Ford -anställda protesterar på att fabriken stängs, kräver Tamil Nadu -regeringens ingripande

0
53

Unionen uppmanade företaget att inte stänga anläggningen och i händelse av en nedläggning bör den se till att ledningen rymmer de anställda till en annan produktionsenhet så att de anställdas försörjning inte påverkas . (Expressfoto av Nirmal Harindran)

En sektion av anställda vid tillverkningsanläggningen för biltillverkaren Ford India nära Chennai organiserade på tisdagen en protest mot beslutet från det amerikanska företaget att stänga fabriken och sökte ingripande från Tamil Nadu -regeringen, sa unionens källor.
Chefsminister MK Stalin, industriminister Thangam Thennarasu och höga regeringstjänstemän höll enligt uppgift ett möte vid sekretariatet för att besluta om ytterligare tillvägagångssätt.

I ett uttalande uttryckte Chennai Ford Employee Union ‘ chock & #8217; över beslutet att stänga tillverkningsenheten och krävde att ledningen vidtar alternativa steg för att se till att försörjningen för de nästan 2700 anställda inte påverkas.

Unionen uppmanade företaget att inte stänga anläggningen och i händelse av en nedläggning bör det se till att ledningen rymmer de anställda till en annan produktionsenhet så att försörjningen för de anställda inte påverkas.

https: //images .indianexpress.com/2020/08/1×1.png Läs också | Fords plötsliga exit lämnar återförsäljare upprörda, deras anställda i rycka

Ett möte mellan de anställda och ledningen som hölls under de senaste två dagarna gav inte önskade resultat som ledde till protesterna från de anställda framför fabriken i Maraimalai Nagar som ligger cirka 50 km från staden.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Vissa anställda som bär fabriksuniformer, med stöd av Center of Indian Trade Unions (CITU), tog till protester genom att lyfta slagord som kräver statsregeringen ’ s ingripande och att inte stänga anläggningen enligt tillkännagivandet.

Enligt branschexperter, efter stängningen av anläggningen, stod flera tusen jobb på spel då flera tilläggsföretag som levererar bildelar till Ford Indien tenderar att bli drabbade.

Läs också | När Ford tar avfartsvägen från Indien , återförsäljarna uppmanar regeringen att gå in

Under tiden, som svar på förfrågan från PTI, sa Ford India att företaget har åtagit sig att arbeta nära med de anställda och facket för att ta hand om dem som påverkas av omstruktureringen av sin verksamhet.

Den 9 september sade Ford att det skulle stänga sina två tillverkningsanläggningar i Indien och endast sälja importerade fordon i landet som en del av en omstruktureringsövning.

Företaget, som investerade cirka 2,5 miljarder USD i Chennai och Sanand (Gujarat) anläggningar, skulle sluta sälja fordon som EcoSport, Figo och Aspire tillverkade från dessa fabriker.

Samtidigt sökte AIADMK -samordnaren O Panneerselvam Tamil Nadus chefsminister MK Stalins omedelbara ingripande i frågan och se till att företagets anläggning vid Maraimalai Nagar hålls flytande.

< p>I ett uttalande sa han att företaget tillkännagav stängning av sin fabrik här under andra kvartalet nästa år på grund av enorma ackumulerade förluster och brist på tillväxt på en svår marknad. “ Flytten kommer att påverka framtiden för cirka 4 000 direktanställda och även för cirka 40 000 indirektarbetare. Framtiden för mikro-, små och medelstora företag som är beroende av Ford Motor är också mycket dyster, ” sa AIADMK -samordnaren. Han vädjade till chefsministern om att hjälpa de anställda genom att upprätthålla industriklimatet i staten.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express -appen för alla de senaste India News.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.