GM och LG samarbetar för att adressera Bolt EV Battery Recall

0
43
GM

General Motors arbetar fortfarande hårt för att reda ut återkallelsen på 1,8 miljarder dollar, som den nyligen utvidgade till att täcka alla modeller av elbilar från Chevy Bolt, och nu arbetar den hand i hand med LG Chem för att ta itu med den pågående batteriåterkallningssituationen.

Som rapporterats av Reuters hävdar uttalanden från GM att företaget tar en “ mer direkt roll med LG ” när de två försöker fixa tillverkningsproblem på battericellerna i sina EV -fordon.

“ LG arbetar med GM -ingenjörer för att städa upp tillverkningsprocessen vid LG -batterifabriker och genomföra vissa GM -kvalitetsstatistik. .

Experter från GM och LG fortsätter att arbeta dygnet runt med frågorna. Och vi är fast beslutna att göra rätt för våra kunder och lösa problemet en gång för alla. När vi är övertygade om att LG kan ge oss bra batterimoduler kommer vi att börja reparera så snabbt vi kan. ” — GM -talesman Dan Flores sa på torsdagen.

För dem som inte håller koll på nyheterna har GM och Chevy återkallat nästan alla Bolt -modeller. Biltillverkaren tillbringade månader med att försöka ta reda på varför vissa modeller av Chevy Bolt brann, bara för att inse att varje modell av Chevy Bolt som någonsin producerats (inklusive din) kan innehålla ett defekt LG -batteri oavsett vilken LG -fabrik det kom ifrån. < /p>

Efter ytterligare undersökning fann GM två tillverkningsfel i battericellerna från LG Chem Energy Solutions – en sönderdelad anodflik och vikta separator – som i vissa sällsynta fall kan leda till batteri.

GM arbetar fortfarande hårt för att hitta en fullständig lösning, en som får LG att betala nästan 1,8 miljarder dollar (och växer) för återkallelsen. Dessutom ser det ut som om alla tidiga Bolt -modeller kan få helt nya batteripaket, medan utvalda nyare fordon bara kommer att få ersättningsbatterimoduler.

Rapporterna fortsätter att konstatera att ersättningsbattericeller kanske inte är tillgängliga förrän “ efter november ” och även då kommer det att ta LG flera månader att göra tillräckligt med battericeller för att ersätta alla återkallade modeller. Så i princip kan det ta ett tag innan allt är sagt och gjort.

Är det första gången du hör om Chevy Bolt -återkallelsen? Tills GM meddelar Chevy Bolt -ägare att reservdelar är klara, föreslår företaget följande åtgärder:

  • Låt inte ditt fordon överstiga 90% avgift. Du kan använda läget Target Charge Level för att göra det. Instruktioner finns på Chevy Bolts återkallningssida.
  • Ladda ditt fordon oftare och undvik att tömma batteriet under 70 km (eller 113 km).
  • Parkera bilen utanför när det laddas inte och laddar inte det över en natt.

Om du inte känner dig bekväm med att följa dessa steg, ta din Chevy Bolt till återförsäljaren. Du kan också kontakta Chevrolet EV Concierge-tjänsten (1-833-EVCHEVY) för mer information om återkallelsen. Linjen är öppen vardagar 08.00 till 12.00 ET och helger från 12.00-21.00 ET.

via InsideEVs