Rupanis dotter slår ut: Bär ett strängt uttryck … bara tecken på en ledare?

0
24

En barndomsbild av tidigare Gujarat-chefsminister Vijay Rupani och hans dotter Radhika Rupani. (Facebook/Radhika Rupani)

Tidigare chefsminister Vijay Rupanis dotter Radhika som bor i London, i ett känslomässigt inlägg på sin Facebook -sida på söndagen har slagit hårt mot alla dem som höll i hennes fars ’ #8220; mjukt talat ” bilden som hans ångrade och återberättade exempel från sitt politiska liv för att säga hur han hade velat vara en “ känslig ” politiker.

Hon hävdade också att under terrorattacken på Akshardham -templet i Gandhinagar i september 2002, “ Min far var den första personen som besökte redan innan Modiji besökte lokalerna ” .

I inlägget med titeln “ Vijay Rupani från en dotters ögon ”, skrev Radhika “ Det är väldigt få som vet det under de stora hoten mot Tauktae (Cyclone) och Corona , min far var fram till klockan 02.30 och ordnade via CM -instrumentpanelen och ringde &#8221 ;.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Enligt henne, medan hennes fars anställningstid för många började som arbetare, genom de olika politiska positionerna till chefsminister, men enligt min uppfattning började min fars anställning från Morbi -översvämningarna 1979, Amreli -molnet, jordbävningen i Kutch, terroristattacken i Swaminarayan -templet, Godhra -incidenten, Banaskanthas översvämningar, Tauktae, och till och med under covid när min far var på tårna &#8221 ;. Hon sa att hennes far, som hanterade räddning och rehabilitering i Bhachau under skalvet 2001, hade tagit henne och hennes bror Rushabh till Kutch för att få dem att förstå en jordbävning. I inlägget som också märker bilder på familjen Rupani, säger Radhika när de var barn, deras föräldrar skulle inte ta dem till racerbanan (en tidigare tävlingsbana som nu är en populär hangout -plats i Rajkot) eller biografer på söndagar utan till “ två BJP -arbetare ’ hem &#8221 ;.

Att citera en rubrik som sade att Rupani ’ s mjuka talade bild arbetade mot honom ’ säger Radhika: “ Ska det inte finnas känslighet och nåd hos politiker? Är det inte en nödvändig egenskap vi behöver hos en ledare? Han (Rupani) har tagit stränga steg och beslut som antilandgreppslag, anti-love jihad, Gujarat Control of Terrorism and Organized Crime Act (GujCTOC), CM Dashboard är bevis på detta. Är det stränga ansiktsuttrycket det enda tecknet på en ledare? ”

Hon sa att hemma “ skulle vi alltid diskutera om en enkel person (som min far) skulle överleva i indisk politik där korruption och negativitet förekommer. Min far skulle alltid säga att bilden av politik och politiker påverkades av indiska filmer och åldersgammal uppfattning och att vi måste ändra det. Han stödde aldrig gruppism och det var hans specialitet. Vissa politiska analytiker kanske tror att – ‘ detta är slutet på Vijaybhai ’ – men enligt vår uppfattning istället för olägenhet eller motstånd är det bättre att sluta utan girighet efter makt enligt principerna för RSS och BJP (sic). ”

Rupani som tillhör Rajkot och är ett MLA från där avgick lördagen efter fem år som chefsminister.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.