WCD Ministry vil bringe regler for å lette adopsjon mellom land

0
66

Departementets tjenestemenn sa tirsdag at disse tiltakene ble iverksatt for å gjøre det enklere å gjennomføre adopsjoner, samtidig som det sikres forebygging av overgrep eller handel med barn.

MINISTRIET FOR KVINNER OG BARNEUTVIKLING vil snart utstede et varsel for å lette adopsjon mellom land i henhold til Hindu Adoptions and Maintenance Act (HAMA). I henhold til den nye forskriften kan familier som adopterer i henhold til denne loven motta et intet-innsigelsesbevis fra Central Adoption Resource Authority (CARA), regjeringens adopsjonsmyndighet, for å ta barnet til utlandet.

For tiden må familier henvende deg til domstolene for ikke-innsigelsesbevisene.

I forrige måned utstedte departementet en melding om frafallelse av den toårige obligatoriske perioden om at en adoptivfamilie måtte bli i landet for konstant overvåking av CARA og andre myndigheter. I henhold til denne nye regelen kan adoptivfamilier nå intime indiske diplomatiske oppdrag to uker før de har til hensikt å reise med adoptivbarnet. Familiene skal oppgi alle detaljer, inkludert opplysninger om bosted. De indiske oppdragene vil deretter overvåke fremgangen og sikkerheten til det adoptivbarnet, i stedet for CARA og andre myndigheter.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Departementets tjenestemenn sa tirsdag at disse tiltakene ble tatt for å lette adopsjonen, samtidig som de sikrer forebygging av overgrep eller handel med barn. .

HAMA ble vedtatt i 1956 og er en personlig lov som gjelder for hinduer, sikher, buddhister og jains og som i stor grad gjelder adopsjoner i en familie. Adopsjoner under det er enklere ettersom de to partene sammen med barnet bare trenger å nærme seg en domstol. På den annen side har CARA strenge krav før og etter adopsjoner, for eksempel hjemmestudierapporter fra de potensielle foreldrene som er utarbeidet gjennom sosialarbeidere fra utvalgte spesialiserte adopsjonsbyråer.

En embetsmann i departementet sa: ” Det var mange utfordringer under HAMA knyttet til å ta et barn til et annet land. Noen ganger ville en forelder få jobb i et annet land, men kunne ikke gå fordi det var vanskelig å få NOC. Vi har nå gjort dette enklere. ”

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

“Vi ba CARA om å ramme inn forskrifter under HAMA om hvordan adopsjon mellom land kan skje, siden det ikke var noen protokoller for dette. Så når NRI eller OCI ville adoptere under HAMA, ville de få problemer med å få NOC og ville ikke være i stand til å ta barnet med seg tilbake, da det var vanskelig å få pass eller visum. Distriktsdommeren vil nå utføre en bekreftelse, og innen en måned etter søknaden vil han sende anbefalinger til CARA for NOC, sier tjenestemannen.

Tjenestemannen sa at Utenriksdepartementet har blitt bedt om å ha indisk oppdrag for å spore trivsel for barn adoptert herfra i utlandet.

WCD -departementet kommer snart med en tredje melding, sa tjenestemenn, som vil definere klassifiseringer av adopsjoner. “Lov om ungdomsrettferdighet bestemmer at et adoptert barn skal flyttes i et lignende sosiokulturelt miljø. Dette betyr at barnet blir adoptert i et fellesskap, slik at hun lettere kan tilpasse seg miljøet, inkludert å dele samme språk og kultur som foreldrene. Det nåværende systemet prioriterer ikke dette problemet, sier tjenestemannen.

< /p>

“Men med den nye regelen har vi bestemt at foreldre fra samme stat som barnet skal prioriteres først ved adopsjon, og deretter foreldre fra landet, først etter at foreldre som bor i andre land – både indiske og utenlandske – vil få muligheten, ”sa tjenestemannen.

I følge CARA-data fant 417 adopsjoner mellom land sted i 2020-21, og 2 693 de siste fem årene. I motsetning til dette har 26 213 barn blitt adoptert innenlands gjennom CARA de siste fem årene. Det er ingen offisielle data tilgjengelig om hvor mange adopsjoner som skjer under HAMA hvert år, men tjenestemenn sa at tallene kan være mye høyere.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.