Amerikanska CDC avråder från resor till Afghanistan, andra länder på grund av COVID-19

0
45

Afghanska kvinnor väntar på att få gratis vete som donerats av den afghanska regeringen under en karantän, bland oro över coronavirus-sjukdomen (COVID-19) i Kabul, Afghanistan 21 april 2020. (REUTERS/File Foto)

De amerikanska centren för sjukdomskontroll och förebyggande åtgärder på måndagen varnade för resor till Afghanistan, Albanien, Serbien, Belize, Litauen och fyra andra destinationer på grund av COVID-19-farhågor.

CDC tog upp sitt reserekommendationer till “ Nivå 4: Mycket hög ” för nio destinationer och berättade för amerikanerna att de bör undvika att resa till platserna. Destinationerna inkluderar också Grenada, Saint Kitts och Nevis, Slovenien och Mauritius.

CDC höjde sina varningsbetyg till “ Level 3 ” för Australien, Rumänien och Etiopien, samtidigt som Brasilien sänks från “ Level 4 ″ till ” Nivå 3. “ USA: s utrikesdepartement vandrade också sin parallella “ Nivå 4: Resa inte ” råd för de flesta länder som namngavs av CDC på måndag. Den 31 augusti höjde utrikesdepartementet Afghanistan till “ Level 4: Do Not Travel. ”

📣 The Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste världsnyheterna, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.