Gjennomgang av AnyCubic Photon Mono X 3D -skriver

0
26

AnyCubic sendte oss nylig den nydelige Photon Mono X 3D -skriveren og Wash and Cure -stasjonen for å prøve. Dette var vår første eksponering for 3D -utskrift med harpiks, selv om vi* har god erfaring med filament/FDM 3D -skrivere. Vær trygg, denne anmeldelsen er uavhengig og ble ikke delt med AnyCubic før publisering.

Vi brukte noen uker på å bruke AnyCubics Photon Mono X, og alt i alt syntes vi det var et utmerket produkt med noen få bemerkelsesverdige ulemper, hovedsakelig knyttet til utfordringene knyttet til utskrift med harpiks og ikke skriveren seg selv.

Innholdsfortegnelse

Resultatet: Denne skriveren er fantastisk

Den er stor. Det er vakkert. Det er en MSLA -skriver. Hva betyr det? MSLA står for maskert stereolitografi. Som vi bemerket i vår artikkel om hvordan 3D -utskrift fungerer, “bruker MSLA -skrivere lasere for å herde en flytende harpiks til et solid plastmateriale. Vanligvis blir objektet “trukket” fra et kar med harpiks og danner lag for lag når det stiger opp fra materialet. ”

Med andre ord er det magi.

Advarselen: Du har litt læring (og Rengjøring) å gjøre

Det kommer til å ta litt tid å komme til det punktet hvor du er dyktig med Photon Mono X eller en hvilken som helst harpiksskriver. Når du vet hva du gjør, er det enkelt å bruke denne skriveren, men det kan være frustrerende å komme dit. & Nbsp;

Vi har blitt forsikret av eksperter om at denne opplevelsen er universell. Det er en overgangsritual, omtrent som å få det første laget til å komme ut rett på en FDM -skriver. Den eneste forskjellen er at hvis det første laget ikke klistrer seg til byggeplaten på en harpiksskriver, er det mye rotete opprydding involvert. & Nbsp;

Det er fordi hver gang en utskrift mislykkes på en harpiksskriver, må du rengjøre alt. Siden harpiksen er et giftig materiale, betyr det at du vil gå gjennom mange hansker, masker, tørkepapir, Windex og alkohol. (Merk: Vi brukte Everclear siden det er billigere enn isopropyl, selv om vi ikke er sikre på at kassereren i vinbutikken trodde oss.) Men etter hvert som du blir bedre, blir det mindre og mindre opprydding involvert.

Harpiks vs. filament: Hva er forskjellen?

Med en harpiksskriver kan du skrive ut objekter med utrolig fine detaljer. Hvis du kommer fra filamentverdenen, vil oppløsningen overraske deg. Uansett hvor bra du tror det blir, blir det sannsynligvis bedre.

Bygg volum & amp; Utskriftshastighet

Photon Mono X har et større byggevolum enn praktisk talt alle andre MSLA-skrivere på forbrukernivå på markedet i dag. Dessuten er utskriftstiden helt avhengig av eksponeringstiden og antall lag, ikke av hvor mye materiale som herdes per lag. & Nbsp;

som du kan bygge på og det påvirker ikke utskriftstiden din. & nbsp;

Produktkvalitet & amp; Sikkerhet

Z-aksens skinner på Photon Mono X er ingen spøk. De er bedre enn de lineære skinnene på enhver skriver vi har sett. Lineære skinner holder utskriften din fra å vrikke mens den skrives ut, og det er ingen merkbar avspilling på Photon Mono X. Z-skruen er tøff uten synlig vingling. & Nbsp;

<>I tillegg er berøringsskjermen responsiv og lett å lese, og menyene er intuitive. Det generelle utseendet er rent og slank.

De valgfrie sikkerhetsfunksjonene er mer enn tilstrekkelige for å beskytte øynene dine mot UV -lys og beskytte harpiksen mot sollys. Faktisk forlot vi harpiksen i skriveren i tre dager ved siden av et vindu, og ingen av harpiksen herdet fra sollyset.

Vask & amp; Herde utskriften

AnyCubics vaske- og herdestasjon utfyller harpiksskriveren perfekt. De ser flotte ut sammen. Vaskestasjonen har en innebygd magnetrører som omrører rengjøringsløsningen, slik at du kan rengjøre utskriften på mindre enn fem minutter. Det er nesten uanstrengt.

