Hur du förhindrar att dina toalettartiklar läcker i din resväska

0
57
mdbildes/Shutterstock

Det finns få saker som är så tillfredsställande som en vackert packad väska inför en resa. Men allt som krävs är en flaska i resestorlek för att förstöra vad som finns i ditt perfekt organiserade bagage, ibland för alltid.

För att förhindra att spillda toalettartiklar skapar röra och skadar känsliga föremål som elektronik eller kläder, behöver du göra lite extra planering. Dessa ytterligare steg kommer att vara värda det när din väska håller sig ren varje gång! Läs detta innan ditt nästa äventyr för att skydda dina saker och resa med stil.

Innehållsförteckning

< p> Varför läcker toalettartiklar så ofta?
Använd plastfolie för att förhindra läckor
Ta bort överflödig luft innan du flyger
Lägg till skyddslager

Varför läcker toalettartiklar ut så ofta?

De packades noga med locken när du gick, och nu är innehållet överallt i din resväska. Varför tycks toalettartiklar rinna så lätt under resan?

Det uppenbara svaret är att när ditt bagage blir trasslat runt under transport är det lätt för lock att lossna eller att sprickor dyker upp i en flaska. Men när du går ombord på ett plan blir risken för spill ännu värre.

Lufttrycksförändringar i flygplanets kabin får gaser att expandera, inklusive luften inuti en toalettflaska. Ju mindre flaskan är, desto mer luft finns inuti. När luften expanderar kan den spricka behållaren och skapa de klibbiga explosioner som vanliga flygblad är så bekanta med.

Det är därför, även om dina toalettartiklar verkar helt säkra, bör du vidta dessa försiktighetsåtgärder (särskilt om du reser med flyg).

Använd plastfolie för att förhindra läckage

För att hålla insidan av din väska fri från toalettartiklar, börja med en enkel plastfolie, ja, den exakta typen av plastfolie du sitter i en låda i ditt kök.

Skruva av locket på locket flaska, lägg ett lager plastfolie över toppen och skruva sedan på locket igen för att hålla plasten på plats. Detta hjälper till att förhindra läckor som uppstår när locken lossnar eller börjar lossna.

Plastfolien är så tunn att den inte kommer att hindra dig från att täta locket ordentligt men tillräckligt starkt för att det inte ska hindra saker från att rinna ut över hela din väska.

Ta bort överflödig luft innan du flyger

När du flyger kan du minska riskerna med luftexpansion genom att ta bort luft inifrån dina toalettflaskor innan du går ombord.

< img src = "http://www.lifesavvy.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif"/> RELATED De bästa toalettreseflaskorna för din nästa resa

Om du har mjuka hopfällbara reseflaskor är det verkligen lätt att tömma ut extra luft från dem med en mild klämning.

Du kan också tillsätta mer vätska till behållarna så att det nästan inte finns plats för luft inuti innan du flyger. Ju mindre luft det finns för att expandera desto mindre risk finns att behållaren läcker.

Om du återvänder hem och flaskorna för det mesta är tomma kan det vara bättre att slänga dem istället för att riskera en explosion.

Lägg till skyddslager

Förvara dina toalettartiklar i en plastpåse är en bra idé (och nödvändigt om du går igenom flygplatsens säkerhet). Men det är också en bra idé att lägga till ytterligare ett lager skydd mellan dem och din resväska. Du kan aldrig garantera att ingenting kommer att läcka, men du kan se till att om det finns en läcka kommer det inte att komma överallt.

YAMIU Packing Cubes

Denna uppsättning innehåller både vanliga förpackningsbitar och två vattentäta toalettpåsar.

Amazon

$ 19,99

Använd ett resväska av plast, en vattentät förpackningskub eller till och med en andra plastpåse för att förhindra läckage. Du kan också lägga alla föremål i en enskild plastpåse innan du lägger dem i en större väska eller resväska.

RELATERAD Gör det enklare att resa med dessa förpackningar

Slutligen, för att skydda dina toalettflaskor från att bli stöta och gå sönder under transporten, packa dem mellan mjuka lager av kläder eller i en vadderad facket i din resväska. Håll dina känsliga eller favoritkläder längre bort från toalettartiklarna. På det sättet kommer de bara att ta på sig kläder som är lätta att tvätta eller som du inte bryr dig om om de rinner ut. Och reser aldrig med glasbehållare och välj hållbar plast istället.

Följ dessa tips och du kommer säkert att landa på din destination utan schampo över hela din resväska! Och medan du tänker på ditt nästa flyg, ta en stund att tänka på komfort och ta en tupplur med en av dessa bekväma resekuddar!