Daglig briefing: Första gången MLA Bhupendra Patel blir Gujarats nästa CM

0
66

En titt på de bästa nyheterna idag, 13 september 2021.

The Big Story

After Vijay Rupanis abrupta avgång, BJP gav ännu en överraskning genom att välja första gången MLA Bhupendra Patel för toppjobbet. Patel, som vann från platsen som tidigare representerats av UP -guvernör Anandiben Patel, kommer att avlägga ed i eftermiddag och förväntas tillkännage det nya ministerrådet “om en dag eller två”.

Patel bestred sitt första stora val 2010 som företagare från Ahmedabad Municipal Corporation (AMC). Kollegor som har arbetat med Patel i AMC och Ahmedabad Urban Development Authority (AUDA) talar om honom som “en enkel, grundad person med en icke-kontroversiell bild “.

< b> Endast i Express

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

I denna utgåva av Idea Exchange , BSP: s nationella generalsekreterare Satish Chandra Misra försvarar BSP: s Brahmin -uppsökande och säger att partiet står för sarv samaaj; insisterar på att BSP har varit aktiv och tagit upp frågor i parlamentet och domstolarna. och säger att medan partiet är redo att stödja Cong i frågor, kommer det att göra det på sina villkor.

Från första sidan

I sin första tydliga och officiella hänvisning till talibanerna som en statlig aktör erkände Indien i ett gemensamt uttalande med Australien om att gruppen innehar ”makt- och myndighetspositioner i hela Afghanistan”. Denna referens är ett steg framåt för det diplomatiska etablissemanget men saknar officiellt erkännande av talibanförvaltningen som Afghanistans regering.

En polis dog av skador strax efter att han sköts på avstånd från misstänkta militanta i Srinagar. CCTV -film från händelsen visade en misstänkt militant som dök upp bakom Mir och öppnade eld mot honom med hjälp av en pistol. Hans död orsakade stark kritik från de vanliga politiska partierna i Kashmir -dalen.

Måste läsa

Insisterar på att intäktsposter bara identifierar 'Gair Mumkin Pahar (oodlade kuperade områden)' och inte nämner 'Aravalli', har en högnivåkommitté i Haryana-regeringen bett tjänstemän att identifiera områdena under Aravalli på grundval av en anmälan från unionens ministerium för miljö, skog och klimatförändringar från 1992, som endast täcker områdena i det gamla distriktet Gurgaon (för närvarande Gurgaon och Nuh).

Phattuseneri är en av 21 byar i Kotia gram panchayat som ligger i centrum för en mångårig gränskonflikt mellan Odisha och Andhra Pradesh. Här är skolan, med en karta över Odisha på en av dess väggar, stängd-den är endast öppen två dagar i veckan på grund av pandemin-men eleverna är borta, på den närliggande Telugu-medium Mandal Parishad grundskolan. Även om Högsta domstolen rådde båda statsregeringarna att lösa gränstvisten, har lite förändrats på plats.

En man i Mysuru vars gatubibliotek brändes ner för mystiska omständigheter för fem månader sedan har han fått tusentals böcker från hela världen för att starta om sin satsning, men hans väntan på en formell plats eller byggnad för biblioteket fortsätter trots löften från tjänstemän. 63-åringen, som hittills har tagit emot mer än 8000 böcker från när och fjärran, inklusive USA, Kanada, England, Dubai, Kolkata, Delhi och Mumbai, hoppas nu snart kunna sätta upp det nya biblioteket.

Under lanseringen av Ray-Ban Stories-smarta glasögon för vilka Facebook samarbetade med glasögonmärket-anspelade socialnätverksjättens vd Mark Zuckerberg att produkten var ett “viktigt steg” mot en tid då “telefoner inte längre är en central del av våra liv ”. Även om dessa moderniserade versioner av traditionella produkter håller löftet att ändra hur internet används, kommer de med en enorm uppsättning integritetshänsyn.

Och slutligen …

Leendet på Emma Raducanus ansikte blev bara större när kören av Sweet Caroline brusade över Arthur Ashe Stadium i New York. Det var det mest brittiska firandet du kan tänka dig att markera Raducanus 6-4, 6-3-seger över kanadensaren Leylah Fernandez i US Open -finalen. Hennes största titel hittills hade kommit vid ett Futures -evenemang vid Deccan Gymkhana -domstolarna i Pune 2019 – hon tillbringade tre veckor i Indien och spelade till och med en ITF -turnering i Solapur. Cinderella-berättelsen förverkligades dock under de tidiga timmarna på söndagen vid tennisens största 23 000 platser.

Delhi konfidentiellt: Minoritetsminister Mukhtar Abbas Naqvis skrivfärdigheter utnyttjas på ett bra sätt. Ministeren har skrivit texter till en ny jingle för kvinno- och barnutvecklingsministeriets Poshan Abhiyan -kampanj.

I det här avsnittet av vår tech podcast , Vikram Gulati, Country Head & amp; Sr V. P på Toyota Kirloskar Motor, ansluter sig till värden Nandagopal Rajan för att diskutera framtiden för elbilar på den indiska marknaden.

& nbsp;

Indian Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express -appen för alla de senaste live -nyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.