Forskere avdekker mysteriet bak Odishas ‘svarte tigre’

0
115

Den unormalt mørke eller svarte kappen i slike tigre kalles pseudomelanistisk eller falskfarget. (Foto: Instagram @soumenbajpayeephotography)

Det varige mysteriet bak ‘ black tigers ’ av Similipal i Odisha kan endelig ha blitt løst med forskere som identifiserte en enkelt mutasjon i et gen som får deres særegne striper til å utvide seg og spre seg inn i deres brune skinn, av og til virke helt mørke.

Ansett som mytisk i århundrer, ‘ black tigers ’ har lenge vært gjenstand for fascinasjon. Nå har et team ledet av økolog Uma Ramakrishnan og hennes student Vinay Sagar fra National Center for Biological Sciences (NCBS), Bangalore, oppdaget at pelsfargen og mønstret som får villkattene til å se mørke ut, koker ned til en enkelt mutasjon i Transmembran Aminopeptidase Q (Taqpep) -gen.

“ Vår er den første og eneste studien som undersøker det genetiske grunnlaget for denne fenotypen (utseende). Mens fenotypen har blitt snakket om og skrevet om tidligere, er dette første gang dens genetiske grunnlag ble vitenskapelig undersøkt, ” Ramkrishnan, professor ved NCBS, fortalte PTI.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Forskerne kombinerte genetiske analyser av andre tigerpopulasjoner fra India og data fra datasimuleringer til vise at de liknende svarte tigre kan ha oppstått fra en veldig liten grunnlegger av tigre og er innavlet, noe som gir et svar på spørsmålet som hadde forvirret så mange.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Studien, publisert i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences på mandag, bemerket at tigre i Similipal Tiger Reserve er en isolert befolkning i Øst -India, og genstrømmen mellom dem og andre tigerpopulasjoner er svært begrenset.

Forskerne bemerket at dette har viktige implikasjoner for tigerbevaring ettersom slike isolerte og innavlede bestander er utsatt for utryddelse over selv korte perioder.

“ De (de svarte tigre) har ikke så langt vi vet det er funnet andre steder i naturen. Ingen andre steder i verden, ” Sagar, doktorgradsstudent i laboratoriet i Ramakrishan og hovedforfatter av avisen, fortalte PTI.

“ Vi brukte sekvensering av hele genomet fra en stamtavle (slektstre) som inkluderer pseudomelanistiske (falskfargede) og normalt stripete individer for å finne mutasjonen som er ansvarlig for fenotypen, ” forklarte han.

Den unormalt mørke eller svarte kappen hos slike tigre kalles pseudomelanistisk eller falsk. De siste observasjonene av denne sjeldne mutanttigeren i Similipal, lenge ansett som mytisk, ble rapportert i 2017 og 2018.

Siden slutten av 1700 -tallet har det blitt registrert rapporter om observasjoner av svarte tiger og antatte fangster i det sentrale og nordøstlige India av lokalbefolkningen og britiske jegere.

“ Det er flere kamerafellebilder . Faktisk ble kamerafangst utført i 2021 i Similipal, ” Ramakrishnan fortalte PTI.

I følge tigertellingen 2018, har India anslagsvis 2967 tigre. Bilder tatt fra Similipal i 2018 viste åtte unike individer, hvorav tre var ‘ pseudomelanistiske ’ tigre, preget av brede, sammenslåtte striper.

Forskerne ved NCBS slo seg sammen med tigereksperter nasjonalt og i andre land og fant ut at pseudomelanistisk pels kom ned på genene.

De fant de svarte tigrene er mutanter og er Bengal tigre med en enkelt basemutasjon.

Ulike mutasjoner i dette genet er kjent for å forårsake lignende endringer i pelsfarge hos flere andre kattarter, inkludert geparder.

Den drastiske endringen i mønster og farging av svarte tigre ’ pelsen er forårsaket av bare en endring i det genetiske materialet DNA Alphabet fra C (Cytosine) til T (Thymine) i posisjon 1360 i Taqpep -gensekvensen, sa forskerne.

Ytterligere genetiske analyser og sammenligninger med totalt 395 fanger og ville indiske tigerpopulasjoner indikerer at mutasjonen hos Similipal -tigre er svært sjelden.

De eneste andre svarte tigrene utenfor Similipal i India eksisterer i Nandankanan zoologiske park i Bhubaneswar, Ranchi Zoo og Arignar Anna Zoological Park i Chennai, hvor de ble født i fangenskap.

Genetisk sporing viste at disse fangene som ble født i fangenskap delte en felles aner med Similipal-tigre.

Innen Similipal er mutasjonen tilstede med en høy frekvens på 0,58: dette betyr at hvis du velger en tiger fra Similipal, er sjansen for at den bærer mutantgenet nesten 60 prosent.

Forskerne utførte også undersøkelser for å forstå hvorfor denne mutasjonen skjedde med en så høy frekvens alene i Similipal.

En hypotese er at mutantenes mørkere pelsfarge gir dem en selektiv fordel når du jakter i tett lukket baldakin og relativt mørkere skogkledde områder i Similipal sammenlignet med de åpne slettene i de fleste andre tigerhabitater.

Resultatene av ytterligere genetiske analyser kombinert med datasimuleringer indikerer imidlertid at en liten grunnleggende befolkning og langvarig isolasjon fra andre tigerpopulasjoner i India sannsynligvis vil være hovedårsaken til forekomsten av disse svarte tigre.

Due til denne geografiske isolasjonen har genetisk beslektede individer parret seg med hverandre i mange generasjoner i Similipal, noe som førte til innavl, bemerket forskerne.

En kombinasjon av disse sammenhengende faktorene er de sannsynlige evolusjonære kreftene som har skapt Similipals unike bestand av svarte tigre.

“ Det er fantastisk at vi kunne finne det genetiske grunnlaget for en så slående mønsterfenotype hos ville tigre, og enda mer interessant at denne genetiske varianten er ved høye frekvenser i Similipal, ” sa Ramakrishnan.

“ Dette ser ut til å være et klassisk eksempel på en grunnleggende hendelse, som etterfølges av en liten befolkning som er isolert. Som et resultat har denne pseudomelanittiske fenotypen blitt veldig vanlig her, ” Sagar la til.

Forskningen inkluderte også forskere fra Stanford University, HudsonAlpha Institute for Biotechnology, både i USA, Indian Institute of Science Education and Research, Tirupati, Center for Cellular & amp; Molecular Biology, Hyderabad og Wildlife Institute of India, Dehradun. PTI SAR

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.