Home Svenska Kritik mot Högsta domstolen: A-G nickar till föraktförfarande mot portalredaktör

Kritik mot Högsta domstolen: A-G nickar till föraktförfarande mot portalredaktör

0

& quot; Påståendena från Ajeet Bharti mot Högsta domstolen handlar bland annat om mutor, favorisering och maktmissbruk, & quot; sa A-G i sitt brev medgivande av samtycke.

Attorney General K K Venugopal beviljade i måndags samtycke till att inleda förakt mot domstolsförfaranden mot Ajeet Bharti, redaktör för newsportal dopolitics.in, över en video som är kritisk till Högsta domstolen och domare.

”Jag tycker att innehållet i videon som har tittats av cirka 1,7 lakh -tittare är vituperativt, grovt och mycket nedsättande för Högsta domstolen i Indien och rättsväsendet som helhet tydligt avsett att förnedra domstolarna. Påståendena från Ajeet Bharti mot Högsta domstolen handlar bland annat om mutor, favorisering och maktmissbruk, ” sa A-G i sitt brev med samtycke.

AG hänvisade till några av Bhartis anmärkningar, inklusive en där han sa att “Högsta domstolen visades sin verkliga plats av Prashant Bhushan, allt på bekostnad av Rs 1” och där han talade om domare som drog sig tillbaka från att höra “Mamata Banerjees fall” och sade ”vad som än kan ha varit motivet bakom att göra dessa busiga uttalanden, det var uppenbart att den talare som är ganska utbildad skulle ha vetat att resultatet skulle bli att locka Högsta domstolens föraktsjurisdiktion …”

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.