For å vaske, stiller du vasketimeren, trykker på Go, og du er ferdig. Vær forsiktig når du håndterer det uherdede trykket. Det blir mykt og ikke helt herdet, så det er lett å deformere utskriften hvis du ikke er forsiktig.

For å kurere utskriften, plasserer du den på en bil Cure -stasjon. Alternativt kan du justere vinkelen på de øverste lysdiodene for å rette lyset mot utskriften. & Nbsp;

det er å vaske. Still inn timeren, trykk på Start -knappen, og noen minutter senere blir utskriften herdet. Nyt utskriftens rare, uhyggelige glød mens den herder.

AnyCubic's PhotonWorkshop

AnyCubics skiveprogramvare føles ikke like polert som Cura eller Slic3r, men den har mange interessante funksjoner som vi riktignok ikke har utforsket fullt ut. Du kan legge til manuelle eller automatiske støtter, flåter og dreneringshull. & Nbsp;

< img src = "/wp-content/uploads/fb5d47dbb495b532a6dce93315613507.jpg"/>

PhotonWorkshop er litt klønete å navigere og lære å plassere støtter riktig tar litt prøving og feiling. Hvis du ikke støtter utskriften din tilstrekkelig, vil den mislykkes, og du må rengjøre harpiksbeholderen før ditt neste forsøk, så det er avgjørende at du lærer hvordan støtter fungerer. & Nbsp;

Overføring av filer til Mono X er et blunk. Last opp en fil til en USB -stasjon, og fest den i skriveren. Bam. Når det skrives ut, ser du bilder på LCD -skjermen i hvert lag når det blir avslørt. Det er ganske morsomt å se. Og AnyCubic har en telefonapp du kan bruke til å overvåke utskriftene dine og starte dem eksternt.

Vedlikeholde Photon Mono X

Når det gjelder vedlikehold, skulle vi ønske at harpiksbeholderens helletut var bedre designet. Harpiks heller ikke rent ut, noe som gjør opprydding vanskeligere. Videre, når du skriver ut, dekker harpiksen toppen av byggeplaten, ikke bare bunnen, så når det er på tide å rydde opp, må du rengjøre harpiksen fra begge sider. Det er uheldig, men vi er usikre på hvordan det kan unngås. & Nbsp;

En annen klage: det er vanskelig å fjerne byggeplaten uten å dryppe harpiks på maskinen. Du må gjøre en dans når du fjerner byggeplaten. Det er vanskelig å holde det over karet så harpiksen ikke drypper overalt. Når du konsekvent får gode utskrifter, vil dette ikke være et stort problem.

På et tidspunkt må du helle harpiksen tilbake i beholderen den kom i, og du må rense byggeplaten. Denne prosessen er ikke så praktisk som den kan være. Ideelt sett trenger du bare å rense bunnen og sidene av byggeplaten. Som det er, er det mange kroker og kroker som fylles med harpiks, og de må alle rengjøres. Det er litt som å tørke tupperware når det kommer ut av oppvaskmaskinen. & Nbsp;

Vi mistenker at dette er en kompromiss for design for å maksimere utskriftsområdet, samtidig som det gir nok harpiks til et stort trykk. Videre inneholder skriveren ingen trakter eller filtre, som du begge vil ha.

Vi prøvde også å endre FEP -arket. FEP -arket er filmen nederst i harpiksbeholderen. Hvis den blir skitten, riper eller punkteres, må den byttes ut. Som helt nybegynnere med harpiksutskrift fant vi det ganske enkelt å installere et nytt FEP -ark. Det er massevis av skruer som skal strammes, men det var enkelt å følge instruksjonene. Det var som å bytte og innstille et lilletrommelhode, og lyden var lik også!

Endelig anbefaling

Hvis du er noen som vil at ting bare skal fungere ut av esken med liten innsats, så er harpiksutskrift kanskje ikke noe for deg. Det er ikke en kritikk av Photon Mono X.

Hvis du derimot vil bruke den nødvendige tiden til å virkelig lære inn og ut av ny teknologi, så ja, Vi anbefaler absolutt AnyCubics Photon Mono X 3D -skriver. Du kommer til å elske det (etter hvert). Det kan skrive ut ting som det er umulig å skrive ut på en filamentskriver. I tillegg ser det bare fantastisk ut.

* Spesiell takk til FormerLurker for hjelp til å gjennomgå AnyCubics Photon Mono X 3D -skriver.