USAs husordfører Pelosi uttrykker bekymring over påstått saudisk tortur

0
44

Husets høyttaler Nancy Pelosi fra California, taler under en pressekonferanse på Capitol Hill i Washington, torsdag 13. mai 2021. (AP Photo/Susan Walsh)

USA Taleren for Representantenes hus Nancy Pelosi sa søndag at hun var “ dypt bekymret ” om påstått tortur av en saudisk hjelpearbeider mens han var i varetekt i Saudi -Arabia.

Bistandsarbeideren, Abdulrahman al-Sadhan, ble arrestert av saudiske myndigheter i mars 2018 og ble rapportert å bli dømt til 20 års fengsel etterfulgt av et 20-års reiseforbud, ifølge en uttalelse fra det amerikanske utenriksdepartementet 6. april.

Han ble arrestert fra Red Crescent Society -kontoret i Riyadh, hvor han jobbet. I en tweet sa Pelosi, en demokrat, at kongressen ville overvåke hans ankeforhandling, som hun sa var på mandag, og at alle mennesker var menneskelige rettighetsmisbruk av regimet. ”

& nbsp;

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

“ Dypt bekymret for påstander om tortur i forvaring av bistandsarbeider Abdulrahman al-Sadhan. Dommen hans fortsetter Saudi -Arabias angrep på ytringsfriheten, ” Pelosi twitret.

Hver for seg sa al-Sadhans søster at helsen ble dårligere.

“ Vi er veldig bekymret for min brors sikkerhet & amp; helse, forverres under tortur i saudisk internering, mens vi forblir fullstendig fratatt all kontakt med ham, ” Areej al-Sadhan, skrev på Twitter. Den saudiarabiske ambassaden i Washington svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar på noen av tweets.

Den saudiarabiske herskeren, kronprins Mohammed bin Salman, har flyttet til å knuse uenighet mens han innførte sosiale og økonomiske reformer for å modernisere kongeriket. Saudiske myndigheter har arrestert kongelige, aktivister, intellektuelle og geistlige.

I en uttalelse fra april sa NGV MENA Rights Group fra Genève at al-Sadhan ble stilt for retten for å ha drevet to satiriske Twitter-kontoer og anklaget å finansiere terrorisme, støtte eller sympatisere med den militante gruppen Islamsk Stat, og forberede, lagre og sende meldinger som ville skade offentlige orden og religiøse verdier.

“ Gruppen sa også at al-Sadhans familie hadde fått vite at han ble utsatt for alvorlig tortur i forvaring, inkludert elektriske støt, slag som forårsaket knuste bein, pisking, hengende fra føttene og suspensjon i stress-stillinger, trusler om drap og halshugging, fornærmelser, verbal ydmykelse. ”

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste verdensnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.