GM en LG werken samen om Bolt EV-batterij terug te roepen

0
50
GM

General Motors werkt nog steeds hard om de terugroepactie van $ 1,8 miljard te regelen, die het onlangs heeft uitgebreid tot alle elektrische voertuigmodellen van Chevy Bolt, en nu werkt het hand in hand met LG Chem om de voortdurende terugroepactie van batterijen aan te pakken.

Zoals gemeld door Reuters, beweren verklaringen van GM dat het bedrijf een "meer directe rol speelt bij LG" terwijl de twee proberen fabricageproblemen op de batterijcellen in hun EV-voertuigen op te lossen.

“LG werkt samen met GM-ingenieurs om het productieproces in LG-batterijfabrieken op te schonen en enkele GM-kwaliteitsstatistieken te implementeren .

Experts van GM en LG blijven de klok rond werken aan de problemen. En we zijn vastbesloten om het juiste te doen voor onze klanten en het probleem voor eens en altijd op te lossen. Zodra we er zeker van zijn dat LG ons goede batterijmodules kan leveren, beginnen we zo snel mogelijk met reparaties.” — GM-woordvoerder Dan Flores zei donderdag.

Voor degenen die het nieuws niet bijhouden: GM en Chevy hebben bijna alle Bolt-modellen teruggeroepen. De autofabrikant heeft maandenlang geprobeerd uit te zoeken waarom sommige modellen van Chevy Bolt in brand vlogen, maar realiseerde zich dat elk model van Chevy Bolt dat ooit is geproduceerd (inclusief het uwe) een defecte LG-batterij kan bevatten, ongeacht van welke LG-fabriek deze afkomstig is.< /p>

Na verder onderzoek vond GM twee fabricagefouten in de batterijcellen geleverd door LG Chem Energy Solutions – een gescheurd anodelipje en gevouwen scheidingsteken – wat in zeldzame gevallen kan leiden tot batterijbrand.

GM werkt nog steeds hard aan het vinden van een volledige oplossing, waarbij LG bijna $ 1,8 miljard betaalt (en groeit) voor de terugroepactie. Bovendien lijkt het erop dat alle vroege Bolt-modellen volledig nieuwe batterijpakketten zouden kunnen krijgen, terwijl bepaalde nieuwere voertuigen alleen vervangende batterijmodules krijgen.

Rapporten gaan verder met te stellen dat vervangende batterijcellen mogelijk pas "na november" beschikbaar zijn. en zelfs dan zal LG enkele maanden nodig hebben om genoeg batterijcellen te maken om alle teruggeroepen modellen te vervangen. Dus eigenlijk kan dit even duren voordat het allemaal gezegd en gedaan is.

Is dit de eerste keer dat u hoort over de terugroepactie van Chevy Bolt? Totdat GM eigenaren van een Chevy Bolt op de hoogte stelt dat er vervangende onderdelen klaar zijn, stelt het bedrijf de volgende maatregelen voor:

  • Laat uw voertuig niet meer dan 90% opladen. U kunt hiervoor de modus Target Charge Level gebruiken. Instructies vindt u op de terugroeppagina van Chevy Bolt.
  • Laad uw voertuig vaker op en voorkom dat de batterij leeg raakt tot onder de markering van 70 mijl (of 113 km).
  • Parkeer uw voertuig buiten wanneer hij laadt niet op en laad hem ook niet 's nachts op.

Als u zich niet op uw gemak voelt bij het volgen van deze stappen, brengt u uw Chevy Bolt naar de dealer. U kunt ook contact opnemen met de Chevrolet EV Concierge-service (1-833-EVCHEVY) voor meer informatie over de terugroepactie. De lijn is doordeweeks geopend van 8:00 tot 12:00 uur ET en in het weekend van 12:00 uur tot 21:00 uur ET.

via InsideEV's