Minst tre døde etter kraftig regnvipper Gujarat; NDRF redder strandede mennesker

0
22

Gater ble igjen vannet i Rajkot etter kraftig regn på mandag. (Ekspressfoto)

Minst tre personer omkom og tre andre, inkludert en forretningsmann, ble rapportert savnet da det regnet tøffe deler av Gujarat mandag, og mange lavtliggende områder ble oversvømt og folk strandet.

National Disaster Response Force (NDRF) tjenestemenn har sluttet seg til redningsaksjoner i flomrammede områder i Jamnagar. En IAF -helikopter reddet mennesker strandet i flomvannet i landsbyen Jamnagar i Dushasiya.

Minst to personer i Jamnagar og en i Rajkot ble bekreftet omkommet i regnrelaterte hendelser, mens minst fem andre ble savnet i Rajkot-distriktet.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1. png

Distriktsmyndighetene sa at Ramesh Aghara, bosatt i Jamjodhpur by i Jamnagar -distriktet, og kona Manisha ble drept etter at bilen deres ble feid av en rivulet mens de prøvde å krysse en nedsenket motorvei over den nær Samana i Jamjodhpur taluka mandag morgen.

“De skal ha vært på vei til Rajkot for å shoppe da bilen ble feid bort. En bonde oppdaget at bilen var strandet i nølen og informerte oss. Vi startet en redningsaksjon, men paret ble funnet døde i bilen nedstrøms motorveien, sier Dharmesh Kachhad, en statlig embetsmann i Jamjodhpur.

Manju Gamara, bosatt i landsbyen Kagdadi, døde også etter at bilen hun kjørte i ble feid bort i en elv. Tre andre som kjørte i den samme bilen ble rapportert savnet, opplyste distriktskontrollrommet i Rajkot.

Det kraftige regnskyllet førte til flom i mange deler av Rajkot og Jamnagar byer samt i landlige områder i tvillingdistriktene.

Rundt 1300 mennesker ble flyttet til tryggere steder fra lavtliggende områder i Jungleshwar, Ramnathpara, Popatpara, Laludi Vokali osv. I Rajkot by, sa Rajkot kommunale kommissær Amit Arora. Mer enn 1150 mennesker ble evakuert fra sårbare områder i Gondal, Lodhika, Rajkot rural og Upleta talukas i Rajkot -distriktet, sa Rajkot -distriktssamleren Arun Mahesh Babu.

I Jamnagar -distriktet ble 4200 mennesker evakuert, inkludert rundt 1500 fra Jamnagar by da elver og bekker hovnet opp etter voldsomt regn, sa Jamnagar distriktssamler Saourabh Pardhi.

“Vi søkte hjelp fra det indiske luftvåpenet for å redde rundt 100 mennesker som var fanget i flomvann på landsbygda. IAF distribuerte fire helikoptre for å fly folk med hjelp av NDRF -team. Flomsituasjonen er alvorlig i Banga, Dhudesia, Kunad, Khandhera, Alia, Modu og Shekhpat landsbyer i Kalavad og Jamnagar landlige talukas, “sa Jamnagar -samleren.

I mellomtiden sa Rajkot -samleren at hjelp fra IAF har blitt søkt for å fly folk fra landsbyene Kolithad og Vejalpur i Gondal taluka. “I lys av prognosen for kraftig regn til 18. i denne måneden, har vi instruert mamlatdars i distriktet om å flytte folk som bor i lavtliggende områder til sikrere steder som et forsiktighetstiltak,” sa Babu.

I Rajkot by og tilgrensende områder, skoler og høyskoler ble beordret stengt etter at veier var vannet, noe som hindret biltrafikk og kaster normalt liv ut av utstyret.

Totalt 1 090 mennesker har vært evakuert fra de lavtliggende områdene i byen til klokken 14, har Rajkot Municipal Corporation uttalt. (Ekspressfoto)

Etter instruksjoner utstedt av den nylig sverget sjefsminister Bhupendra Patel, ble flere lag fra NDFs 6. bataljon fra Vadodara skyndte seg til Jamnagar mandag, sa en talsmann for NDRF.

NDRF-lagene har blitt distribuert i Kalavad taluka i Jamnagar for å redde strandede mennesker.

NDRF sa at mandag har jawanene fra den 6. bataljonen (Vadodara -enheten) i NDRF reddet totalt 41 mennesker, bestående av 13 kvinner, 11 menn og syv barn, fra områder som er rammet av flommen forårsaket av en overfylt Kalavadi -elv i Jamnagar.

Vannstanden i Ukai -demningen er bare 3 fot nær faremerket 345 fot. Etter å ha vært vitne til kraftig tilsig av vann i oppstrømsområdene, ble 53 000 kusecs vann tømt på ettermiddagen av myndighetene.

Nyari -demningen i Rajkot renner over etter kraftig regn (Express bilde)

Demningen har nok lagring av vann til å tilfredsstille krav som vanning, industrielt og husholdningsbruk for Surat, Navsari, Ankleshwar og Valsad de neste to årene.

På grunn av kraftig nedbør i oppstrømsområder i demningen i Madhya Pradesh og Maharashtra, begynte demningen å motta over 75 000 kusecs vann til klokken 10 mandag, noe som økte til 88643 kusek ved 14.30 -tiden.

Vannstanden i Ukai -demningen var 340 fot ved 12 -tiden. På bare to timer steg vannstanden til 341,31 fot.

I mellomtiden har syv flomporter til Bhadar-II-demningen nær Dhoraji i Rajkot blitt åpnet. Flomvannet som slippes ut fra demningen vil sannsynligvis oversvømme lavtliggende områder i nedstrøms Dhoraji taluka, uttalte en regjeringsutgivelse.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.