Bror-syster duon ess CA Final, Nandini Agrawal får AIR 1 medan Sachin sätter sig i topp 20

0
22

Nandini Agrawal (AIR 1) och Sachin Agrawal (AIR 18). Fil.

ICAI släppte idag resultaten för CA -finalen och stiftelsen (juli) 2021. Av de 83 606 kandidater som registrerats för slutprov för auktoriserade revisorer (ny kurs), kom 19-åriga Nandini Agrawal som toppare med 614/800 poäng. Hennes 21-åriga bror, Sachin Agrawal har uppnått hela Indien rank (AIR) 18.

Elever på Victor Convent School i Madhya Pradeshs distrikt Morena, Sachin och Nandini klarade klass 12 2017 .Nandini hade hoppat över två klasser tidigt i barndomen och därför har hon gått i samma klass som sin äldre bror sedan klass 2.

Läs | CA -resultat 2021: Taxichaufförs söner rensar CA -examen, säg ‘svårt att få böcker på hindi -medium’

“ Min bror och jag har studerat tillsammans sedan skolan. Vi förberedde oss också för IPCC och CA final tillsammans. Vår strategi har varit enkel – vi stöttar varandra men vi kritiserar ännu mer. När vi löser ett frågepapper kontrollerar han mina svar och jag kontrollerar hans. Det har funnits stunder när jag tappade hoppet men min brors stöd fick mig på rätt spår, ” säger Nandini, som för närvarande fortsätter sitt artikelskapande från PwC. Hon hade också fått en AIR 31 i IPCC -tentamen.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Union of Commerce & amp; Industri Piyush Goyal har också gratulerat syskonen. “ Grattis till stjärnasyskonen till Morena, Madhya Pradesh!, ” Goyal twittrade från sitt officiella Twitterhandtag.

Medan pandemi hindrade förberedelserna för de flesta aspiranter, fungerade det faktiskt till förmån för denna bror-syster duo. Det gav dem mer tid att studera och revidera ämnena.

“ Det fanns tillfällen då vi kämpade som en galning men det varade bara en tid och vi kom tillbaka till det normala. Jag skulle ha varit nöjd med till och med 70 procents betyg eftersom jag inte hade höga förväntningar men jag visste att Nandini kommer att göra det bra. Hon är strålande och förtjänar all framgång. På många sätt är hon min mentor, ” säger Sachin, som fortsätter sin artikel från Gurugram-baserade företag, One Point Advisors.

Läs | ICAI CA-resultat 2021: Gamla kurstoppar planerar att dyka upp för UPSC Civil Service-examen

Deras far, Naresh Chandra Gupta är skatteutövare medan deras mamma Dimple Gupta är hemmafru. Nandini och Sachin råder båda aspiranterna att följa ICAI -studiematerialet för examen eftersom det har fungerat riktigt bra för dem.

Nandini känner att föräldrar oftast inte lägger tillräckligt tro på ett tjej-barn när det gäller tävlingsprov, varför mindre tjejer väljer och rensar några av de tuffaste tentamen.

“ Flickor får ofta färre chanser att bevisa sig själva jämfört med pojkar. Om de inte kan knäcka någon tävlingsprov i ett eller två försök, ombeds de att ge upp det, medan samma sak inte gäller pojkar. Jag har haft turen att ha mycket stödjande föräldrar, men alla föräldrar bör hjälpa sina barn att följa sina drömmar, oavsett om det är en pojke eller en tjej, ” säger hon.

Nandini och Sachin hade båda valt den nya CA -kursen eftersom 2018, när de registrerade sig för IPCC, var den gamla kursen redan ur bilden. Så den nya kursen var deras standardval.

“ I vårt fall hade vi inget alternativ att välja mellan. Dessutom är den nya kursen mer omfattande jämfört med den nya kursen eftersom den täcker nya redovisningsstandarder, som är realistiska och i linje med de nuvarande marknadskraven, ” säger Sachin.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express -appen för alla de senaste utbildningsnyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd