Nya siffror: E-handlarnas framtidstro försämras

0
48

Butikshandlarnas framtidstro är oförändrad i september samtidigt som e-handlarna inte är lika positiva inför framtiden efter ett rekordstarkt coronaår. Det framgår av Svensk Handels Handelsbarometer. Framtidstron för partihandeln, grossistversamhet med stora volymer, stiger med 5,4 enheter till 109,6. – Partihandeln drabbades stenhårt av pandemin när många av deras kunder gick på knäna. När samhället öppnar upp på bred front fylls återigen partihandlarnas orderböcker och företagen ser med tillförsikt på framtiden, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel. Framtidsindikatorn för butikshandeln som helhet är 20,9 enheter högre än samma månad förra året och landar på index 106,4. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.