Gujarat: 3 drepte, 5 savnet mens Rajkot regner ned, Jamnagar

0
31

Gater ble igjen vannet i Rajkot etter kraftig regn på mandag. (Ekspressfoto)

Tre mennesker ble drept og fem savnet da voldsomt regn skyllet Rajkot og Jamnagar-distriktene mandag, og kastet normalt liv ut av utstyret, og tvang myndighetene til å evakuere tusenvis av mennesker fra lavtliggende områder og beholde skoler og høyskoler lukket.

I to separate hendelser i Rajkot ble en kvinne og en forretningsmann feid bort i bilene sine. Kvinnen Manju Gamara ble rapportert død mens forretningsmannen Kishan Shah er savnet.

Tjuefire personer ble reddet av indiske AirForce -helikoptre fra Jamnagar etter instruksjoner fra nyoppnevnt sjefsminister Bhupendra Patel.

https : //images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

I mellomtiden, India Meteorological Department (IMD) har spådd utbredt meget kraftig nedbør i Gujarat frem til 18. september.

Statens motorvei nr. 25, som forbinder Rajkot med Jamnagar, og National Highway 27, som forbinder Rajkot med Junagadh, ble midlertidig stengt for biltrafikk.

Det verst rammede området i Saurashtra var Lodhika taluka i Rajkot-distriktet, som registrerte 23 tommer regn på 34 timer til klokken 16 mandag, etterfulgt av Kalavad taluka i Jamnagar-distriktet, som fikk 22 tommer regn i samme periode. Rajkot by mottok 16 tommer regn, mens Gondal og Dhoraji talukas i Rajkot -distriktet registrerte 12 tommer hver.

Jamnagar taluka i Jamnagar -distriktet logget åtte centimeter regn i perioden. Lodhika registrerte mer enn 17 tommer regn mellom 06.00 og 18.00 mandag, mens Kalavad fikk 14-tommers regn i løpet av 12-timersperioden og Rajkot-byen registrerte 12 tommer regn i løpet av dagen. Visavadar taluka i Junagadh logget også 14-tommers regn i løpet av 12 timer.

Manju Gamara i landsbyen Kagdadi i Rajkot-distriktet døde etter at bilen hun kjørte i ble feid bort i en oversvømmet elv. Tre andre som reiste med bilen hennes ble rapportert savnet, sa distriktsflomkontrollrommet i Rajkot.

Forretningsmannen i Rajkot Kishan Shah og sjåføren hans ble meldt savnet etter at bilen hans ble feid av en oversvømt rivulet i landsbyen Chhapra i Lodhika taluka. “Shah og hans to sjåfører var på vei tilbake til Rajkot da bilen ble feid bort mens han krysset en motorvei. Mens en av sjåførene klarte å svømme i sikkerhet, blir Shah og den andre sjåføren fortsatt meldt savnet, og en redningsaksjon er i gang, sier Lodhika-politiets underinspektør KK Gohil.

I Jamnagar sa myndighetene at Ramesh Aghara og kona Manisha, innbyggere i byen Jamjodhpur, døde etter at bilen ble feid bort mandag morgen i en rivulet mens de prøvde å krysse en nedsenket motorvei nær Samana i Jamjodhpur taluka.

“De skal ha vært på vei til Rajkot da bilen deres ble feid bort i en hovent rivulet. En bonde oppdaget at bilen var strandet i nølen og informerte oss. Vi startet en redningsaksjon, men paret ble funnet døde i bilen nedstrøms, sier Dharmesh Kachhad, mamlatdar fra Jamjodhpur.

Dusinvis i tillegg til motorveiene, dusinvis av landlige veier var også vitne til en trafikkforstyrrelse på grunn av vannlogging eller skader forårsaket av flomvann.

Det kraftige regnskyllet førte til vannlogging i mange deler av byene i Rajkot og Jamnagar som så vel som i landlige områder i tvillingdistriktene, og tvang myndighetene til å beordre skoler og høyskoler å stenge i løpet av dagen.

Bhupendra Patel som tok over som Gujarat -sjefsminister mandag diskuterte situasjonen med Janmagar distriktssamler og instruerte til luftheisfolk strandet i flomvann ved hjelp av Indian Air Force (IAF).

Rundt 1300 mennesker ble flyttet til sikrere steder fra lavtliggende områder i Jungleshwar, Ramnathpara, Popatpara og Laludi Vokali i Rajkot by ved 18-tiden, sa Rajkot kommunalkommissær Amit Arora. Rundt 1150 mennesker ble evakuert fra sårbare områder i Gondal, Lodhika, Rajkot rural og Upleta talukas i Rajkot -distriktet, sa Rajkot District Collector Arun Mahesh Babu.

Babu sa at IAFs hjelp ble søkt for å løfte mennesker omgitt av flomvann i landsbyene Kolithad og Vejalpur i Gondal taluka. “I lys av kraftig værmelding frem til 18. september har vi instruert mamlatdars i distriktet om å flytte folk som bor i lavtliggende områder til tryggere steder,” sa han.

Arora sa at borgerlig organ har intensivert evakueringen drift, og forventer en ytterligere økning av vannstanden i Aji -elven. “Vannstanden i Aji -demningen er rundt 27,5 fot og det er tilsig i reservoaret.

Vi forventer at demningen vil renne over i løpet av få timer, og flomvannet vil trolig påvirke 16 lokaliteter langs elvebredden i byen. Derfor evakuerer vi flere mennesker, “sa han.

I Jamnagar -distriktet ble totalt 4.200 mennesker evakuert, inkludert rundt 1500 fra Jamnagar by, da elver og bekker ble hovne etter voldsomt regn, District Collector Sourabh Pardhi sa.

“Vi søkte hjelp fra IAF for å redde rundt 100 mennesker som var fanget i landlige områder. IAF satte ut fire helikoptre for å redde mennesker ved hjelp av NDRF -lag. Flomsituasjonen er alvorlig i Banga, Dhudesia, Kunad, Khandhera, Alia, Modu og Shekhpat landsbyer i Kalavad og Jamnagar landlige talukas, ”sa Pardhi.

“Totalt to V5 og 4 chetak -helikoptre ble satt inn. Totalt 24 reddet til kveld, alle av V5. Noen steder nektet de å gå ombord. Været er dårlig. Innsatsen vil også fortsette i morgen, sier en forsvarskilde om luftevakuering i Jamnagar og Rajkot.

Jamnagar -samleren sa at 17 av 18 demninger i distriktet var overfylte. I Rajkot var Aji-II, Aji-III og Bhadar-II blant de store demningene det ble tømt vann for i store mengder.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.