“Død eller i live?”: Ryktene vokser etter at Talibans øverste leder, nestleder, fraværende fra offentligheten

0
119

Mullah Abdul Ghani Baradar (Venstre) og Mullah Haibatullah Akhundzada.

To ledere i Taliban har forsvunnet fra offentligheten, noe som førte til spørsmål i Kabul om de er levende eller døde, sa en rapport fra The Guardian tirsdag.

Bevegelsens øverste leder, Mullah Haibatullah Akhundzada, har ikke blitt sett offentlig siden Taliban inntok Kabul 15. august. Imidlertid ble det gitt en offentlig uttalelse på hans vegne da den nye regjeringen ble dannet av Taliban.

Bortsett fra Akhundzada går det også rykter om Mullah Abdul Ghani Baradar, en av gruppens opprinnelige medlemmer, som blir drept eller hardt skadet i en skuddveksling med rivaler etter samtaler om interne splittelser i bevegelsen.

https: //images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

“ Det har vært rykter i Kabul om at han hadde blitt drept eller hardt skadet i en kamp med en annen høytstående Taliban -skikkelse under en krangel om hvordan man skal dele Afghanistans departementer, ” sier rapporten.

Imidlertid avviste Taliban tirsdag påstander om Baradar og ga ut bilder av en håndskrevet lapp fra en av Baradars varamedlemmer og sa at han var i Kandahar. Gruppen delte også en lydmelding angivelig fra Baradar.

“ Fraværet av en video reiste flere spørsmål med afghanere ettersom Taliban ikke lenger er en opprørsgruppe i skjul, og Baradars ansikt er godt kjent på grunn av hans internasjonale rolle, ” The Guardian sa i rapporten.

Talibansoldater står på en fornøyelsespark i Kabul, Afghanistan, 8. september 2021. (Reuters)

“ Videoer og et bilde som også ble delt på nettet, som skulle vise Baradar i Kandahar, inneholdt ikke noe som kunne bekrefte når de ble tatt, ” det ble lagt til.

Ifølge Reuters kommer benektelsene etter dager med rykter om at tilhengere av Baradar hadde kollidert med Sirajuddin Haqqani, leder for Haqqani -nettverket, som er basert nær grensen til Pakistan og har vært skylden for noen av krigens verste selvmordsangrep.

Spekulasjoner om Taliban -ledere har blitt matet av omstendighetene rundt bevegelsens grunnlegger, Mullah Omars død, som først ble offentliggjort i 2015 to år etter at det skjedde, og startet bitre anklagelser blant ledelsen.

The Taliban har gjentatte ganger nektet for spekulasjonene om interne divisjoner.

(Innspill fra Reuters)

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste verdensnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.