Haryana regjeringspanel foreslår å omdefinere Aravallis, vil krympe vernet område

0
24

En komité på statsnivå ledet av Haryana hovedsekretær (by- og landsplanlegging) AK Singh hadde møtt 9. august” for bakkekontroll av NCZ i Haryana underregion i National Capital Region ” .

Insisterer på at inntektsopptegnelser bare identifiserer 'Gair Mumkin Pahar (ukultiverbare kupert områder) ’ og nevner ikke 'Aravalli', en komité på høyt nivå i Haryana-regjeringen har bedt tjenestemenn om å identifisere områdene under Aravalli på grunnlag av en melding fra 1992 fra Union Ministry of Environment, Forest and Climate Change (MoEF & amp; CC), som bare dekker områdene i det gamle Gurgaon -distriktet (for tiden Gurgaon og Nuh).

Miljøvernere sier at ved den definisjonen vil bestemmelsen i National Conservation Zone (NCZ), som setter begrensninger på byggeaktivitet, ikke være gjeldende for Aravalli -områder i Faridabad.

Les også | Økologisk nedbrytning i Aravallis alarmerende: CAG < p> En komité på statlig nivå ledet av Haryana hovedsekretær (by- og landsplanlegging) AK Singh hadde møtt 9. august “for bakkekontroll av NCZ i Haryana-underregionen i National Capital Region”.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Indian Express har erfart at på møtet betraktet noen av distriktene, mens de identifiserte områder under NCZ, områder registrert som 'Gair Mumkin Pahar' i inntektsregistreringene som Aravalli. Underkomiteen Faridabad District Level (DLSC) foreslo 9 357 hektar, Mahendragarh 22 607 hektar og Palwal 3 369 hektar som NCZ.

Mens utvalget ba distriktene om å gå gjennom anbefalingene med tanke på varselet fra Unionens miljødepartement fra 1992, sa utvalget: “Det ble observert at MoFF & CC, som er den eneste juridisk kompetente myndigheten, med rette har utstedt varsel (i 1992) … bare for de daværende distriktene Gurgaon og Alwar. Videre, i det tilfellet nevnte departement på et hvilket som helst tidspunkt anser det hensiktsmessig å inkludere andre distrikter også under Aravalli-varsling, kan det samme gjøres av nevnte myndighet … ”

Toppnyheter akkurat nå

  • Terrorister trent av Pakistans planlagte ISI -festivalangrep, 6 arrestert: Delhi -politiet
  • 🍎 Apple iPhone lanserer liveoppdateringer
  • Haryana snakker med bønder om NH -blokkering; Vij sier Amarinder drivstoff ' ghadar '

Klikk her for mer

Et medlem av komiteen hevdet imidlertid at “observasjonene ikke er endelige ennå”. “Så mange som 2-3 møter til vil finne sted om saken,” sa medlemmet til The Indian Express Sunday.

Miljøvernere har sterkt protestert mot komiteens funn og sa at den bare vil åpne regionen for byggeaktivitet. Aravallis er spredt over syv distrikter — Gurugram, Mewat, Faridabad, Palwal, Mahendragarh, Rewari og Bhiwani.

“Hvis det ikke er noen Aravallis utenfor Gurgaon, ble Høyesteretts pålegg om beskyttelse av Aravallis i 2002, 2004 og 2009 implementert i Faridabad ved feil?” lurte Chetan Agarwal, miljøverner.

En annen miljøforkjemper som snakket på betingelse av anonymitet sa: “Per nå kan bygging bare tillates i en halv prosent av et område (0,5 dekar i et 100 mål stort område) i Aravallis, men hvis disse områder blir hentet ut av NCZs område, vil det ikke være slike begrensninger. ”

R P Balwan, en tidligere IFS -offiser, sa at “defekt” metoden for avgrensning av Aravallis på grunn av inntektsoppføringer, sier: “Inntektsrekorden gjelder dyrking av land og nevner ikke fysiske egenskaper. Når ingen dyrking fant sted i Aravallis noensinne, hvordan vil den bli omtalt i inntektsregistreringene? Hvordan kan de nekte eksistensen av den høyeste åsen i Aravallis, Doshi Hill (Mahendragarh), på grunnlag av en slik rekord? ”

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.