Så här slår du på eller av flygplansläge på Windows 11

0
55

Flygplansläge inaktiverar all trådlös kommunikation på din Windows 11 -dator, vilket är praktiskt under ett flygbolag eller när du bara vill koppla bort. Så här slår du på och av det.

Aktivera eller inaktivera flygplansläge i snabbinställningar

En av snabbaste sättet att slå på eller av flygläge i Windows 11 är via snabbinställningsmenyn. För att öppna den, klicka på ljud- och Wi-Fi-ikonerna i det nedre högra hörnet av aktivitetsfältet bredvid klockan. Eller tryck på Windows+a på tangentbordet.

När det öppnas klickar du på “ Flygplansläge ” för att slå på eller av flygplansläge.

Om du inte ser knappen Flygplansläge i snabbinställningsmenyn klickar du på pennikonen längst ner på menyn, välj “ Lägg till, ” välj den sedan från listan som visas.

RELATERAD: Hur Windows 11: s nya “Snabbinställningar” -meny fungerar

Aktivera eller inaktivera flygplansläge i inställningar

Du kan också aktivera eller inaktivera flygläge från appen Windows Inställningar. För att göra det, öppna Inställningar genom att trycka på Windows+i på tangentbordet. I Inställningar, navigera till “ Network & amp; Internet, ” klicka sedan på reglaget bredvid “ Flygplansläge ” för att slå på eller av den.

Om du klickar på i sidled caret (pil) bredvid omkopplaren kan du finjustera om du bara vill inaktivera Wi-Fi eller Bluetooth eller till och med återaktivera Wi-Fi efter att du har aktiverat flygplansläge.

RELATED : Så här ser Windows 11: s inställningsapp ut

Aktivera eller inaktivera flygplansläge med en fysisk knapp

På många bärbara datorer, vissa surfplattor och vissa stationära tangentbord kan du hitta en speciell knapp, omkopplare eller nyckel som växlar flygplansläge. Ibland är det en omkopplare på sidan av en bärbar dator som kan slå på eller av alla trådlösa funktioner. Eller ibland är det en nyckel med en “ i ” eller ett radiotorn och flera vågor runt det, som är fallet på den bärbara Acer -bilden nedan. (Eller, ibland kan nyckeln ha en flygplansikon.)

Benj Edwards

I slutändan måste du konsultera enhetshandboken för att hitta rätt knapp, men din största ledtråd kommer troligen att vara Håll utkik efter en ikon som ser ut som strålande vågor (tre krökta linjer i följd eller delvis koncentriska cirklar) eller något liknande. Lycka till!

RELATERAT: Vad gör flygplansläge och är det verkligen nödvändigt?

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Varför Razers nya fingermuffar inte är så dumma som de låter
  • & rsaquo; Hur man döljer hörbara ljudböcker på din Kindle
  • & rsaquo; Hur man loggar ut från Instagram
  • & rsaquo; Ditt Microsoft -konto behöver inte längre ett lösenord
  • & rsaquo; 4 sätt att öppna en privat Safari -flik på iPhone och iPad