Förklaras: Vad är upprördheten över Priyanka Chopras nya show, The Activist?

0
48

Priyanka Chopra Jonas (AP Photo/File)

Priyanka Chopra Jonas, flera Grammy-vinnande sångerska och låtskrivare Usher och” Dancing with the Stars “-stjärnan Julianne Hough står inför kritik online efter att de kastades som domare i en ny realityshow med titeln 'The Activist'. Vad handlar kontroversen om?

Best of Explained

Klicka här för mer

Vad är ‘ The Activist &#8217 ;, som Priyanka Chopra Jonas är en del av?

'The Activist' är en realityshow där sex tävlande, uppdelade i tre lag om två vardera, kommer att slåss för deras valda 'sak'. Varje lag kommer att få hjälp av en av seriens berömda värdar.

Aktivistlagen kommer att tävla i uppgifter och utmaningar och marknadsföra sina valda ”orsaker”. Belöningen för att förverkliga ”orsaken” kommer att mätas genom onlineengagemang, sociala mätvärden och värdernas input.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Vems idé var det?

Showens koncept är från Global Citizen, webbplatsen som förde Coldplay till Mumbai 2016.

De kallar sig ”en rörelse av engagerade medborgare som använder sin kollektiva röst för att stoppa extrem fattigdom 2030. På vår plattform lär sig globala medborgare om de systemiska orsakerna till extrem fattigdom, vidtar åtgärder i dessa frågor, och få belöningar för sina handlingar – som en del av en global gemenskap som är engagerad i varaktig förändring. ”

Global Citizen har tidigare fått stöd av stjärnor som Rihanna, Beyonce, Jay Z och Chris Martin.

Läs också | Priyanka Chopra: ”Ser jag mig själv som en dålig tjej? Ibland '

Varför är folk arga?

Ända sedan nyheterna om' The Activist 'dök upp har sociala medier översvämmats av kritik om konceptet med serien och de tre domarna. Det har skett brutala borttagningar, liksom några genuina frågor om showens premiss och vad den försökte uppnå.

Showen har fått flak för sin “elit”, “kapitalistiska” och “affärsmässiga” inställning, och vissa har kallat den “dystopisk” och “borttagen från verkligheten”.

Den pakistanska författaren Fatima Bhutto skrev på Twitter: “Den goda nyheten är att inga verkliga aktivister skulle fångas döda på denna show”. Den brittiska skådespelaren Jameela Jamil twittrade: ”Kunde de inte bara ge de pengar det kommer att krävas för att betala denna OTROLIGT dyra talang och göra den här showen, direkt till aktivistiska ändamål? Snarare än att göra aktivism till ett spel och sedan ge bort en bråkdel av de välbehövliga pengarna i ett “pris …?” Folk dör. “

Georgiens demokratiska politiker Nabilah Islam sa: ”Att kämpa för frågor är tufft nog utan att behöva dansa och sjunga för ett gäng miljonärer medan de bestämmer vem som är värd sina smulor. Vem som någonsin tyckte att det här var en bra idé borde ta plats. ”

Så vad händer nu?

Ingenting än så länge. Trots upprördheten och kritiken finns det inga rapporter om att skaparna av serien tänker om.

Showen kommer att sändas under fem veckor med start i oktober. Namnen på de sex tävlande är ännu inte kända.

Nyhetsbrev | Klicka för att få dagens bästa förklaringar i din inkorg

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste förklarade nyheterna, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.