaquo; Så här tar du bort ett användarkonto på Mac
  • & rsaquo; Så här konfigurerar eller inaktiverar du automatisk uppspelning i Windows 11
  • & rsaquo; Hur Razers nya tangentbord eliminerar inmatningsfördröjning