Analys: Johnson har kanske tagit lärdom av fjolåret

0
59

På tisdagen talade Boris Johnson om hur pandemin ska hanteras under vintern. Premiärministern och hans vetenskapliga rådgivare är överens om att ingenting ska uteslutas när det gäller vintern. Experterna verkar dock inte lika säker som Johnson på att det kommer gå att undvika återinförda restriktioner. Det skriver Sky News Beth Rigby i en analys. Som tidigare setts under pandemin verkar det finnas luckor mellan vad Johnson hoppas ska hända och och vad forskarna tror kommer att hända, menar hon. ”Skillnaden den här gången är att premiärministern har gett sig själv mer handlingsutrymme”. Även om krav på munskydd och hemjobb kan avlasta NHS, så kommer det att förhindra naturlig immunitet från att byggas upp – och lagra problem inför nästa vinter. Det skriver The Telegraphs Sarah Knapton. ”Om vi inte är försiktiga kan Storbritannien hamna i en pågående loop med restriktioner långt efter att pandemin avtagit”, skriver hon.