Polestars nieuwste elektrische auto is een vrachtslee voor leveringen in de binnenstad

0
27
Polestar

Polestar debuteerde eerder dit jaar met een elektrische slee met drie wielen, ontworpen voor het vervoeren van vracht in de binnenstad, maar het was slechts een concept. De fabrikant van elektrische voertuigen is echter terug en heeft zojuist de geheel nieuwe Polestar Re:Move aangekondigd, een werkend prototype van zijn elektrische vrachtslee.

We weten niet helemaal zeker wat het algemene plan is of wanneer het bedrijf van plan is om de vrachtslede te produceren, maar het lijkt erop dat het belangrijkste idee is om het te gebruiken voor leveringen.

De Polestar Re:Move gaat slechts ongeveer 15 MPH dankzij een 2,2 kWh-batterij, maar het kan trek meer dan 400 lbs. Het oorspronkelijke concept suggereerde 600 lbs, maar de huidige limiet is nog steeds voldoende bij snelle leveringen van Amazon-pakketten en andere online bestellingen. Polestar beweert zelfs dat deze EV-vrachtwagen een betaalbaar alternatief kan zijn voor bezorgers.

Polestar

Polestar's nieuwste elektrische auto is klein genoeg om ook op een fietspad te passen, zodat bestuurders het verkeer kunnen omzeilen steden zoals New York City of LA. Hij is ongeveer 29 inch breed, heeft een plat oppervlak om pakketten op te stapelen en kan een behoorlijk grote lading vervoeren.

Wat betreft veiligheidsmaatregelen heeft het bedrijf de Re:Move uitgerust met altijd brandende verlichting, volledig functionele rem- en achterlichten, een claxon en er is zelfs een optioneel model met richtingaanwijzers voor normaal gebruik op de weg.

Momenteel zijn er geen prijzen, beschikbaarheid of details over de releasedatum, maar we kunnen binnenkort meer horen. Bovendien zal het bedrijf moeten concurreren met de autonome bestelwagens van Nuro. Zou je er een kopen voor bezorging?

via Engadget