Bhupendra Patel sverger som Gujarat CM; Shah, fagforeningsministre til stede

0
28

Bhupendra Patel avlegger ed som ny sjefsminister i Gujarat. (Twitter/Bhupendrapbjp)

Ghatlodia MLA Bhupendra Patel ble sverget inn som 17. sjefsminister i Gujarat mandag på et arrangement i Raj Bhavan som knapt varte i 10 minutter.

Blant Patels første utøvende handlinger — tatt allerede før edseremonien — skulle dirigere distriktssamleren Jamnagar til å fly rundt 35 mennesker strandet etter at kraftig regn førte til flom i tre landsbyer.

Blant dem som deltok på mandagens funksjon i Raj Bhavan og satt på konferansen, inkluderte unionsministrene Amit Shah, Mansukh Mandaviya, Prahlad Joshi, Narendra Singh Tomar, Parshottam Rupala, Mahendra Munjapara og Darshana Jardosh. Også til stede var sentrale BJP -ledere BL Santhosh og Tarun Chugh, og sjefsministrene i Madhya Pradesh, Haryana, Goa og Karnataka. Gujarat BJP -sjef CR Paatil og speaker i Gujarat -forsamlingen, Rajendra Trivedi, deltok også. Familiemedlemmene til den nyutnevnte sjefsministeren satt på første rad i salen.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Shah ledet den nye sjefsministeren, utgående sjefsminister Vijay Rupani og nestleder CM Nitin Patel på scenen.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Pankaj Kumar, den nyutnevnte hovedsekretæren i Gujarat, ledet saksbehandlingen på scenen da guvernør Acharya Devvrat administrerte embetsed og hemmeligholdelse til den nye sjefsministeren i Gujarati. Patel vil være den femte Patidar CM i Gujarat og den tredje av BJP.

Etter at han ble sverget inn, litt etter klokken 14, ble den nye CM møtt av ledere på dagen med blomsterbuketter pakket inn lyse oransje papir.

Før avhørsseremonien hadde CM Patel besøkt Rupani og Nitin Patel på deres boliger.

Rupani, til et spørsmål om opposisjonens påstander om mangler i hans regjering, sa: “ Det har ikke vært noen mangler. Men jeg vil si at en så jevn overgang bare er mulig i BJP. Det ville ikke ha vært mulig i opposisjonen. ”

Les også | Forklaret: 5 grunner til at Bhupendra Patel ble valgt til Gujarat CM

Statsminister Narendra Modi gratulerte Patel på Twitter og sa: “ Jeg har kjent ham i årevis og har sett hans eksemplariske arbeid, det være seg i BJP -organisasjonen eller i samfunnsadministrasjon og samfunnstjeneste. Han vil absolutt berike Gujarats vekstbane. ”

I en annen tweet berømmet statsminister Modi Rupanis femårige periode og sa: “I løpet av sine fem år som CM har Vijay Rupani Ji iverksatt mange folkevennlige tiltak. Han jobbet utrettelig for alle deler av samfunnet. Jeg er sikker på at han vil fortsette å bidra til offentlig tjeneste i tiden som kommer. ”

Senere, i et samspill med mediene, sa Rupani: “Jeg håper at [Bhupendra Patel] går lenger fram på utviklingsveien som ble lagt av statsminister Narendra Modi. Under hans ledelse vil vi vinne det kommende valget (for Gujarat -forsamlingen). ” Han la til at han har utvidet sin hjelp og veiledning til den nye CM.

Da han ble spurt om sitt fremtidige handlingsforløp, sa Rupani: “Jeg vil gjøre alt ansvar partiet gir meg. Helt fra begynnelsen av har jeg alltid vært en arbeider … Jeg er knyttet til menneskene som festarbeider. Jeg er fortsatt CM – en ‘ Common Man ’ og som en vanlig mann, vil jeg få kontakt med alle. ”

På søndag, Bhupendra Patel-en første gangs parlamentsmedlem fra Ghatlodia valgkrets i Ahmedabad by — ble valgt til Gujarat BJPs partileder i lovgivende forsamling i et møte i partiets statlige hovedkvarter, Shree Kamalam.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.