H&M sänke på svag börs – Swedish Match i topp

0
21

Stockholmsbörsen föll brett på onsdagen i likhet med flera av de ledande Europaindexen. Vid stängning såg det ut som följer:

• OMXSPI: –0,9%
• OMXS30: −0,7 %

Swedish Match planerar att knoppa av cigarrverksamheten till aktieägarna och därmed lämna tillverkningen av röktobaksprodukter helt och hållet. Aktien handlades upp 4,3 procent på beskedet och toppade OMXS30. I botten av indexet placerade sig H&M efter att ha redovisat en lägre försäljningsökning än väntat i det tredje kvartalet. Aktien backade 3,1 procent. Ståljätten SSAB steg 3,6 procent efter en köprekommendation från Deutsche Bank, som ser attraktiva multiplar i sektorn. Amerikanska FDA har begärt ytterligare analyser och data gällande Calliditas ansökan för läkemedelskandidaten Nefecon. Därmed förlängs datum för granskningen till den 15 december. Calliditas aktie rasade 24,8 procent. Flera sektorkollegor föll också tungt utan några andra kända nyheter. Elos Medtech backade 21 procent medan Hansa Biopharma och Oncopeptides var ner 7 respektive 4,1 procent. Catena Media lyfte 7,8 procent efter insynsköp från ordföranden. New York-börserna i går
S&P 500: −0,6 %
Nasdaq: −0,5 %
Dow Jones: −0,8 % Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.