Litecoin -priset exploderar kort efter Walmart Partnership Hoax

0
35
Litecoin

Om du undrar varför priset på kryptovalutan Litecoin kort exploderade idag och såg över 30 procents vinster, bara för att falla tillbaka till normala nivåer, är det allt tack vare en genomarbetad bluff. Ett falskt pressmeddelande cirkulerade tidigt på måndagen och hävdade att Walmart antog Litecoin.

För att vara tydlig. Nej, Walmart accepterar inte Litecoin som betalningsmetod. Det här var falska nyheter. För att göra saken värre delades pressmeddelandet av det officiella Litecoin Twitter-kontot, Reuters och flera andra butiker, vilket orsakade ännu mer kaos och priset att skjuta i höjden.

Marknader och Litecoin -användare reagerade med att skicka priset på Litecoin från $ 175 till $ 237 på några minuter innan det sjönk tillbaka till vanliga priser. Nu handlas krypton för närvarande nära tillkännagivande före hoax, ungefär $ 177,65 vid presstid.

Utgivningen listades aldrig på Walmarts officiella webbplats och togs snabbt bort från GlobeNewswires webbplats. Det är för närvarande oklart vem som kan vara ansvarig för bluffmeddelandet, men användare över hela internet kallar detta redan ett pump-n-dump-system.

Tyvärr kommer sådana här händelser bara att kräver ytterligare reglering i ett segment som redan granskas.

via The Verge