Første gang MLA Bhupendra Patel er BJPs overraskende valg som Gujarat CM

0
27

Nye Gujarat CM Bhupendra Patel (andre fra høyre) blir møtt av avtroppende CM Vijay Rupani i Gandhinagar søndag. (Ekspressfoto av Nirmal Harindran)

EN DAG etter den brå fratredelsen av Vijay Rupani som sjefsminister i Gujarat, med bare 14 måneder igjen til statsavstemningene, skapte BJP søndag nok en overraskelse ved å velge første gang MLA Bhupendra Patel for toppjobben.

Partiledere fortalte The Indian Express at 59 år gamle Patels navn ble foreslått av Rupani på BJP-lovgiverpartimøtet og utsendt av avtroppende viseminister Nitin Patel. Bhupendra Patel, som representerer Ahmedabads valgkrets i Ghatlodia, avlegger ed på mandag og forventes å kunngjøre det nye ministerrådet “om en dag eller to”.

Etter søndagens beslutning tok Patel krav på å danne statsregjeringen etter å ha møtt guvernør Acharya Devavrata på kvelden. En offisiell utgivelse opplyste at guvernøren har invitert Patel til Raj Bhavan for sverget mandag ettermiddag. En BJP -utgivelse sa at unionens innenriksminister Amit Shah vil delta på seremonien.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Patel tilhører Kadva-undergruppen i det innflytelsesrike Patidar-samfunnet, og er den første sjefsministeren fra dette segmentet. Partiledere sa at han krysset av de fleste boksene for BJP foran valgene i 2022 -forsamlingen, der statspartisjef CR Paatil har satt et ambisiøst mål om å vinne alle 182 seter.

Viktigst, sa en leder, Patels høyde “bærer det klare preget av statsminister Narendra Modi”. “Partiobservatørene hadde kommet med navnet Bhupendra Patel som neste sjefsminister,” sa lederen, som deltok på søndagens møte.

I løpet av de siste to årene var Modi hovedgjesten på to store arrangementer som ble holdt av de største Patidar-organisasjonene: en stiftelsesseremoni i 2019 for et sosialreligiøst kompleks av Vishv Umiya Foundation of Kadva Patidars, og innvielsen lørdag av et samfunnsbygg av Sardardham, som drives av Vishwa Patidar Samaj som inkluderer Leuva og Kadva Patidars.

Bhupendra Patel er et sentralt medlem av begge disse organisasjonene.

Forresten vant Patel sitt første forsamlingsvalg i 2017 fra setet som tidligere hadde blitt representert av UP -guvernør Anandiben Patel som ble erstattet av Rupani som sjefsminister. Den nye sjefsministeren antas å være en nær fortrolig med Anandiben Patel.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Da han snakket med journalister senere, takket Bhupendra Patel Modi, Shah og BJP -sjef JP Nadda “for at de trodde på meg”. “Jeg takker også (Gujarat) partipresident CR Paatil og hans team og Vijay Rupani og teamet hans for at de trodde på meg. Og velsignelsene til ærede Anandiben har alltid vært med meg og vil forbli det, sier han.

Patel sa at han ikke hadde noen anelse om at navnet hans var i strid med CMs stilling. På spørsmål om forsamlingsvalget neste år sa han: «BJP er ikke et parti som har for vane å bare gjøre valgorientert arbeid. Hver arbeider jobber for folket hver dag og vil fortsette å gjøre det. »

Statspartisjef Paatil sa at det ikke var« noen diskusjon »om stillingen som nestleder CM. Han sa at partiet vil bestemme om nye roller for Rupani og Nitin Patel.

Etter Rupanis avgang lørdag, hadde BJPs sentrale parlamentariske styre utnevnt unionsministre og seniorledere Narendra Singh Tomar og Pralhad Joshi som observatører for å føre tilsyn med valg av den nye CM.

Tomar og Joshi ankom Gujarat tidlig søndag sammen med BJPs nasjonale generalsekretær Tarun Chugh, en dag etter at partiets nasjonale generalsekretær (organisasjon) BL Santhosh og statsansvarlige og forbundsminister Bhupender Yadav hadde nådd staten.

< p>Søndagens møte ble deltatt av Rupani, Nitin Patel, parlamentsmedlemmer, parlamentsmedlemmer og toppansatte i statenheten, inkludert Paatil. Tidligere ble navnene på Paatil, fagforeningsminister Mansukh Mandaviya, Gordhan Zadafia og Lakhshadweep -administrator Praful Patel oppført som toppkonkurrenter. Mandaviya og Zadafia er Leuva Patidars fra Saurashtra -regionen, som allerede har blitt representert av flere sjefsministre.

«Ingen av oss hadde noen anelse om at Bhupendra Patel er den neste CM. Det var en overraskelse. Dette er et tiltak for å berolige Patidar -samfunnet, “sa en BJP MLA. “Med denne utnevnelsen kan partiet nøytralisere skaden forårsaket av misnøye i samfunnet, som er vår sentrale stemmebank,” sa en partikilde.

Partiet håper også å vinne tilbake stemmer det tapte for AAP, spesielt i Surat, der Arvind Kejriwals parti sikret betydelig støtte fra Leuva Patidars som følte seg sidelinje av BJP og så ikke noe poeng i å stemme på kongressen.

< /p>

UP -guvernør Anandiben Patel tok til Twitter for å gratulere Patel og uttrykte ønsket om at “Gujarat oppnår nye utviklingshøyder under sitt erfarne lederskap”.

Amit Shah la ut en melding til den nye CM på sosiale medier og uttrykte tillit at “under veiledning av Narendra Modi og din (Patels ledelse) vil Gujarats kontinuerlige utviklingsreise få ny energi og fart”.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.