Använd inte denna vanliga tvättartikel på dina vita

0
39
Africa Studio/Shutterstock.com < /figur>

Tvätta dina vita ska vara enkelt. Skilj dem från dina färger, tvätta sedan enligt skötselanvisningar, eller hur? Du kanske inte förväntar dig det, men det finns några vanliga misstag som kan göra dina vita tråkiga.

Det visar sig att sköljmedel är fienden till dina vita kläder (och handdukar också). Kommersiella mjukgörare lämnar efter sig en film, och med tiden kan den bygga upp på att fibrerna i dina kläder slöar utseendet även om du tvättar dem enligt skötselanvisningarna. Nå inte heller torktumlaren. Tyvärr ger de samma typ av film (och lägger den på din torktumlars luddskärm också).

RELATERAD 10 produkter för att hålla din tvättstuga organiserad

Oroa dig dock inte. Vi skulle aldrig berätta om ett problem utan att ge en lösning. Som med många rengöringsmetoder är lösningen ättika.

Nej, ättika kommer inte att få dina kläder att lukta som ett fält av blommor, men du kommer faktiskt inte heller lukta som ättika . Doften löser sig och dina vita kommer att förbli ljusa och glänsande.

För att använda detta hack, lägg till en kopp ättika i sköljcykeln under en vanlig tvätt (eller, för frontlastare, lägg till den i sköljmedelkopp). Vinägern hjälper till att eliminera eventuellt kvarvarande tvättmedel eller tidigare sköljmedel från dina kläder och mjukar upp dina kläder. Dumpa dock inte in det med tvättmedlet. Det måste vara din sköljcykel. Tvättmedel har en specifik pH -nivå som hjälper till att rengöra kläder och vinägern används bäst i slutet av cykeln.

Nästa gång du börjar nå sköljmedlet för en mängd vita, välj lite ättika istället.

[Via Reader's Digest]