Dat gekke kleine knobbeltje op je dunschiller heeft een doel

0
59
Jason Fitzpatrick

< p>Hoewel niet elke dunschiller er een heeft, heb je misschien een simpele vraag als je dunschiller er een heeft: waar is dat rare schepje/nopje/uitsparing aan het einde van de dunschiller precies voor?

Het mes met sleuven in het midden van het handvat heeft een duidelijke functie, je gebruikt het om de schil van een verscheidenheid aan groenten zoals wortelen en aardappelen te pellen. Als het fruit of de groente tegen het mes past en er een culinaire reden is om de schil te verwijderen, zit je goed.

Maar wat is de deal met dat rare knobbeltje ? Het verschijnt in verschillende formaten, zoals de driehoek op de punt van mijn oude Faberware-schiller hierboven, maar het gebruik ervan is niet zo direct duidelijk als het mes.

Easy Grip Peeler

OXO Good Grips Pro Swivel Peeler

Deze OXO Good Grips dunschiller heeft een dikkere, comfortabele handgreep en een stevige constructie voor slipvrij gebruik.

Amazon

$ 14.99

Het is echter een erg handig, zij het vreemd genoemd gereedschap: een “potato eyer.” In plaats van het mes van de dunschiller te gebruiken om het vlees van de aardappel weg te hakken totdat je het oog hebt verwijderd of een schilmesje te pakken om erin te steken, gebruik je gewoon het uiteinde van de dunschiller om het overblijfsel van de aardappel te verwijderen. oog met een snelle (en veilige) draai.

Bekijk de video hieronder om het in actie te zien. Als je 39 seconden vooruit schrobt in de video, zie je hem de 'ijsschep' demonstreren. methode om het oog van de aardappel te verwijderen.

Moet u de ogen verwijderen? Hoewel het verwijderen van de aardappelogen meestal puur cosmetisch is, moet u zeker de ogen verwijderen als uw aardappel in uw voorraadkast begint te ontkiemen.

Aardappelen zijn een vaste plant uit de nachtschadefamilie Solanaceae. Afgezien van een beetje nieuwe trivia, is het belangrijke detail dat ze sporen bevatten van de chemicaliën die nachtschade dodelijk maken, zoals solanine. In een verse aardappel zijn deze verbindingen nauwelijks waarneembaar en vormen ze geen bedreiging voor u.

Als de aardappelspruiten echter concentreren, concentreren de verbindingen zich in de spruit zelf (daarom eten we ze niet ) en het oog dat de spruit met de aardappel verbindt. Dus, cosmetica terzijde, als je het extra veilig wilt spelen en wilt voorkomen dat je een klein beetje nachtschade-familie fytotoxinen in je aardappelpuree dumpt, gebruik dan het kleine knobbeltje op het uiteinde van je dunschiller om de aardappelogen eruit te scheppen.

En maak je geen zorgen, als het lezen van dit je een ingehouden paranoia over aardappelen heeft gegeven, kun je gerust zijn. Hoewel het verwijderen van de ogen een goede voorzorgsmaatregel is, zou een gezonde volwassene realistisch gezien een enorm aantal gekiemde aardappelen moeten eten met de ogen niet verwijderd om daadwerkelijk ziek te worden van solaninevergiftiging.