Bhupendra Patel avlägger ed som Gujarat CM; Shah, fackliga ministrar närvarande

0
33

Bhupendra Patel svor som ny chefsminister i Gujarat. (Twitter/Bhupendrapbjp)

Ghatlodia MLA Bhupendra Patel svor in som 17: e chefsminister i Gujarat på måndagen vid ett evenemang i Raj Bhavan som knappt varade 10 minuter.

Bland Patels första verkställande åtgärder — tagen redan innan avrundningsceremonin — var att rikta Jamnagar -distriktssamlaren till att lyfta omkring 35 personer som strandade efter att kraftiga regn ledde till översvämningar i tre byar.

Bland dem som deltog i måndagsfunktionen i Raj Bhavan och satt på plats var fackliga ministrar Amit Shah, Mansukh Mandaviya, Prahlad Joshi, Narendra Singh Tomar, Parshottam Rupala, Mahendra Munjapara och Darshana Jardosh. Även närvarande var centrala BJP -ledare B L Santhosh och Tarun Chugh och chefsministrarna i Madhya Pradesh, Haryana, Goa och Karnataka. Gujarat BJP -chef C R Paatil och talare för Gujarat -församlingen, Rajendra Trivedi, var också på plats. Familjemedlemmarna till den nyutnämnda chefsministern satt på första raden i publiken.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Shah ledde den nya chefsministern, utgående chefsminister Vijay Rupani och biträdande CM Nitin Patel på scenen.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Pankaj Kumar, den nyutnämnda chefssekreteraren i Gujarat, ledde förfarandet på scenen när guvernör Acharya Devvrat administrerade ed och sekretess till den nya chefsministern i Gujarati. Patel blir den femte Patidar CM i Gujarat och den tredje i BJP.

Efter att han svurit in, lite efter klockan 14, hälsades den nya CM: n av ledare på dagen med blomsterbuketter inslagna i ljust orangefärgat papper.

Före invigningsceremonin hade CM Patel besökt Rupani och Nitin Patel på deras bostäder.

Rupani, till en fråga om oppositionens anklagelser om brister i hans regering, sa: “Det har inte varit någon brist. Men jag vill säga att en så smidig övergång endast är möjlig i BJP. Det skulle inte ha varit möjligt i oppositionen. ”

Läs också | Förklaras: 5 skäl till att Bhupendra Patel valdes till Gujarat CM

premiärminister Narendra Modi gratulerade Patel på Twitter och sa: “ Jag har känt honom i flera år och har sett hans exemplariska arbete, vare sig det är i BJP -organisationen eller inom samhällsförvaltning och samhällstjänst. Han kommer säkert att berika Gujarats tillväxtbana. ”

I en annan tweet hyllade premiärminister Modi Rupanis femårsperiod och sa: ”Under sina fem år som CM har Vijay Rupani Ji vidtagit många människor som är vänliga. Han arbetade outtröttligt för alla delar av samhället. Jag är säker på att han kommer att fortsätta att bidra till public service i framtiden. ”

Senare, i ett samspel med media, sa Rupani: ”Jag hoppas att [Bhupendra Patel] går längre fram på utvecklingsvägen som premiärminister Narendra Modi har lagt fram. Under hans ledning kommer vi att vinna de kommande valen (för Gujarat -församlingen). ” Han tillade att han har utökat sin hjälp och vägledning till den nya CM.

På frågan om hans framtida handlingssätt sade Rupani: ”Jag kommer att ta det ansvar som partiet anförtror mig. Redan från början har jag alltid varit arbetare … Jag är ansluten till människorna som partiarbetare. Jag är fortfarande en CM – en ‘ Common Man ’ och som en vanlig man kommer jag att få kontakt med alla. ”

På söndag, Bhupendra Patel-ett första gången MLA från Ghatlodia valkrets i Ahmedabad stad — valdes till Gujarat BJP: s partiledare för lagstiftare i ett möte som hölls på partiets statliga högkvarter, Shree Kamalam.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd