Ford -ansatte protesterer mot nedleggelse av fabrikken, krever Tamil Nadu -regjeringens inngripen

0
124

Unionen oppfordret selskapet til ikke å stenge anlegget, og i påkallelse av en nedleggelse bør det sikre at ledelsen innkvarterer de ansatte til en annen produksjonsenhet slik at levebrødet til de ansatte ikke blir påvirket . (Ekspressfoto av Nirmal Harindran)

En del av ansatte ved produksjonsanlegget til bilprodusenten Ford India nær Chennai organiserte tirsdag en protest mot beslutningen fra det amerikanske selskapet om å stenge fabrikken og søkte inngripen fra Tamil Nadu -regjeringen, sa fagforeningskilder.
Sjefsminister MK Stalin, næringsminister Thangam Thennarasu og høytstående embetsmenn holdt angivelig et møte i sekretariatet for å avgjøre videre fremgangsmåte.

I en uttalelse ga Chennai Ford Employee Union uttrykk for ‘ sjokk & #8217; over beslutningen om å stenge produksjonsenheten og krevde at ledelsen tok alternative skritt for å sikre at levebrødet til de nesten 2700 ansatte ikke blir påvirket.

Unionen oppfordret selskapet til ikke å stenge anlegget, og i påstande av en nedleggelse bør det sikre at ledelsen innkvarterer de ansatte til en annen produksjonsenhet slik at levebrødet til de ansatte ikke blir påvirket.

https: //images .indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les også | Fords brå utgang gjør forhandlerne nervøse, deres ansatte i sving

Et møte mellom de ansatte og ledelsen som ble holdt de siste to dagene ga ikke ønskede resultater som førte til protesten fra de ansatte foran fabrikken i Maraimalai Nagar som ligger omtrent 50 km fra byen.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Noen ansatte iført fabrikkuniformer, støttet av Center of Indian Trade Unions (CITU), grep for å protestere ved å heve slagord som krevde statens regjering ’ s inngrep og ikke å stenge anlegget som annonsert.

Ifølge bransjeeksperter, etter nedleggelsen av anlegget, var flere tusen jobber på spill da flere tilleggsselskaper som leverer bildeler til Ford India har en tendens til å bli påvirket.

Les også | Da Ford tar avkjøringsruten fra India , oppfordrer forhandlere regjeringen til å gå inn

I mellomtiden, som svar på forespørsel fra PTI, sa Ford India at selskapet var forpliktet til å jobbe tett med ansatte og fagforening for å ta vare på de som er berørt av omstillingen av virksomheten.

September sa Ford at det ville stenge sine to produksjonsanlegg i India og bare selge importerte kjøretøyer i landet som en del av en omstruktureringsøvelse.

Selskapet som investerte rundt 2,5 milliarder dollar i Chennai og Sanand (Gujarat) anlegg, ville slutte å selge kjøretøyer som EcoSport, Figo og Aspire produsert fra disse fabrikkene.

I mellomtiden søkte AIADMK -koordinator O Panneerselvam Tamil Nadu -sjefsminister MK Stalins umiddelbare inngrep i saken og sørget for at selskapets anlegg i Maraimalai Nagar holdes flytende.

< p>I en uttalelse sa han at selskapet kunngjorde nedleggelse av anlegget her i andre kvartal neste år på grunn av store akkumulerende tap og mangel på vekst i et vanskelig marked. “ Flyttet vil påvirke fremtiden til rundt 4000 direkte ansatte og også til rundt 40 000 indirekte arbeidere. Fremtiden for mikro-, små og mellomstore bedrifter avhengig av Ford Motor er også veldig dyster, ” sa AIADMK -koordinatoren. Han appellerte til sjefsministeren om å hjelpe de ansatte ved å opprettholde industriklimaet i staten.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.